Zvezda - Šta će biti sa Milojem i ''glupim'' sistemom takmičenja?

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.05.2019.
09:21
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

U Zvezdi svi nestrpljivo čekaju odluku šefa struke, ali ima još tema kojima se bave ovih dana.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić nema nikakvu dilemu ko bi trebalo da vodi ekipu crveno-belih naredne sezone.

U razgovoru za ''Žurnal'', on je izrazio nadu da će aktuelni šef struke Vladan Milojević ostati i po završetku sezone i da će na leto krenuti u još jedan pohod ka plasmanu u Ligu šampiona.

''Opšte raspoloženje u klubu je da on bude i dalje tu. To su želje. Reč je o ličnoj odluci, a Vladan je zreo čovek  i ja ne znam šta će da odluči.

Prijateljski se srećemo i povremeno pričamo, ali zaista ne znam kako će da postupi, pa ne želim da prognoziram i detaljnije komentarišem'', istakao je Džajić.

On je izrazio nadu da će Zvezda ''svake godine'' igrati u Ligi šampiona, još jednom se prisetio pobede nad Liverpulom, a kada je domaća scena u pitanju, ono što ga muči je, kako je rekao ''glupi sistem'' takmičenja.

''Lepo je što je Zvezda dominantno osvojila titulu, drugu uzastopnu godinu, ali je velika glupost ovakav sistem takmičenja. Stvorite ogromnu prednost, pa dođete u situaciju da drugog čekate sa samo četiri boda viška.

Može da vam se dogodi da u čitavoj godini imate jednu sedmicu pada forme i sve vam se prospe. Malo zemalja ima ovakav sistem takmičenja'', zaključio je Džajić.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
biTan
Tuesday, 14.05.2019
22:46

Sto se tice sistema, smanjio bih ligu na 14 klubova, dvokruzni sistem znaci 26 meceva. Na kraju tog dvokruznog sistema, prvih 6 timova oforme novu mini ligu bez deljenja i oduzimanja bodova i opet se igra dvokruzni sistem,to je 10 utakmica,znaci 26+10=36,sada imamo 30+7=37. Sledecih 6 isto prave ligu igraju medju sobom i poslednja 2 od tih 6 igraju baraz sa 3. i 4. iz druge lige, a 13 i 14 tokom regularne sezone idu direktno u nizi rang. Namerno bih stavio ove baraze, dvomec pa se moze desiti da imamo i 4 nova tima iz druge lige,a moze se desiti da u barazima pobede ekipe iz prve lige, pa samo 2 nova tima dodju iz druge lige, sve zavisi od kvaliteta. Mnogo je 16 timova za prvu ligu, pa gledajte 15 i 16 tim koliko su slabi,fakticki ti mecevi Zvezdi dodju slabiji od treninga...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 14.05.2019
21:52

Trebao bih da budem mnogo glup pa da nasednem na spin kako zvezdi koja je uz pomoć svojih filijala donela ovaj sistem ne odgovara isti. Priča o sistemu je skretanje pažnje sa zvezdinih krađa i nameštaljki. Priča o odlasku ovog lažnog rekordera je alibi za neuspehe u Evropi. Na kraju će još ispasti da je pobegao iz zvezde jer mu sistem nije odgovarao. zvezda je ukrala i namestila do sada 33 utakmice u prvenstvu i to apsolutni svetski rekord.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 14.05.2019
17:12

Nije osvojila titulu nego je cak odbranila i duplu krunu, zar ne znas to Hahaha Inace, za taj sistem ste vi (prvi) glasali, Partizan je bio protiv podele bodova koja vam je samo omogucila jos vecu kradju nego pre toga, a za uvodjenje VAR tehnologije (mogu da pretpostavim da bi onda i gol-tehnologija bila uvedena kod svih) dok upravo vi niste i kao takvi ste jedni od retkih klubova koji su se tako i javno opredelili, a jedini niste dosli na raspravu kao sto niste bili ni za prisustvo kamera u petak cisto da se ne bi videlo da ni tu niste (bili) za neku iole konstruktivnu raspravu i razmenu misljenja. Cast nemate pa nekako bas i ne mogu da se pozovem na to da to sluzi vama na cast...

avatar
pfc
Tuesday, 14.05.2019
13:50

Pa sto ste glasali za takav sistem.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 14.05.2019
13:33

Sa Milojem sta bude da bude, naci cemo novog trenera, ali samo da ostanu Terza i Mrkela.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 14.05.2019
21:49

Treba svi da ostanu na okupu da se ne šalju dve marice i ne zamara Interpol. Ovoga puta neće biti abolicije.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 15.05.2019
04:05

Tebe ce panticomanija odvesti u gumenu sobu.

avatar
Don Silvio
Tuesday, 14.05.2019
11:34

Dobar je trokruzni sitem takmicenja, vise kvalitetnijih utakmica, ali polovljenje bodova je glupost

avatar
MALI PLAVI
Tuesday, 14.05.2019
21:26

Ne bi bilo loše da se smanji liga na 14 klubova, pa onda trokružni sistem, bez polovljenja bodova i tabele.

avatar
Don Silvio
Wednesday, 15.05.2019
20:19

To isto nije lose. Mislim da Belgija ima taj sistem

avatar
saka7903
Tuesday, 14.05.2019
11:21

Zbog mnogo čudnih rezultata u poslednjih par kola kako u super ligi tako i u prvoj ligi,najbolje bi bilo napraviti ligu od 20 ili 22 kluba,pa kom obojci kom opanci.ovako naš fudbal na sve liči sem na fudbal.

avatar
Ton4i
Tuesday, 14.05.2019
11:03

Da,sistem takmicenja u Srbiji jeste "glup",mada opet ima jos nekoliko liga u Evropi gde je sistem jos gluplji,gde recimo u istoj sezoni u Belgiji ekipe iz druge lige imaju sansu kroz dve grupe za LE izbore plasman u LE,dok peti i sesti tim na tabeli u toj grupi za prvaka nemaju nikakve sanse za izlaz u LE.
U Bugarskoj imamo stanje da timovi od 4-6 mesta takodje nemaju nikakvu priliku izboriti LE,a treci na tabeli igra finalni baraz za LE sa prakticno sedmim po kvalitetu.
U Danskoj je isto stanje,timovi od 4-6 mesta mogu samo sanjati LE,dok treci igra sa najboljim iz grupe ostalih ekipa,prakticno sedmim po kvalitetu.
Da je i u Srbiji sistem kakav je u Bugarskoj,liga bi bila prakticno podeljena na tri grupe i trenutno treci Partizan bi igrao zavrsni baraz za LE sa trenutno sedmim Proleterom,a Cukaricki,Mladost i Napredak bi se kao bolji na tabeli odjednom sklonili Proleteru iz neznanih razloga,jer ocito je u gore pomenutim ligama bolje da si prakticno sedmi(najbolji iz LE grupe),nego igrati u grupi sa najjacih i biti cetvrti,a ako si treci,dodje mu isto kao da si sedmi jer njih dvoje igraju baraz za LE.
I da,u Austriji je isto,Rapid je sjajno kalkulisao i bice prvi u toj grupi za LE.
Necuveno!

avatar
magister
Tuesday, 14.05.2019
10:52

Jedna od onih stvari, kad neko pokušava da bude mnogo pametan. pa se svi čude tolikoj budalaštini. Kako je uopšte bilo moguće da neko provuče takva pravila? Potpuno podržavam stav da se deoba bodova - pošalje u istoriju gluposti.

avatar
Momcilo Stojanovic
Tuesday, 14.05.2019
10:24

Sistem takmičenja je višestruko nepravičan.Zašto nekome uzimati ono što je već osvojio? Timovi koji su bez ambicija igraju rekreativno,a postavlja se pitanje privilegije da neko igra(prva četiri) utakmicu više kod kuće.Raspored odigravanja utakmica je takav da se najbolje plasirani sretnu na početku plej-ofa i tu se već neke stvari razjasne i sve ovo bude dalje besmisleno,da je obrnuti raspored verovatno bi bilo interesantnije,ali napominjem opet nepravedno.Najbolje je rešenje,liga od deset klubova i četvorokružno gde će svako biti ,isti broj puta domaćin i gost i bez ikakve podele bodova.Deset klubova bi podiglo kvalitet lige(objektivno liga od 16 je prevelika),broj utakmica po sezoni bi bio 36 (sada je 37) i onaj ko tokom sezone bude osvojio najviše bodova biće prvak.Niži rang takmičenja bi takođe dobio na kvalitetu,jer ovih 10 ekipa iz Super lige ni bi mogli da apsorbuju sve kvalitetne igrače(oko 100 bi bilo višak) koji bi igrali u Prvoj ligi i tu stasavali.

avatar
dejanera2
Tuesday, 14.05.2019
21:51

Liga od 10 klubova je glupost! Probalo se tako nesto i nije valjalo i ne bi valjalo ni sada! Posle osamostaljenja igralo se u ligi sa 12 klubova. Od 12 klubova u sezoni 2006/07 njih 6 je bilo iz Beograda, 4 iz Vojvodine i samo Smederevo i Borac Cacak iz ostalog dela Srbije. Igralo se 22 kola (svako sa svakim kuci i na strani) a onda se liga delila na ligu za prvaka i ligu za opstanak. Naredne dve godine se igralo isto sa 12 klubova ali trokruzno (opet nepravedno zbog toga sto nije isto igrati sa direktnim takmacem za titulu (ili opstanak) na svom stadionu ili na strani)! Od 2008/09 igra se sa 16 klubova i to je taman! Sto se tice samog takmicenja treba ukinuti deljenje bodova! Treba ukinuti i ogranicenje broja stranaca! Kada su odlucivali o ovom sugavom deljenju lige (i polovljenju bodova) jedan od razloga je bio mali broj utakmica koji nasi klubovi igraju (svega 30 kola uz jos par utakmica u kupu) pa su podelom lige hteli da se taj broj poveca. Ali tada nikom nije palo na pamet da (ako vec dele ligu) to urade na nacin 6 najboljih u borbu za titulu i Evropu a ostali u borbu za opstanak. Prvih 6 svako sa svakim kuci i na strani (10 utakmica ukupno) a ovi sto se bore za opstanak jednokruzni sistem (znaci jos 9 utakmica). Tako bi se broj utakmica primakao Evropskom proseku a i ovih prvih 6 bi igrali zestoke utakmice sa malo ili nimalo namestanja jer bi svaki bod bio kao kuca1 Naravno sa prenosenjem bodova iz prvog dela i bez glupavog deljenja istih!