Zvezda se za derbi sprema kao za svaku drugu utakmicu, Milojević govorio o Boaćiju

Autor: Pavle Knežević
utorak 12.12.2017.
12:37
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde rekao je da njegova ekipa mora da se sprema za derbi kao za svaki drugi meč.

Beta/Saša Đorđević/Ev
Beta/Saša Đorđević/Ev

Povezane vesti

Kao i do sada tokom sezone, trener Crvene zvezde Vladan Milojević mirno sprema ekipu za svaki sledeći meč, bez obzira što se u sredu igra "večiti" derbi kojim se završava polusezona. Zvezda ima devet bodova prednosti i eventualnom pobedom bi došla do dvocifrene prednosti.

"Igra se 'večiti' derbi, to su utakmice za koje se živi, koje su više od igre, ali iskreno, mi se apsolutno spremamo kao i za svaku ostalu utakmicu, tako i za Partizan. Za kraj polusezone, tako se namestilo. To je jedan derbi, malo je više nego obična utakmica u prvenstvu. Ona donosi tri boda u prvenstvu, ništa više od toga. O tome šta smo uradili u sezoni, možemo da pričamo posle utakmice", rekao je Milojević.

Klubovi se nalaze u potpuno različitim situacijama, a novinari su primetili da je Partizan pod mnogo većim pritiskom.

"Što se tiče Partizana, ne bavim se njima. Nemojte da ste ubeđeni da smo mi rasterećeni. Nismo uopšte rasterećeni, ne vidim iz kog razloga bismo bili rasterećeni. Igramo kao da je egal, kao da počinje prvenstvo. Sutra je jedna sasvim drugačija utakmica, nova utakmica. Ako budemo pravili kalkulacije, to nije dobro. Neću da razmišljam o tome i neću da i igrači razmišljaju o tome", rekao je Milojević.

Trener je rekao da teško da može da bude taktičkih iznenađenja, jer se ekipe dobro poznaju. On nije hteo da govori o taktičkim slabostima i snagama rivala.

"Voleo bih da mogu više da vam kažem, ali imamo još nekih detalja oko taktike. Što se tiče domaćeg i gostujućeg terena, ponekad domaći teren ne pomaže. U savremenom fudbalu nema toliko te prednosti kao što je nekad bilo. Ko nametne ritam, tako će da bude", rekao je Milojević.

Možemo li sada očekivati lepši derbi nego što je bio prvi u sezoni, koji se završio 0:0?

"Jako je malo lepih derbija. Ako pogledate statistički po Evropi, jako je malo velikih derbija koji su lepi", odgovorio je trener.

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je da će Ričmond Boaći da ode iz kluba, pa su novinari pitali trenera da li će imati poseban razgovor sa njim.

"Zato što je to direktor rekao? Ja sam super sa Boaćijem, meni ništa nije najavio", kratko je odgovorio Milojević.

Centarfor Partizana Ognjen Ožegović rekao je da će biti posebno motivisan da Zvezdi da gol. Jedan novinar je pitao trenera da li će to posebno uticati na motivaciju njegove ekipe.

"Mislite da će to da utiče na mene? Ovo je demokratska zemlja, svako ima pravo da odgovori šta želi", kratko je rekao Milojević.

Posle ove utakmice sledi pauza, pa prelazni rok.

"Stvarno ne razmišljam u ovom trenutku. Možemo nešto više da pričamo kad se završi. Treba da poštujemo red i protokol. Da napravimo dobru analizu posle polusezone. Prelazni rok - nije to tako lako. Mnogo je imena u opticaju. Letos sam rekao da ću najsrećniji biti 31. avgusta kada se završi prelazni rok.

Biće mnogo imena, interesantnih imena, i ko jeste i ko nije. U ovom trenutku ne razmišljam o tome. Sigurno je da ćemo se okupiti posle utakmice i napraviti plan. Bićemo slobodni do 9. januara. Naša je puna koncentracija je za sutrašnju utakmicu
", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 12.12.2017
18:51

Pravi gospodin, svaka na mestu, bravo!

avatar
Korner Pixi G00000L
Tuesday, 12.12.2017
16:32

pre 14 minutanNeka sutra na stadionu JNA pobedi srpski fudbal, neka pobedi Zvezda.nNije u skladu sa uslovima korišćenja.nZbog cega ovo nije u skladu sa uslovima koriscenja???

avatar
Vrlo intelektualno
Tuesday, 12.12.2017
21:10

Pa niste vi jedini u srpskom fudbalu,niti ćete ikad biti,vi kad god da izgubite od Partizana vama je to krađa,e pa vidi mnogo ste umišljeni.

avatar
Korner Pixi G00000L
Wednesday, 13.12.2017
00:43

O cemu ti pricas. Pobrkao si temu. Lepo procitaj sta sam ja napisao pa onda pametuj.

avatar
Al(a)din
Tuesday, 12.12.2017
14:39

Dobar, bolji, jos bolji, najbolji... Vladan kao i za svaku drugu utakmicu Milojevic

avatar
Petar Gazivoda
Tuesday, 12.12.2017
13:45

Terzicu dovedi Souleymane Coulibaly-a majstor je raskinuo sa Al Ahlijem i sad je slobodan agent ! Dobijas za sezonu i po za njega 10+ milki pa me se seti ! Poyy

avatar
Mileee
Tuesday, 12.12.2017
15:55

...može al na probu. Dečko je očajan u seniorskoj konkurenciji, a bio je svojevremeno svetski talenat...nije se zadržao nigde duže od polusezone, nije mator 22. godine...ustvari ko to zna, možda i 32 :) ali na probu pa da vidimo...