Zvezda - Spasiti sve što se spasti može...

  • Autor: Boris Jovanović

  • 11. oktobar 2013.

  • 09:38

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Dok klub obavija neizvesnost, a glasine stanuju na "Marakani" sada je najvažnije sprečiti teže lomove. Crveno-beli će uspeti da sačuvaju Darka Lazovića.

Zvezda - Spasiti sve što se spasti može...
Foto: crvenazvezdafk.com
U Zvezdi se zna da se ništa ne zna, spekulacije oko trenera, sastava nove uprave, spasilaca sa raznih strana ne prestaju, predsednik Džajić pokušava da stvari nekako drži pod kontrolom.

Trener Stojanović je ostao na klupi, ekipa je na Zlatiboru, pauza je hleb nasušni, ali posle nje uporedo sa pripremama za skupštinu, klub očekuje konsolidaciju na terenu do derbija sa Partizanom koji bi mogao da oživi ili ugasi nadu u prekid komšijske dominacije.

U međuvremenu izbegnuta je jedna potencijalna mina, posle razgovora sa Draganom Džajićem i garancija da će mu dug biti namiren, Darko Lazović je odustao od tužbe kojom bi verovatno dobio prevremenu slobodu.

Kako otkriva "Sport" on će sačekati novac, dug se nagomilao, ako se sećate, u pitanju je više od 300 000 evra. Igrač je bio razočaran činjenicom da klub nije ispunio obećano i da je imao problema čak da plati svadbu, ali se sve nekako rešilo.

Zvezda mora da isplati 600 000 Bronovickom kako bi prošla kontrolu UEFA i ne bi dovela u pitanje igranje u Evropi, pa nije jasno odakle će biti namiren i Lazović.

"Gazprom" ispunjava svoje obaveze, ali su Rusi ranije tražili da se njihovim novcem ne servisiraju dugovi, već da se isplaćuju plate igračima i radnoj zajednici. Nebojša Čović je zaćutao, kada su dugovi u pitanju, priča se da je prekinuo pregovore sa poveriocima što je jasan signal da neće biti u novoj upravi.

On je predlagao bolne rezove koji nisu prošli, pre svega otpuštanje viška ljudi, žestoko kresanje troškova, ali kako to obično biva, usvojene su samo polumere, pa se ponovo došlo u neodrživu situaciju.

Problem sa Lazovićem, rešen ili odložen, svejedno, isplivaće na drugom mestu, recimo trener Stojanović nije ni primio novac za dosadašnji rad, ako bude smenjen pre zime, Zvezda će morati da mu isplati kompletan iznos od 120 000 evra.

Sve u svemu, oblaci nad "Marakanom", pozadina svega je novac kombinovan sa neuspesima na terenu. Ali i da je položaj na tabeli bolji, ponovo bi bilo potresa, jer Zvezda već godinama živi na pozajmljenom vremenu koje neumitno curi.

Hoće li na takvo poslovanje biti stavljena tačka, odnosno hoće li skupština dati neke odgovore.

Iz ove perspektive teško, ako u klub ne dođu ljudi spremni da donesu novac. Bilo je i mnogo najava u prošlosti da će Crveno-beli krenuti tim putem, ali su izostala dela...


  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari