Zvezda promenila pola tima u odnosu na prethodni derbi, većina stranaca na tribinama, dve promene i u Partizanu

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.03.2020.
17:22
Izvor: Sportske.net

Prethodni duel ''večitih'' odigran je u Humskoj u septembru prošle godine.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Pet i po meseci kasnije, večeras novi susret Zvezde i Partizana, ovoga puta na ''Marakani'', a u odnosu na prethodni dvoboj koji je Partizan dobio sa 2:0, mnogo je više promena u startnoj postavi crveno-belih.

Pre svega, Zvezda sada ima novog trenera Dejana Stankovića, koji je došao umesto Vladana Milojevića, a gledajući današnju Zvezdinu postavu, vidimo da ima čak pet promena u sastavu u odnosu na pomenuti duel u Humskoj.

Kao i Milojević, i Marin je iz Zvezde ove zime otišao u Al Ahli, a osim njega, među starterima nema ni Žandera, Van la Pare, Vulića i Pankova. Van la Para i Žander su praktično otpisani još tokom priprema, Stanković na njih ne računa, a i Vulić danas nije ni na klupi za rezerve. Jedino će Pankov čekati svoju šansu u nastavku meča.

Umesto pomenutog kvinteta, danas su starteri Veljko Nikolić, Željko Gavrić, El Fardu Ben, Njegoš Petrović i Milan Rodić.

Zanimljivo, danas Zvezda u ekipi ima samo dvojicu stranaca, Bena i Boaćija, na ostale (Garsija, Tomane, Žander, Kanjas, Van la Para, Sanogo), Dejan Stanković ne računa.

Kada je Partizan u pitanju, jedine dve promene u startnoj postavi su Marković i Suma, umesto Filipa Stevanovića i Šćekića, koji ćešansu danas čekati sa klupe.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke