Zvezda, Totenhem, Partizan... Fudbalski svet žali zbog smrti Gorana Bunjevčevića

Autor: Beta Beta
petak 29.06.2018.
09:18
Izvor: Beta

Fudbalski svet pogodila je smrt Gorana Bunjevčevića, a medju prvima koji su izjavili saučešće bili su njegovi bivši klubovi Crvena zvezda i Totenhem.

screenshot: Youtube
screenshot: Youtube

Povezane vesti

"Počivaj u miru, Bunjo! Tvoja Crvena zvezda", istaknuto je iz Crvene zvezde, koja je porodici i prijateljima Bunjevčevića izrazila iskreno saučešće.

Zvezda je na društvene mreže postavila deo intervjua u kom je on istakao kako voli taj klub i da je deo njegovog života, uz opis: "I Zvezda će uvek voleti tebe".

Bunjevčević je umro od posledica pucanja aneurizme, zbog čega je hitno operisan nakon što je prebačen u bolnicu u noći izmedju 19. i 20. maja i od tada je bio u teškom stanju.

Obavljao je do smrti funkciju sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije, a tokom bogate igračke karijere bio je izmedju ostalog kapiten Zvezde, ali i dugogodišnji član engleskog Totenhema.

"Veoma smo tužni što smo čuli da je preminuo naš bivši igrač Goran Bunjevčević. Misli svih u klubu su sa njegovim prijateljima i porodicom u ovo izuzetno teško vreme", naveli su u Totenhemu.

Vest o njegovoj smrti preneli su svi vodeći mediji u Velikoj Britaniji, ali izmedju ostalih i francuski Ekip, Frans fudbal i brojni drugi širom Evrope.

Bunjevčevićev nekadašnji saigrač iz Totenhema Robi Kin sa tugom je primio vest i na društvenim mrežama napisao: "Počivaj u miru, druže".

Saučešće su putem društvenih mreža izrazili brojni bivši i sadašnji fudbaleri, uglavnom Crvene zvezde.

Fudbalska reprezentacija Srbije se u četvrtak uveče vratila iz Rusije sa Svetskog prvenstva, a vest o smrti Bunjevčevića dočekala ih je po sletanju u Beograd.

"Po sletenju nam je javljeno da je nažalost umro Bunjevčević. Jako je nezgodno da u ovom momentu dajemo bilo kakve izjave vezane za Svetsko prvenstvo. Moje najiskrenije saučešće porodici i prijateljima", rekao je potpredsednik FSS-a Savo Milošević novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

Reprezentativci zbog toga nisu bili raspoloženi za izjave, a selektor Mladen Krstajić je u suzama napustio aerodrom.

I FK Partizan je jutros preko društvenih mreža izrazio žaljenje zbog smrti nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde.

Bunjevčević je kao fudbaler počeo u Grafičaru, a posle perioda provedenog u BASK-u i Radu, nastupao je za Crvenu zvezdu, iz koje je otišao u Totenhem, a profesionalnu karijeru završio je u holandskom ADO Den Hagu.

Bio je i reprezentativac Jugoslavije za koju je nastupio 16 puta.

Posle igračke karijere bio je i sportski direktor Crvene zvezde, zatim nekoliko godina prvi čovek Zemuna, a od 2016. je bio zaposlen u Fudbalskom savetu Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 29.06.2018
14:59

Pocivaj u miru Bunjo. Saucesce tvojoj familiji.

avatar
mrgud1_dq
Friday, 29.06.2018
09:52

Laka ti zemlja,Bunjo.Bio si ,pre svega;dobar čovek.