Zvezda se 'petardom' revanširala za 'petardu'!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.05.2016.
18:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde revanširali su se čačanskom Borcu za poraz koji im je ekipa Milorada Kosanovića nanela u okviru osmine finala nacionalnog Kupa i to identičnim rezultatom uz het-trik Aleksandra Kataija.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda je u odloženoj utakmici 32. kola Superlige Srbije slavila u Čačku rezultatom 5:1 (3:0) u dinamičnoj utakmici bez većeg takmičarskog značaja.

Golove pogledajte OVDE!

Borac - Bajić, Tanasin, Krstić, Kostić (od 84' Obradović), Balabanović, Petraci, Zec, Zorić, Jovanović, Vujaklija (od 35' Bangura) (od 46' Adžović)

Crvena zvezda - Kahriman, Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez, Donald, Le Talek (od 67' Ristić), Srnić, Grujić (od 46' Plavšić), Katai, Vieira (od 79' Orlandić)

Utakmica koja je trebalo da bude odigrana krajem aprila odložena je za 18. maj nakon tragedije koja se dogodila u noći petak na subotu (22. na 23. april) kada je navijač Crvene zvezde ubijen u centru Čačka.

Pristalice Crvene zvezde danas su koreografijom i svojim pesmama odale poštu Aleksandru Jaćimoviću, a fudbaleri beogradskog sastava potrudili su se da odigraju dobru utakmicu i upišu nova tri boda.

Meč je obeležila sjajna partija Aleksandra Kataija koji je sa tri gola srušio Borac, a ujedno se izjednačio sa Hugom Vieirom na vrhu liste najboljih strelaca domaćeg šampionata.

Kako utakmica nije imala veći takmičarski značaj za očekivati je bilo da će obe ekipe igrati otvoreno što se i dogodilo. Samo u prvih deset minuta oba tima imala su po jednu stopostotnu priliku ali su Lazar Jovanović i Hugo Vieira bili neprecizni.

Vodeći pogodak za crveno-bele pao je nakon prekida u 10. minutu kada je Damjan Le Talek glavom šutirao ka golu a kapiten Borca Mario Maslać skrenuo loptu u sopstvenu mrežu.

Sredinom prvog poluvremena opao je tempo ali je ratoborni Mičel Donald uzburkao strasti pošto je nasrnuo na Marija Maslaća koji je grubo startovao na Marka Grujića.

Na isteku pola časa igre najbolji strelac Borca Srđan Vujaklija ulazi u priliku ali Damir Kahriman biva brži i uspeva da prigrabi loptu ispred prvotimca domaćeg tima koji se tom prilikom povredio pa je nedugo zatim i zamenjen.

Završnica prvog poluvremena pripala je gostima iz Beograda, odnosno Aleksandru Kataiju koji je najpre promašio zicer u 31. minutu ali se nedugo zatim iskupio sa dva gola.

Drugi pogodak za crveno-bele Aleksandar Katai postiže u 36. minutu posle duplog pasa sa Markom Petkovićem, a potom u prvom minutu nadoknade još jednom pogađa mrežu Borca za 3:0!

Mogao je sjajni vezista Crvene zvezde da kompletira het-trik već u 47. minutu ali je golman Bajić refleksnom intervencijom odbranio udarac glavom koji je uputio Aleksandar Katai.

Nastavak meča doneo je još tri pogotka s tim što u prvih petnaestak minuta nije bilo ozbiljnijih šansi koje bi nagovestile da će do kraja utakmice ukupno pasti šest golova.

Gosti su u 64. i 70. minutu zapretili preko Luisa Ibanjeza i Aleksandra Kataija ali ti udarci nisu bili dovoljno dobri da se savlada Vladimir Bajić.

U poslednjih 15 minuta utakmice viđena su tri gola kojima je prethodila sjajna prilika u kojoj se našao Darko Zorić, ali je strelac jedinog gola za Borac tukao tik pored desne stative.

Prvotimac Borca iskupio se za promašaj sjajnim pogotkom u 76. minutu, da bi samo minut kasnije Aleksandar Katai na drugoj strani kompletirao svoj prvi het-trik u karijeri!

Do kraja utakmice u strelce se upisao i rezervista Petar Orlandić koji je tako nastavio svoj golgeterski niz započet u smiraj sezone. Crvena zvezda je ovom pobedom uspela da se revanšira Borcu za eliminaciju iz Kupa i "petardu" koju su Čačani bacili na "Marakani" krajem prošle godine.


Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 18.05.2016
22:19

Katai ima 20 datih a Ibanjez 21, ako je to jednak broj onda ajmo svi u prvi razred...

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 18.05.2016
20:31

Zvezdo samo gazi.

avatar
Shampi po manjini!
Wednesday, 18.05.2016
19:49

ponovo im igra najjaci sastav samo da bi stigli do 100 golova odjednom. fixed fixture!

avatar
Nemanja Vidic No1.
Wednesday, 18.05.2016
21:49

naravno cim igramo u najjacem sastavu ne moze nam niko nista :D placi :D

avatar
Џејсон Стејтамм
Wednesday, 18.05.2016
19:14

Orlandic usao u formu neku

avatar
Аполо
Wednesday, 18.05.2016
20:29

Bio bi zver samo kada bi poradio na tehnici i efikasnosti, gradja mu ne manjka.

avatar
Legenda JSD
Wednesday, 18.05.2016
19:10

Dajte Berou iz Stare Zagore da se igramo, da se igramooo :D

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 18.05.2016
19:03

Zvezda je daleko najbolja bez ikakvih dilema jer je pokazala svima da u Srbiji dostojnog protivnika nema.

avatar
Sin Dragan
Wednesday, 18.05.2016
19:44

Brate nije istina. Pa vidis da smo pokrali titulu.