Zvezda se rado seća Čačana u Kupu - Pobeda, trofej i Bajkovi driblinzi...

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.09.2014.
15:32
Izvor: Sportske.net

Posle današnjeg žreba šesnaestine finala Kupa Srbije, koji je ''spojio'' Crvenu zvezdu i čačanski Borac, prilika je da se podsetimo i duela ove dve ekipe u finalu našeg najmasovnijeg takmičenja u sezoni 2011-12.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Navijači Crvene zvezde se sigurno odlično sećaju borbe za trofej Kupa Srbije od pre dve godine u Kruševcu, kada su beogradski crveno-beli sa 2-0 savladali čačanske ''Zebre'' i osvojili svoj još uvek poslednji trofej u ovom takmičenju.

Pobedu Zvezde i osvajanje Kupa najavio je popularni ''Maestro'', Brazilac Evandro, koji je u 40. minutu golom grunisao akciju Mladenovića i Maksimovića, za vođstvo od 1-0 na poluvremenu.

Čačani se nisu predavali, pokušavali su i oni da opasno priprete, a neke situacije pred svojim golom, tadašnji čuvar mreže crveno-belih Boban Bajković je i driblinzima rešavao.

Neizvesnost oko pobednika potrajala je do 85. minuta, kada je Evandro asistirao za Borhu, a Kolumbijac zatresao mrežu za konačnih 2-0 i početak velikog slavlja Zvezdinih navijača u Kruševcu.

Od tada Zvezda ne zna za trofej u ovom takmičenju, čak ni za ulazak u samu završnicu, pa treba očekivati da ove sezone Lalatovićev tim konačno napravi zapažen rezultat i u Kupu.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Tošić, Maksimović, Mladenović, Mikić, Mijailović, Milivojević, Evandro, Lazović, Kasalica, Borha.

Rezerve: Vesić, Krneta, Petković, Kadu, Vešović, Mirić, Milunović.

Trener: Robert Prosinečki

BORAC: Milojević, Miličić, Radanović, Ignjatović, Reljić, Spirovski, Prodanović, Knežević, Mugoša, Radivojević, Pavićević.

Rezerve: Petrić, Alveš, Živković, Jovanović, Soćević, Živanović i Sepuja.

Trener: Slavko ''Džo'' Vojičić.

U prilogu pogledajte najzanimljivije detalje iz finala 2012. godine.

Ne propustite