Zvezda se za derbi sprema kao za svaku drugu utakmicu, Milojević govorio o Boaćiju

 • Autor: Pavle Knežević

 • 12. decembar 2017.

 • 12:37

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Trener Zvezde rekao je da njegova ekipa mora da se sprema za derbi kao za svaki drugi meč.

Zvezda se za derbi sprema kao za svaku drugu utakmicu, Milojević govorio o Boaćiju
Foto: Beta/Saša Đorđević/Ev
Kao i do sada tokom sezone, trener Crvene zvezde Vladan Milojević mirno sprema ekipu za svaki sledeći meč, bez obzira što se u sredu igra "večiti" derbi kojim se završava polusezona. Zvezda ima devet bodova prednosti i eventualnom pobedom bi došla do dvocifrene prednosti.

"Igra se 'večiti' derbi, to su utakmice za koje se živi, koje su više od igre, ali iskreno, mi se apsolutno spremamo kao i za svaku ostalu utakmicu, tako i za Partizan. Za kraj polusezone, tako se namestilo. To je jedan derbi, malo je više nego obična utakmica u prvenstvu. Ona donosi tri boda u prvenstvu, ništa više od toga. O tome šta smo uradili u sezoni, možemo da pričamo posle utakmice", rekao je Milojević.

Klubovi se nalaze u potpuno različitim situacijama, a novinari su primetili da je Partizan pod mnogo većim pritiskom.

"Što se tiče Partizana, ne bavim se njima. Nemojte da ste ubeđeni da smo mi rasterećeni. Nismo uopšte rasterećeni, ne vidim iz kog razloga bismo bili rasterećeni. Igramo kao da je egal, kao da počinje prvenstvo. Sutra je jedna sasvim drugačija utakmica, nova utakmica. Ako budemo pravili kalkulacije, to nije dobro. Neću da razmišljam o tome i neću da i igrači razmišljaju o tome", rekao je Milojević.

Trener je rekao da teško da može da bude taktičkih iznenađenja, jer se ekipe dobro poznaju. On nije hteo da govori o taktičkim slabostima i snagama rivala.

"Voleo bih da mogu više da vam kažem, ali imamo još nekih detalja oko taktike. Što se tiče domaćeg i gostujućeg terena, ponekad domaći teren ne pomaže. U savremenom fudbalu nema toliko te prednosti kao što je nekad bilo. Ko nametne ritam, tako će da bude", rekao je Milojević.

Možemo li sada očekivati lepši derbi nego što je bio prvi u sezoni, koji se završio 0:0?

"Jako je malo lepih derbija. Ako pogledate statistički po Evropi, jako je malo velikih derbija koji su lepi", odgovorio je trener.

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je da će Ričmond Boaći da ode iz kluba, pa su novinari pitali trenera da li će imati poseban razgovor sa njim.

"Zato što je to direktor rekao? Ja sam super sa Boaćijem, meni ništa nije najavio", kratko je odgovorio Milojević.

Centarfor Partizana Ognjen Ožegović rekao je da će biti posebno motivisan da Zvezdi da gol. Jedan novinar je pitao trenera da li će to posebno uticati na motivaciju njegove ekipe.

"Mislite da će to da utiče na mene? Ovo je demokratska zemlja, svako ima pravo da odgovori šta želi", kratko je rekao Milojević.

Posle ove utakmice sledi pauza, pa prelazni rok.

"Stvarno ne razmišljam u ovom trenutku. Možemo nešto više da pričamo kad se završi. Treba da poštujemo red i protokol. Da napravimo dobru analizu posle polusezone. Prelazni rok - nije to tako lako. Mnogo je imena u opticaju. Letos sam rekao da ću najsrećniji biti 31. avgusta kada se završi prelazni rok.

Biće mnogo imena, interesantnih imena, i ko jeste i ko nije. U ovom trenutku ne razmišljam o tome. Sigurno je da ćemo se okupiti posle utakmice i napraviti plan. Bićemo slobodni do 9. januara. Naša je puna koncentracija je za sutrašnju utakmicu
", rekao je Milojević.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari