Zvezda sve rešila za pola sata, drugo poluvreme donelo mnogo razloga za nerviranje!

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.07.2019.
22:43
Izvor: Sportske.net

Srpski šampion bez problema u revanšu, najveći deo posla završen već u prvih pola sata, utisak pokvarilo isključenje Gobeljića.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se večeras u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su na svom terenu, pred 23.751 gledalaca na stadionu ''Rajko Mitić'' savladali litvansku Suduvu sa 2:1. Prvi meč u Marijampolu završen je rezultatom 0:0.

Rival crveno-belima u drugom kolu kvalifikacija biće finski Helsinki.

Tim Vladana Milojevića je bukvalno od samog početka počeo da vrši pritisak na protivničkoj polovini i već u četvrtom minutu odbrana Suduve je kapitulirala.

El Fardu Ben je preciznim dodavanjem po zemlji pronašao Boaćija u kaznenom prostoru gostiju, a internacionalac iz Gane je iskosa sa desne strane poslao projektil pod prečku - 1:0 za Zvezdu.

Suduva je pripretila u 16. minutu posle centaršuta sa leve strane, kada ni Gotal ni Topčagić nisu uspeli da zahvate loptu ispred Borjana, a na isteku prvih pola sata igre Zvezda praktično reševa sve dileme.

Opet je Ben pokretač akcije, opet pronalazi Boaćija, a ovaj sada vraća za Marka Marina koji sa jedanaest metara šalje precizan šut, trese mrežu za 2:0.

Do kraja poluvremena, Boaći je imao još jednu odličnu priliku, ali ovog puta golman Kardum je uz pomoć stative spasao mrežu.

Utisak je pokvaren u 60. minutu, kada je Marko Gobeljić zaslužio direktan crveni karton zbog neoprecizno i preoštrog starta na Slavickasu koga je hitna pomoć odvezla sa terena. Nadamo se da ipak nije u pitanju prelom...

Trener Zvezde Vladan Milojević je morao odmah da reaguje, izveo je Boaćija, na teren posla Filipa Stojkovića, ali iako su imali igrača više, gosti iz Litvanije do pred sam kraj nisu nijednom ozbiljnije pripretili golu Borjana.

Na drugoj strani, Mirko Ivanić je u 68. minutu imao stopostotku priliku, pobegao je odbrani gostiju, izbio sam pred protivničkog golmana, ali Kardum je izašao kao pobednik.

U 76. minutu Marko Marin je povukao kontru, Filip Stojković ju je odlično ispratio i u stilu napadača utrčao u kazneni prostor, gde je pao posle kontakta sa protivničkim igračem, ali sudija Farkaš je procenio da razloga za jedanaesterac nije bilo.

Sedam minuta kasnije, još jedna zanimljiva situacija u kaznenom prostoru Suduve, rezervista Vukanović je sa leve strane poslao loptu ka Benu, koji pada u kaznenom prostoru, ali se sudija Farkaš opet nije oglasio, što je razbesnelo trenera crveno-belih Vladana Milojevića koji je oštro protestovao iza aut linije.

Na ulasku u sam finiš meča još jedna velika prilika za Zvezdu, Ben je uzdrmao prečku, pa Suduva na kraju može da bude zadovoljna sa samo dva primljena gola.

Ipak, u petom minutu sudijske nadoknade gosti stižu do počasnog gola, na asistenciju Kerle, Topčagić je savladao Borjana za konačnih 2:1.


Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Babić, Milunović, Rodić - Jovičić - Ben, Jovančić, Ivanić (Vukanović od 82.), Marin (Pavkov od 88.) - Boaći (od 62. Stojković).

Suduva: Kardum - Švrljuga, Kerla, Jankauskas, Živanović, Slavickas (od 62. Hladik) - Golubickas, Čađenović, Verbickas (Rikets od 77.) - Gotal (od 51. Tadić), Topčagić

-
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrgud1_dq
Wednesday, 17.07.2019
07:56

Sreća da je protivnik bio kvalitete kakve je bio.Za njih je Čuka Barselona.Ne mogu da verujem da čovek pravi prekršaj za zatvor kod vođstva od 2:0 i bezazlene situacije.Dosta toga "škripi",samo je Marin vrhunski(kao i uvek).Jeste bio jedan penal a Ben je možda zaslužio i isključenje zbog simuliranja(imao je već žuti).U svakom slučaju,želim Zvedi mnog sreće i da što dalje doguraju u Evropi.

avatar
Čeki
Wednesday, 17.07.2019
00:21

Koja je svrha obitavnja na terenu stoperskog tandema, Jovicica i Ivanica. Pola igraca usporava igru, gleda da vrati loptu nazad, jedino Marin gleda uvek da odigra neki dribling, da gleda napred ka golu, da da pas napred. Sa njim u akciji napad je daleko tecniji i brzi, samo mu jedan dodir treba. Ivanic pogubljen, bolje da smo Kangu vratili. Po meni, otarasiti se Jovicica, Ivanica, Simica koji nije za Evropu po meni, novi stoperi da se traze, ovu dvojicu stopera bih i besplatno dao.

avatar
riquelme
Wednesday, 17.07.2019
16:46

Ma najbolje da dovedu Van Dajka i Laporta, umesto Jovicica i Ivanica recimo Alkantaru i Iska i sta da se smaramo sa Bocijem kada je Lukaku na prodaju. Oni svi gledaju napred kada igraju i igraju tecno. Gde ti zivis druze??? Kangu bi vratio? Pa za njega su i Krsticic i Ivanic izmislili fudbal. Ivanic igrao LS i LE dok Kanga nije znao gde bije...

avatar
Čeki
Wednesday, 17.07.2019
22:30

Za Jovicica i Ivanica mozes da nadjes jednog krstenog ofanzivnog veznog, posto smo Kanjasa vec uzeli za defanzivnog. Takodje, Kanga je znao ko Marin da proigra, gledao je napred, znao da sacuva loptu, ali je imao mane, a to je odugovlacenje s loptom u nogama i njegova glava. Pa opet, on je za sve vreme boravka u Zvezdi bio konstantan i bolji od ovakvog Ivanica, a Kanga ima makar LE da je igrao tako da nije bez evropskog iskustva. Pa cak i da ne vratis Kangu imas Ebisilia na klupi koji je duplo bolje resenje od ovakvog Ivanica (ne moze svako da tek udje protiv PSZ-a i samo par minuta po ulasku da asistira za gol Marinu, a Ebisilio je upravo to uradio). Sto se tice stopera, za solidne pare mozes naci dvojicu tipa Le Talek kvaliteta (koji je prinudno cak postao stoper, i to dobar). A Boacija kao sto vidis nisam napadao jer se lepo pokazao.

avatar
Man united
Wednesday, 17.07.2019
17:55

Нисам гледао друго полувреме, али Јовичић је добро одиграо прво. Борбено, срчано, као пре две године. Иванић никако да се врати у некадашњу форму. Треба стрпљења. Полако, све ће то доћи на своје. Најлакше је пљувати!

avatar
Südkurve München
Tuesday, 16.07.2019
23:08

Svaka cast i sa 10 igraca i uz mnogobrojne sudijske stete na racun CZ, uspeli smo

avatar
paok
Wednesday, 17.07.2019
06:06

Zasluzeno ste prosli sto je bilo i za ocekivati ali u Evropi se ne sude penali kao kod nas za sve zivo.

avatar
Čeki
Wednesday, 17.07.2019
22:35

Ono nad Benom iskreno nije bio penal, cak bih mu dao zuti zbog simuliranja, od ona druga 2 ne znam nisam ih video, ali po svim komentarima i nekom utisku, jedan od ta dva je valjda bio.

avatar
Mads87
Tuesday, 16.07.2019
23:06

Nemamo krila i to je veliki minus za ovu formaciju sada.Forsiraju se 3 igraca koja su manje vise jako slicna. Marin mora da igra covek je jednostavno klasa a i ben takodje dok ivanic apsolutno ne pokazuje nista i ako nastavi miloje da ga forsira ispascemo iz oba evropska takmicenja.Defanzivno je jako slab pass igra mu nije nista specijalno sut nista posebno jednostavno ne pokazuje nista.Staviti jedno krilo recimo simica ili jevtovica ako bude spreman a ben da igra drugo marin u sredini i to ce biti bolje.Babic ja tragicno los a gobeljic mora da prestane da pokusava da kreira napade. Zute dobijaju totalno bez veze i sada recimo da se nedaj boze povredi zule ogroman problem na desnom beku

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 16.07.2019
22:56

Od toliko sansi da ne damo treci bezveze,a sudija komedija,od crvenog koji je bio,nakon toga ama bas nista nece da svira nevidjeno,kakav penal nad stojkovicem nista,nemam rec kojom bih ga opisao ali neka

avatar
Mani2
Wednesday, 17.07.2019
06:58

Ma da Suduva potplatila sudiju.Pukli ste ko bas.

avatar
poljskikupanjac
Tuesday, 16.07.2019
22:52

lose igramooo , nemamo igru ljudi katastrofaa , dajte bre jednog kangu da poveze nece ovo da izadje na dobro

avatar
riquelme
Tuesday, 16.07.2019
23:36

Ni ne treba da imas igru u prvom kolu kvalifikacija protiv tamo neke Suduve. Bice sve kako treba kada bude trebalo. Ivanic je doktor samo jos malo da se opusti i navikne. Malo su sporija ta tri igraca iza spica ali zato su i znalci za nekadasnje igrace i to poslednjih 10-15 godina.

avatar
riquelme
Wednesday, 17.07.2019
21:09

Pa nisu strucna i nisu nikakva objasnjnja... Ko moze nekom da objasni nesto ko kuka prvo kolo kako igramo i trazi nazad Kangu (kome svaka cast na svemu) ali je to rikverc varijanta. Svi zaboravljaju one njegove lopte nebo pod oblake kad ne zna sta ce sa njom zato sto je stranac koji 3 godine 5 reci nije naucio i ne moze slobodan covek da ga dozove da mu da loptu u prostor i da ga spoji sa golom. Ali da ne budem pogresno shvacen, svaka njemu cast, hvala i Bozovicu sto ga je doveo posto je tada bio bomba ali sada je kapisla sto se i vidi po interesovanju klubova za njega. I da treba Ivanic da se malo navikne. Nema brza krila vec igrace koji znaju i vise sa loptom od njega. Ocekuje se da na kraju u zavrsnicu vise ulazi on nego Ben i Marin sto treba vremena da se uigra a i za nekoga ko ceo zivot igra sa brzim krilima i da se navikne na tu varijantu. Ma svakako ces ih hvaliti na sva usta posle treceg kola. Helsinki trebaju da budu bolji ali samo toliko da prodju bez stresa u 3. kolo.

avatar
Mani2
Wednesday, 17.07.2019
07:00

Da se opusti i navikne?Takva su to strucna objasnjenja

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 16.07.2019
22:50

Било је то много лоше, али прошли смо даље а то је најважније.

avatar
DeXy \'92
Tuesday, 16.07.2019
22:49

Cestitam komsinici na zasluzenoj pobedi borili su se lavovski protiv jedne jako ozbiljne ekipe...pala je mnogo jaka ekipa...

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 16.07.2019
23:20

Brini ti svoje brige da se ne bi smrzavao vec u novembru... znas...

avatar
riquelme
Tuesday, 16.07.2019
23:38

Smrc, smrc... Bar Dinamo krece iz drugog kola.

avatar
Nenad Nikolic_fb
Tuesday, 16.07.2019
22:44

Po ko zna koji put ....Miloje dokazao da je kukavica ....

avatar
riquelme
Tuesday, 16.07.2019
23:39

Ju, ju, ju... Si ti neki znalac ili prosto ocekujes da te neko pita da li ti je dobro. 2 titule, LE, LS... Cist kukavicluk.