Zvezda sutra neće slaviti titulu, evo kada bi mogla

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.04.2019.
22:29
Izvor: Sportske.net

Nadali su se navijači Crvene zvezde da će kao i prošle sezone ekipa overiti titulu posle 34. kola, ali od toga neće biti ništa.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Pre početka 34. kola Super lige Srbije postojao je scenario po kojem je Crvena zvezda mogla da odbrani šampionsku titulu već u Novom Sadu.

Takav rasplet u borbi za titulu pao je u vodu nakon trijumfa koji je niški Radnički ostvario nad Proleterom i smanjio zaostatak za beogradskim crveno-belima na tri boda.

Ukoliko bi Crvena zvezda sutra uspela da savlada Vojvodinu, razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog ponovo bi iznosila šest bodova, ali to na tri kola pre kraja ne bi bilo dovoljno da lider "otvori šampanjac".

Izabranici Vladana Milojevića imaju zadatak da sutra osvoje tri boda na stadionu "Karađorđe", a zatim bi im tri boda u duelu sa lučanskom Mladosti bila dovoljna da odbrane trofej, bez obzira na učinak niškog Radničkog.

To znači da bi veliko slavlje na stadionu "Rajko Mitić" moglo da usledi u nedelju, kada je na programu utakmica 35. kola između Crvene zvezde i Mladosti.

Treba ipak ostaviti prostora da se borba za titulu zakomplikuje, a svakako da bi se to dogodilo ukoliko bi Vojvodina u sredu napravila iznenađenje i nanela Zvezdi drugi poraz u prvenstvu.

Podsećamo da pravilnik Super lige Srbije predviđa da se u slučaju istog broja bodova plasman dva tima utvrđuje na osnovu učinka u regularnom toku prvenstva, a tu Zvezda ima prednost u odnosu na Radnički.

34. kolo
Vojvodina - Crvena zvezda

35. kolo
Radnički Niš - Vojvodina
Crvena zvezda - Mladost

36. kolo
Proleter - Crvena zvezda
Napredak - Radnički Niš

37. kolo
Crvena zvezda - Napredak
Radnički Niš - Mladost

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke