Zvezda promašivala, pa povela, ali Kluž ostao neporažen!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.06.2019.
19:26
Izvor: Sportske.net

Zvezda nije iskoristila sjajne prilike u prvom poluvremenu, u nastavku Kluž pružio znatno jači otpor.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

U drugoj utakmici na pripremama u Austriji, Crvena zvezda je danas remizirala sa ekipom rumunskog šampiona Kluža - 1:1.

Zvezda je odlično odigrala prvo poluvreme i zaslužila je možda i ubedljivo vođstvo u tom delu igre.

Najbolje prilike, i to stopostotne propuštao je Dušan Jovančić, a do gola su mogli i Marin u par navrata, kao i štoper Milunović.

Prvi put u 32. minutu, kada je Boaći osvojio loptu ispred kaznenog prostora Kluža, onda sjajno uposlio Jovaniča koji je bio oči u oči sa protivničkim golmanom, ali je veoma loše šutirao i prilika je propala.

Devet minuta kasnije, Jovančić je propustio još jednu veliku priliku. Tada ga je Marin maestralno pronašao dugom loptom kroz sredinu, Jovančić je sve lepo uradio, od prijema lopte do majstorske varke kojom se oslobodio čuvara, ali onda još jedan njegov udarac zaustavlja golman Kluža, ostalo je 0:0, što je rezultat kojim se ušlo u drugo poluvreme.

U nastavku, Zvezda je zaigrala sa Savićem i Jirkom umesto Gobeljića i Stojkovića i jedna od ove dve izmene se kasnije isplatila treneru Milojeviću.

Pre toga, mogao je Kluž do vođstva u 52. minutu, kada je golman Zvezde Zoran Popović imao dve izvanredne izntervencije, kads e u šansi našao Rondon.

Deset minuta kasnije opasno je pripretio i Hulio, ali je lopta prohujala pored stative.

A onda, 67. minut meča i vođstvo Crvene zvezde. Ben je sa desne strane odlično izveo slobodan udarac, centrirao je u kazneni prostor, gde je najviši u skoku bio Vujadin Savić, koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 1:0.

Zvezdino vođstvo potrajalo je 13 minuta, a onda ekipa Kluža maltene na isti način stiže do izjednačujućeg gola - 1:1.

Do kraja, beležimo i pokušaj Vulića, ali gol je izostao, pa je Zvezda morala da se zadovolji prvim remijem na aktuelnim pripremama.

Detalje sa utakmice pogledajte OVDE.

Crvena zvezda:  Popović – Gobeljić (od 55. Konatar), Stojković (od 46. Savić), Milunović, Rodić (od 46. Jirka) – Čaušić, Jovančić (od 60. Vulić), Jevtović (od 60. Ben), Ivanić (od 70. Jovičić), Marin – Boaći (od 60. Vukanović).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke