Zvezda skockala tim, hoće li morati da prodaje?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.07.2018.
09:15
Izvor: Sportske.net

Navijači mogu da budu zadovoljni urađenim. Nakon promocije Miloša Degeneka može se konstatovati da je Zvezda "skockala" tim za evropske kvalifikacije.

Epa-Efe/Dan Himbrechts
Epa-Efe/Dan Himbrechts

Povezane vesti

Čelnici fudbalskog kluba Crvena zvezda odradili su odličan posao u dosadašnjem toku letnjeg prelaznog roka, što potvrđuje još jedan sklopljeni posao.

Sa reprezentativcem Australije Milošem Degenekom sve je već dogovoreno i samo se čeka promocija kojom će biti ozvaničen transfer iz Jokohame.

Štoper rođen u Kninu biće plaćen 200.000 evra i njegovim dolaskom Zvezda će "duplirati" svaku poziciju u timu tako da trener Milojević nema razloga za brigu tokom evropskih kvalifikacija.

Osim Mičela Donalda i Damjana Le Taleka crveno-beli nisu ostali bez bitnih karika u timu, ali ne znači da do kraja letnjeg prelaznog roka neće biti prodaja.

Dobro je poznato ko su igrači na kojima Crvena zvezda može dobro da zaradi ali nema nikakve dileme da će stručni štab želeti da ih zadrži barem do završne faze kvalifikacija za evropska takmičenja.

Tokom Svetskog prvenstva pisalo se o tome da je Nemanja Radonjić na meti mnogih klubova, a konkretno interesovanje postoji i za najboljeg strelca Super lige Aleksandra Pešića.

Ubedljivo najkorisniji igrač Crvene zvezde u prethodnoj sezoni mogao bi nazad u Francusku. "Žurnal" piše da je Monpelje zainteresovan za njegove usluge, a u igri je i odlazak u Kinu.

Nije teško zaključiti, na istoku je veća zarada, kako za klub, tako i za samog igrača. Francuska je primamljivija kao opcija jer se radi o klubu iz "liga petice" i prilici da Pešić dokaže da ga se Tuluz olako odrekao.

Procena je da bi crveno-beli od prodaje Aleksandra Pešića mogli da zarade više od 3 miliona evra, a ukoliko bi "Šilja" odabrao Monpelje ponovo bi delio svlačionicu sa Damjanom Le Talekom, ali bi mu društvo pravio i Petar Škuletić koji je ovoga leta stigao na "Moson".

U datom trenutku izvesno je samo da Zvezda neće prodavati najbolje igrače dok se kvalifikacije na zahuktaju i dok trener Vladan Milojević ne bude siguran da odlazak nekog pojedinca neće uticati na realizaciju postavljenih ciljeva.

Crveno-beli u svojim redovima već imaju zamenu za Aleksandra Pešića u Nikoli Stojiljkoviću ali bi u slučaju da Pešić ode bio angažovan strani napadač.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Thursday, 05.07.2018
18:13

Da prodaje? Ma kakvi, pa poskupelo je gorivo.

avatar
RIP KOBE
Thursday, 05.07.2018
20:57
avatar
poljskikupanjac
Thursday, 05.07.2018
15:45

radonja da se ne prodaje srnic moze da ide pa donekle i pesic ,a i ne mora

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 05.07.2018
14:44

U Zvezdi prodaje nema Zvezdan tim za Ligu Sampiona sprema.

avatar
RIP KOBE
Thursday, 05.07.2018
20:57

ta zadnja rec ima pogresan redosled nekih slova

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 05.07.2018
22:29

Taj redosled cuvama za derbi za vas.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 05.07.2018
21:51
avatar
riquelme
Thursday, 05.07.2018
12:39

Prvo je nebuloza da mi dovodimo sigurne strance kako kaze uprava. To je kockanje ozbiljno. Izuzev Donalda i Kange koji su igrali u Rusiji i poznavao ih je Bozovic a pritom nema sta da poznajes igraca koji je bio MVP Rusije poslednje sezone pre dolaska u Zvezdu, ovo ostalo je sve uvek klimavo. Za Boacija svaka cast. Za mene Le Talek nije bio top, bljesnuo je kada treba i to je to. Isto tako je bio kanal kada nije bilo bitno. Ben je proveren zato sto je iz Oly-a. Za razliku od ranije dovodimo proverene i nase i strane igrace. Mada di sada ih nije bilo mnogo samo Ben a i sa njim je radio Milojevic u Grckoj. Moje licno misljenje je da pored Stoijljkovica, Pavkova (ako vec nije prodat, pricalo se...) i ovog malog Joveljica treba da uzmemo pare za Pesica isto tako i za Radonjica, naravno ako moze kada prodju kvalifikacije. Pozdravljam i dolazak ovog stopera mada mislim da su Le Talek i Savic bili naspanovani pre svega zbog komunikacije na francuskom. Tako da ovaj batica ako prica nas jezik tek onda pozdravljam. Za napad i manje vise ali u defanzivi komunikacija je 50 % posla... Svaka cast gospodinu Mrkeli, o treneru ne bih trosio reci osim MAESTRO. Jedino se pitam sta sa deckom stoperom koji je placen i doveden da igra, cak je i sacekao proslu sezonu dok je dobro islo. Ali zna Milojevic sta radi. Srnicu hvala na svemu, Stoiljkovic je nova bomba videcete, steta sto nije odmah kupljen a za beka posle ove sezone uzimaju bar 2-3 milke. I napomenuo bih da Borjan pored spomenutog beka mora da ostane. Ozbiljan udeo u celoj sezoni je njegov.

avatar
gemathegreat
Thursday, 05.07.2018
16:29

Borjan ide posle kvalifikacija i naplatice se lepo i klub a i on. Vec se traga za novim golmanom broj jedan.

avatar
Man.United99
Thursday, 05.07.2018
19:21

Degenek je vec pricao da cesto dolazi u Srbiju pa vherujem da prica nas

avatar
Thursday, 05.07.2018
11:29

Ljudi, ne znam šta da vam kažem, ali ovo je sasvim dobar prelazni rok što se tiče pojačanja. Najvažnije je što imamo po 2 igrača na svakoj poziciji. Prodaje će sigurno biti. Radonjićeva prodaja se dovodo u pitanje. Na ofanzivnog veznog će Ebisilio, a na levo krilo će morati Meleg, što verovatno znači odlazak Radonjića, nadam se samo da će uzeti lepe pare. Pešića će takođe prodati posle kvalifikacija, tu će uzeti dobre pare. Stoiljković je stigao umesto njega da igra, dobiće šansu i Pavkov, zaslužio je, a tu je i mali Joveljić, tako da je Pešićev odlazak siguran. Srnić sigurno odlazi, ali za male pare, to nije ni toliko važno s obzirom da Čukarički ima 40% od njegove prodaje. Takođe mi je žao Andrije Lukovića sa kojim je raskinut ugovor, a imao je sasvim dobru sezonu u Voždovcu. Mogao je igrati u našoj ligi kao drugi izbor u veznom redu. Sve u svemu, sasvim korektan prelazni rok, ostaje jedino žal za nekim igračima koji su otišli za male pare ili za džabe, jer je i na njima moglo nešto da se zaradi. Kako piše na transfermarktu, 900 hiljada smo za sada u plusu što se tiče transfera, sa dolascima je najverovatnije završeno, a kada se završe i odlasci videćemo koliko ćemo biti u plusu. Mislim da sa ovim timom možemo da ponovimo bar Ligu evrope. Šta mislite vi?

avatar
Anonymous Official
Thursday, 05.07.2018
10:26

Sve sjajno odradjeno,Pesic moze da ide a stranci kao spicevi su se skoro pa uvijek dobro pokazali bar zadnji par godina. Volio bi da Radonjic ostane jer je brutalan igrac ali mislim da to i nije moguce ali ce se tesko naci dostojna zamjena

avatar
indosrbija
Thursday, 05.07.2018
13:39
avatar
Anonymous Official
Thursday, 05.07.2018
22:13

Ispratio sam ga sada malo svidja mi se ima brzinu solidan sut i ok tehniku sa njim bar znamo sta da ocekujem sa skupim strancima je mac sa dve ostrice mogu se pokazati extra i preprodati za dobro paru a mogu biti mnogo placeni pa biti totatlno razocarenje mozda ne jer su losi vec se samo ne snadju

avatar
Mangus
Thursday, 05.07.2018
09:56

Zvezda ima na poziciji devetke 4 igraca, Pesica, Pavkova, Stojiljkovica i Joveljica. Joveljic jeste klinac al moze da odigra kup utakmice i poneku slabu ligasku. Ne znam kakav je plan sa Pavkovim, ali za sad imaju dovoljno igraca.

avatar
G0RAN
Thursday, 05.07.2018
09:43

Pesic je igrac za nasu ligu.U Evropi se nije video.Pavkov je za njega klasa.

avatar
Südkurve München
Thursday, 05.07.2018
11:28

Dao najbitniji gol u Evropi

avatar
Petar Đorđević
Thursday, 05.07.2018
13:01

Mozda klasa juzne pruge ... ajde ne lupaj od 22gola 10je dao sa penala i 3,4 iz ofsajda ... kakva crna klasa ,ok je igrac ,nije da je ne znalica ali daleko je od klase ....

avatar
Delije Sever 021
Thursday, 05.07.2018
09:28

Ako ode pesic dolazi strani napadac...a sto da dodje? Imamo Stiiljkovica,imamo Pavkova kojeg se ne treba odreci,moze ulaziti ako se ne moze probiti bunker,imamo Joveljica a i Ben moze odigrati u spicu...dosta je to i neka ti ljudi koji su zasluzili dobiju sansu

avatar
Petar Đorđević
Thursday, 05.07.2018
12:58

Pavkov ima jos godinu dana ugovora i ako se sad ne uvali negde posle sezone gde je dao 22gola ,onda nikad nece ... mada opasno se pokazao na pripremama i milojevicu poceo da se dopada , a uslucaju da pesic ode u skorije vreme Brazilac je rezarvisan ...