Zvezda - Šta su prioriteti i dalji koraci?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.06.2014.
11:31
Izvor: Sportske.net

Vršilac dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda u sredu je obavestio javnost da šampionu Srbije preti "klinička smrt" ukoliko za mesec dana ne bude pronađeno 7 miliona evra. Spisak dužnika je podugačak a mesta za manevar malo, da li će Zvezda uspet

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Promocija novog trenera Crvene zvezde u sredu se pretvorila u novu uzbunu jer je vršilac dužnosti generalnog sekretara Zvezdan Terzić u javnost izneo alarmantne podatke.

Šampion Srbije nalazi se pred izbacivanjem iz Jelen Superlige zbog dugovanja prema bivšim igračima i trenerima ali i klubovima od kojih je prethodnih godina kupovao pojačanja. Situacija je alarmantna a suma koju treba obezbediti nimalo naivna.

"Prema poslednjim izveštajima samo u ovom trenutku igračima, trenerima i drugim klubovima dugujemo 4.9 miliona evra. I odmah da se razumemo, ovde nisu uračunate obaveze prema bankama ili ostalim poveriocima. Od ove sume 2.55 miliona ide klubovima, 2.35 igračima i trenerima" otkriva Terzić.

Poseban prioritet u ovom trenutku predstavlja isplaćivanje dugovanja dvojici bivših igrača koji su pravdu zatražili pred organima FIFA, Mirnesu Šišiću i Gžegožu Bronovickom.

"FIFA i FS Srbije moraju da sprovode propise, a znaju se sankcije. Zato do 6. jula moramo Bronovickom da isplatimo 837.000 evra,a Šišiću 190.000 evra. Ukoliko taj rok ne ispoštujemo bićemo kažnjeni oduzimanjem šest bodova, a dobijamo dodatnih mesec dana da platimo dug" objašnjava Terzić.

Osim navedenih cifara omču oko vrata dodatno steže suma neophodna da se odblokira račun ali i dodatnih 2.4 miliona evra koji stižu na naplatu tokom leta a koji nisu bili predmet ranijih rasprava.

Kada se sve sabere, Zvezdu u narednih mesec dana očekuje borba za goli život a Zvezdan Terzić potvrdio je ono što smo ranije konstatovali, da novac neophodan za vraćanje dugova ne može da donese prodaja igrača jer su do sada u klub stigle dve ponude koje zajedno vrede 2.25 miliona evra.

"Ne može da se desi da se osvoji titula i da ona vredi 2.25 miliona evra pošto trenutno postoji samo ponuda za Lazovića od 1.25 miliona i za Petkovića od milion evra" konstatuje Terzić i dodaje,

"Nema više busanja u grudi i priče da Zvezdu treba da vode samo zvezdaši. Evo dokle se došlo sa takvim razmišljanjima. Nema sentimentalnosti ako postoji mogućnost da se klub ugase" zaključio je v.d. generalnog sekretara.

Ovakav nastup Zvezdana Terzića predstavlja način da se navijačima Zvezda jasno stavi do znanja da je klub u ogromnom problemu i da borbe za titule i vraćanje stare slave ne treba da bude prioritet jer za početak treba obezbediti sredstva da se klub ne ugasi.

Proces uništavanja kluba bio je dug i zato niko ne može da očekuje da će njegov oporavak trajati kratko i imati neznatne posledice po rezultate koji u datom trenutku nisu ni deo problema sa kojima se susreću čelnici Crvene zvezde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke