Zvezda u 90. do nove pobede, debitovao i Ebisilio!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.07.2018.
19:54
Izvor: Sportske.net

Četvrta provera u Austriji i četvrta pobeda Crvene zvezde, za idealan uvod u početak nove sezone.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Posle Rida, Apolona i LASK-a, šampion Srbije je na pripemama u Austriji savladao i češki Bohemijans.

Ovoga puta crveno-beli su imali najteži posao i do pobede od 1:0 došli u samom finišu utakmice.

Crvena zvezda je u najvećem delu utakmice imala inicijativu, ali tokom prvog poluvremena ekipa Bohemijansa je uspešno odolevala, pa crveno-beli nisu imali previše ozbiljnih prilika.

Ipak, ono što navijače može najviše da raduje iz ovog dela igre, jeste debi najnovijeg pojačanja, holandskog ofanzivnog veziste Lorenca Ebisilija, koji se sasvim solidno predstavio, pokazao veliku želju da ostavi što bolji utisak, ali i da bi mogao da bude velika pretnja rivalima iz prekida, kao i u šutevima sa distance.

Početkom drugog poluvremena na povredu se požalio Srnić, pa ga je odmah zamenio Nenad Krstičić.

Kako je meč odmicao, Zvezda je postajala sve opasnija i konkretnija pred protivničkim golom.

U 60. minutu Ben je probio između dvojice protivničkih igrača, izbio sam ispred golmana, ali nije uspeo da ga savlada. Bila je to najbolja prilika za Zvezdu.

Šest minuta kasnije, Krstičić odlično šutira sa nekih 18 metara, ali golman Bohemijansa još bolje reaguje i lopta umesto u mrežu odlazi u korner.

U 78. minutu Stojiljković je bio u prodoru kroz sredinu, oboren je na ivici kaznenog prostora i iznudio slobodan udarac koji je izveo Ben, ali je pogodio samo živi zid.

Još jednu dobru priliku videli smo i u 84. minutu, a kreirali su je rezervisti. Terzić je odlično centrirao sa leve strane, Pavkov šutirao glavom, njegov pokušaj je izblokiran, lopta potom dolazi do Milijaša, koji šutira pravo u protivničkog golmana.

To je bila samo najava onoga što je usledilo u 90. minutu, kada je viđena možda i najlepša akcija na utakmici. Ben je povukao napred, proigrao Hajdina na desnoj strani, ovaj odlično centrirao za Pavkova na drugu stativu koji preciznim udarcem pogađa mrežu - 1:0.

Crvena zvezda je utakmicu počela u ovom sastavu: Borjan, Gobeljić, Stojković, Babić, Hajdin, Jovičić, Meleg, Ebisilio, Ben, Milić, Pešić. Igrali su još: Terzić, Stojiljković, Milijaš, Srnić, Krstičić, Pavkov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 03.07.2018
05:27

Opet nam se sklanjaju.

avatar
Brat Vidara
Monday, 02.07.2018
22:45

Da li je moguce da niko u Zvezdi ne prepoznaje odlican momenat da se gurne u vatru bar jedan omladinac. I to bilo koji. Cini mi se da je odlicna prilika, ako vec nece Joveljica, da to bude Terzic, levi bek, kakav crni Hajdin. Nadam se da ce to uvideti Miloje, ali tesko. Mada, sto ne dati sansu od starta Joveljicu, tako se stvaraju igrači. Dobri smo na svim pozicijama, ima prostora da se gurne jedan u vatru, bilo bi dobro to i za ekipu, ali i podstrek za ostale mlade, barem prvo kolo kvalifikacija.

avatar
Filip MUFC
Tuesday, 03.07.2018
08:00

E druze moj, taj Hajdin moze da bude top bek samo da poradi na defanzivi, a ofanzivno je predobar.

avatar
Taribo West
Tuesday, 03.07.2018
08:46

U pravu si! Ja sam takođe pristalica, da se guraju bar 2-3 omladinaca, a Miloje radije stavlja Pavkova koji će sigurno otići, Milijana kojeg neće koristiti u jačim utakmicama... Mislim da Partizan daleko više pruža šansu mlađima.

avatar
Cole MCM
Monday, 02.07.2018
20:24

Ako ovaj ne bude dobar nadimak Imbesilio u najavi