Zvezda specijalista za drugo poluvreme!

Autor: Miloš Marković
sreda 12.08.2015.
20:54
Izvor: Sportske.net

Treći put u pet odigranih utakmica domaćeg šampionata Crvena zvezda je deficit na poluvremenu pretvorila u trijumf zahvaljujući preokretu u drugom delu igre. Večeras je na stadionu "Rajko Mitić" savladan osvajač Kupa Čukarički.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su treći ovosezonski trijumf u domaćem šampionatu i to nakon što su treći put od početka Superlige deficit na poluvremenu nadoknadili tokom drugog dela meča.

Crveno-beli su u derbi susretu petog kola Superlige savladali Čukarički rezultatom 3:1 (0:1) čime su bar na kratko izbili na lidersku poziciju u domaćem šampionatu!

Golove pogledajte OVDE!

Crvena zvezda - Rajković, Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez, Kovačević (od 82' Ristić), Grujić, Stojanović (od 64' Jović), Vered (od 51' Katai), Plavšić, Hugo Vijeira

Čukarički
- Stevanović, Stojković, Ostojić, Pjasentin, Ranđelović, D. Srnić, Regan (od 64' Janković), S. Srnić (od 80' Jovanović), Matić, Mandić, Pavlović (od 73' Bojić)

Kompletan tok susreta OVDE!

Ekipa Miodraga Božovića ušla je u večerašnji meč u poprilično izmenjenom sastavu a najveće iznenađenje predstavljao je mladi Srđan Plavšić koji je u startnih jedanaest ubačen "pravo sa promocije".

U odnosu na prethodne duele Grof je napravio još nekoliko promena pa tako u timu nije bilo Luke Jovića i Aleksandra Kataija, dok su šansu da igraju dobili Saša Stojanović i Marko Grujić.

Crveno-beli su tokom prvog poluvremena duela sa Čukaričkim stvorili dve dobre šanse od kojih je ona u kojoj se našao Iden Vered u 9. minutu bila iz kategorije stopostotnih.

Akciju Srđana Plavšića nastavio je Caki Stojanović koji je spojio sa golom Izraelca Idena Vereda ali je ovaj napravio dva kontakta sa loptom i tako otežao sebi posao. U šut mu je tom prilikom ušao Nemanja Stevanović koji dobrom intervencijom sprečava Vereda da donese prednost Crvenoj zvezdi.

Dvadeset minuta igre bilo je potrebno gostima da stvore prvu priliku na utakmici, ali im je ona bila dovoljna da dođu do vođstva. Braća Srnić i Staniša Mandić izveli su mat u tri poteza a strelac vodećeg gola za Čukarički bio je Slavoljub Srnić koji se nije radovao postignutom golu.

Pogodak Čukaričkog učinio je da domaći krenu još otvorenije pa su do odlaska na odmor viđene šanse na obe strane od kojih je najbolja bila ona u kojoj se našao kapiten gostiju Igor Matić.

Minut nakon što je Hugo Vijeira lob udarcem zapretio Stevanoviću kapiten "Brđana" se našao u šansi ali je sa nekih 12-13 metara tukao preko gola Predraga Rajkovića.

Što se tiče dešavanja u prvom delu igre vredi pomenuti još akciju Idena Vereda koju je u odsudnom trenutku zaustavio Ranđelović, kao i udarce Igora Matića i Luisa Ibanjeza koji su završili van okvira gola.

Drugo poluvreme donelo je totalno drugu sliku na terenu, agresivnu i ofanzivnu Crvenu zvezdu koja je goste sabila na njihovu polovinu i režirala zaslužen preokret.

Već posle deset minuta igre u drugom poluvremenu fudbaleri Čukaričkog prave prekršaj u opasnoj zoni koji umešno kažnjava Luis Ibanjez. Argentinac je snažnim udarcem doneo izjednačenje Crvenoj zvezdi i ujedno postigao prvenac u crveno-belom dresu.

Nakon izjednačujućeg gola domaći su nastavili da vrše pritisak, ulazak Aleksandra Kataija i Luke Jovića uneo je novu snagu kod crveno-belih. Nekoliko šansi pred golom Čukaričkom propustili su domaći pre nego što je Hugo Vijeira oboren u šesnaestercu a sudija Danilo Grujić opravdano pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Luis Ibanjez a isti igrač je već u 88. minutu upisao asistenciju u situaciji kada je Aleksandar Katai lob udarcem pogodio mrežu Nemanje Stevanovića.

Na taj način Zvezda je vezala drugu pobedu u Superligi a prvu na stadionu "Rajko Mitić". Narednog vikenda crveno-beli gostuju Radniku u Surdulici, dok će Čukarički ugostiti Radnički iz Niša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak