Zvezda se neće oglasiti, a šta kažu Propozicije i da li su ispoštovane do kraja?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 17.05.2019.
18:13
Izvor: Sportske.net

Odluka je da se finale Kupa igra na stadionu "Rajko Mitić".

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Danas je doneta i zvanična odluka Fudbalskog saveza Srbije da se finalna utakmica Kupa Srbije ne igra u Nišu.

Dosta vatre je podignuto u čitavoj priči, pošto je odluka Izvršnog odbora prethodno bila da se finale igra u Nišu.

Ipak, danas je ta odluka preinačena odlukom istog tela, odlučeno je da se finale Kupa Srbije igra na stadionu "Rajko Mitić".

Partizan se oglasio saopštenjem, Nišlije su takođe ljute i videli smo saopštenje od njih, a Crvena zvezda se neće oglašavati povodom ovog slučaja.

Dok je argument Crvene zvezde da je finale Kupa u poslednjih 17 godina samo 2 puta bio na stadionu "Rajko Mitić", a čak 12 puta na stadionu Partizana, crno-beli ističu da "Propozicije takmičenja" kažu drugačije.

Šta, zapravo, kažu Propozicije ovog takmičenja?

propozicije kup
foto: screenshot - PROPOZICIJE TAKMIČENJA ZA FUDBALSKI KUP SRBIJE ZA SEZONU 20182019

Nejasno, zar ne?

Izvršni odbor je doneo odluku da se utakmica igra u Nišu, ali je ta odluka preinačena, što bi značilo da na snagu stupa Stav 2 ovog Člana 8. Ono što bi trebalo otkriti jeste šta znači "po pravilu", a jedino što je ispunjeno iz ovog stava jeste žreb.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 17.05.2019
19:52

Nije sad toliko bitno sta znaci to ''po pravilu'' jer se sastaju dva kluba za ciji je susret predvidjeno to da se igra na stadionu jednog od njih, a pre svega je bitno da je domacin vec bio odredjen i da propozicije ni ovoga puta nisu bile ispostovane kao sto nisu bile ni u prethodnim rundama- Partizan je prosle godine trazio da se finale izmesti iz Surdulice u Nis, a predlog (smesno je da kazem zahtev jer mi na to jednostavno nemamo pravo) je odbijen. Inace, to ''po pravilu'' je mozda vise stvar tj. posledica neke tradicije da je finale Kupa u SFRJ najcesce bilo igrano na JNA, nista drugo. Nije to nesto sto ne moze da se promeni, neka se igra u Becu:-D

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 17.05.2019
18:34

Нема потребе да ми пишемо саопштења кад су аргументи на нашој страни.

avatar
Vlada1927
Friday, 17.05.2019
18:26

Šta kome nije jasno, pa zar treba da igraju na onoj oranici u Nišu, ili što je još gore treba da se razmišlja kako razdvojiti 3 frakcije navijača Partizana na manjem stadionu a da sve bude bezbedno. Žrebom je odlučeno da bude na Marakani, kao što je žrebom odlučeno 2017 da se igra na JNA. Nepotrebno dizanje tenzija, jednostavno teren je užasan u Nišu,a i obzirom da je na tekmi polufinala sa Partizanom bilo samo 5-6 hiljada ljudi, oni i ne zaslužuju domaćinstvo finala kupa.