Zvezda u humanoj misiji, pomozimo deci

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.07.2018.
21:01
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Klub sa Marakane u ponedeljak je ugostio mališane obolele od bulozne epidermolize.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U ime Crvene zvezde dočekali su ih predsednik kluba Svetozar Mijailović, kao i fudbaleri Filip Stojković i Marko Gobeljić, koji su im tom prilikom uručili i prigodne poklone.

''Brigu o deci vodi udruženje Debra Srbija. Ciljevi udruženja su međusobno povezivanje i edukacija obolelih i njihovih porodica, omogućavanje kvalitetnijeg života obolelih kao svakodnevne nege, kao i mnogi drugi vidovi pomoći.

Bulozna epidermiloza (EB) je veoma retko i teško kožno genetsko oboljenje, sa mnogobrojnim posledicama po druge organe. Koža dece obolele od EB-a je krhka i ranjiva, kao i krila leptira. Imati EB znači i nositi posebnu odeću i obuću koja ne žulja, kao i mekane zavoje i obloge koji štite kožu, jer i dodir odeće može da boli.

Zadatak Debre Srbije je da poboljša kvalitet života obolelima od EB-a. Pomoć ne zavisi samo od članova udruženja i lekara koji rade na pronalaženju rešenja za delimična ili potpuna izlečenja'', navodi se iz Crvene zvezde.

Svi koji žele da pomognu ovoj deci, mogu da kontaktiraju udruženje Debra'', a njihove telefone i e-mail adrese možete da pogledate na sajtu Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Tuesday, 31.07.2018
09:18

Da je tekst o kratkom ili zalizanom bilo bi preko 100 komentara. Svaka čast, treba nastaviti sa ovakvim akcijama i (pokušati) skrenuti pažnju mase na bitne stvari.