Zvezda sigurno bez trojice prvotimaca, Milojević kaže da Mladost ima najbolje kontre u zemlji

Autor: Pavle Knežević
subota 31.03.2018.
13:28
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde sigurno će biti bez trojice standardnih, a možda i petorice. Protiv Mladosti uvek teško.

Epa/Maxim Shipenkov
Epa/Maxim Shipenkov

Povezane vesti

Reprezentativna pauza je gotova. Lider prvenstva Crvena zvezda putuje sutra u Lučane na duel protiv Mladosti, za koju Vladan Milojević kaže da je uvek težak protivnike. Lider će sigurno igrati trojice standardnih prvotimaca, a nastup još nekih je neizvestan.

"Gostujemo u Lučanima ekipi koja je i prošle godine pokazala da doživljava svoj vrhunac i kao klub. Prošle godine prvi put su izašli u Evrope, a ove godine se bore za trofej u kupu, izbacili Vojvodinu i to na strani. Iskusna ekipa, sa trenerom koji ima najduži staž u Super ligi. Jednostavno, ekipa koja uvek zna šta hoće, ima svoj sistem igre, jedan jako ozbiljan protivnik.

Mislim da Mladost ove godine plaća ceh prvom delu prvenstva, pa zato nije u plej-ofu. Jedan tim koji je jako dobar, tvrd, nezgodan. Imaju specifičan stil igre, sigurno najbolji kontranapad u zemlji. Neće biti lako, generalno, nikom nije lako da igra tamo. Jako je teško igrati protiv Mladosti. Opet, tim ima pečat (Nenad Milovanića) Neška, koga svi znamo, kao trenera koji je najduže u Super ligi i svrstava se u red najboljih u trenera u Srbiji
", nije štedeo Milojević komplimente na račun protivnika.

Zvezda je ubedljivo prva na tabeli, ovo je pretposlednja utakmica pred plej-of.

"Nama je ostalo prvenstvo kao primarni cilj. Još dve utakmice do plej-ofa, to je ciljna ravnina. Sve utakmice će da budu teške, kao i do sad. Očekujemo jako tešku i tvrdu utakmicu u Lučanima. Mi moramo da budemo spremni za svaku utakmicu, naša filozofija je takva. Opet, jako bitno da su igrači svi zdravi, da se oporave", rekao je Milojević.

Zdravstveno stanje nije najbolje.

"Vučemo posledice poslednjih utakmica. Imao sam utisak i mislio sam da će se par igrača brže oporaviti. Videćemo danas sa medicinskom službom ko će dobiti zeleno svetlo. Sigurno neću moći da računam na Borjana zbog kartona, a Vujadin Savić i Mičel Donald neće putovati. Videćemo kakva je situacija sa Krstičićem i Le Talekom. Ostali su svi spremni. Donald je sa nama. Ima preglede koji moraju obavezno da budu urađeni, mislim da će biti u najboljem redu, ali ne znam kada će biti spreman", rekao je Milojević.

Došlo je proleće, otoplilo je, očekuje se bolje stanje terena, što je u Srbiji uvek tema. Kakvo je trenerovo mišljenje o tome?

"Uvek ću da kažem i da tereni treba da budu mnogo bolji. Plaćamo ceh povredama koje smo dobili igrajući po izuzetno teškom terenu. Time ne bacam nikakvu odgovornost na ljude iz kluba. Živimo u zemlji, sa snegom i padavinama. Mnogo puta sam naglasio da mi je bitno zdravlje igrača, a na nekim terenima se povećava šansa za povrede. Ne kažem da ih ne bi bilo, ali bi se mogućnost smanjila da su tereni malo bolji.

Možda je to za raspravu u budućnosti, i to i kako pomoći klubovima sa terenima. To je viša sila. Ne pričam o kvalitetu fudbala, sigurno je umanjen na takvim terenima, ovde pričamo o zdravlju igrača. Imamo bar dva-tri igrača koji su snosili posledice, ne zato što su protivnici želeli da ih povrede, nego ne možete da kontrolišete svoja kretanja
", rekao je Milojević.

Još jedna fudbalska tema jeste reprezentacija, koja je bila u centru pažnje od okupljanja i smene kapitena, do posle prijateljskih utakmica kada je selektor Krstajić govorio da je razmišljao da ode.

"Ja sam trener, nije lako trenirati, a reprezentaciji treba mir. Ostao bih na tome. Kao građanin i trener velikog kluba želim reprezentaciji da se što bolje pripremi. Neke unutrašnje stvari ne mogu da komentarišem kao trener, samo kao građanin. Opet, sa strane se ne zna suština, tako da ne bih izlazio sa komentarima, želim da tako dam doprinos reprezentaciji da se spremi na najbolji način", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G0L iz kornera
Saturday, 31.03.2018
13:35

I bez prvotimca tri u Lucanima pobedjujemo mi da se Srbija i srpska dijaspora veseli.

avatar
Vidicnemanja
Saturday, 31.03.2018
14:18

Kad je zvezda vec zatvorila utakmicu

avatar
Vidicnemanja
Sunday, 01.04.2018
15:19

A kao zvezda nije premirala mladost protiv Partizana.Zato je jadan trener mladosti hteo da poludi od muke sto mu je izmakla premija,kao i pojedini igraci.Mozda je onaj autogol igraca mladosti bila osveta jer nije bio na spisku za premiju

avatar
Piksi G0L iz kornera
Saturday, 31.03.2018
18:16

Црвена звезда сутра гостује у Лучанима, а РСБ вам доноси занимљиве податке пред сутрашњи меч на западу Србије. Фудбалери Младости биће богато премирани уколико „откину“ бодове црвено-белима. Наиме, уколико Младост остане непоражена, сваки играч ће бити награђен са три хиљаде евра, док ће се евентуална победа наградити са пет хиљада европских новчаница. Претходник месеци смо писали о интезитету грубости фудбалера Младости у дуелима са нашим тимом, па ће сутрашња утакмица након богатих награда бити под посебном лупом. Грубост коју су приказивали фудбалери овог тима се граниче са дивљаштвом, а хорор стартови се још увек препричавају из дуела ова два тима.

avatar
Čerek Republika Srps
Saturday, 31.03.2018
16:52

Pa ti onda pravac u kladionicu,odnosno u sve kladionice.uzmi ogromnu lovu i Bog te veselio