Zvezda poranila sa trećom zvezdicom?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.05.2019.
13:10
Izvor: Sportske.net

Nadležni organi još uvek nisu doneli odluku, ali su crveno-beli već počeli da se diče činjenicom da su stigli do tridesete šampionske titule.

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Odmah nakon utakmice sa lučanskom Mladosti na "Marakani" je počela proslava šampionske titule, ali je mnoge zbunilo to što su crveno-beli saopštili da su osvojili tridesetu titulu.

Zvanična statistika kaže da je Zvezda stigla do 29. šampionske titule, ali u Ljutice Bogdana već broje i titulu iz 1946. godine o kojoj nadležni organi FSS tek treba da odlučuju.

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić objasnio je da su u Zvezdi požurili sa prišivanjem treće zvezdice.

"Napisao sam 25 strana u kojim objašnjavam da Crvena zvezda nema pravni osnov da prisvaja prvo mesto na prvenstvu NR Srbije 1946. godine i da to naziva titulom nacionalnog ranga", rekao je Vuletić za "Kurir".

Profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu podseća da se radilo o kvalifikacionom takmičenju za ligu SFRJ.

"To takmičenje je bilo kvalifikaciono za prvi šampionat Jugoslavije. Komisija FSS u petak zaseda po ovom pitanju, a ja pripremam pravnu argumentaciju koju ću kolegama predstaviti na sastanku", dodao je Vuletić.

Među argumentima Vladimira Vuletića nalazi se i monografija koju je uredio Rajko Mitić.

"FK Crvena zvezda je 1953. godine izdala monografiju pod nazivom "Opet prvi" i u toj monografiji Zvezda priznaje da je 1953. godine osvojila svoju drugu titulu, nakon prve iz 1951. Urednik te monografije, legenda Crvene zvezde Rajko Mitić, kaže o prvom mestu iz 46. godine 'da je preskočena tek prva prepreka u osvajanju konačnog cilja - a to je pobeda u takmičenju državnog prvenstva'", objasnio je Vuletić.

Odluka o tome da li će Zvezda imati osnova za prišivanje treće zvezdice na grb pašće u petak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 07.05.2019
21:14

Da je tada bilo kupa šampiona da li bi igrao Spartak ili skojevka?

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 07.05.2019
18:22

Закаснила да, поранила никако.

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 07.05.2019
18:00

Napiši i neku stranu o vašoj sezoni,kako ste igrali dominantno,kako ste vi iz uprave radili super....i da još dugo ostaneš na trenutnoj poziciji zajedno sa celom upravom,jer možda osporiš ovu iz 46 ali sigurno nam donosite mnogo narednih,onoliko koliko budete u klubu...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 07.05.2019
18:00

Jos jedna pljackica i alutik

avatar
jv
Tuesday, 07.05.2019
16:45

Bravo za Vuletića, profesorski!
Dok on piše o nama, njegov klub se raspada, guši u dugovima, i menja trenere. Bata Mirković, jedini normalan čovek u ludilu sa druge strane brda je otišao, Partizanu slede crni dani. Grobari, terajte tu gamad iz kluba, ako volite svoj klub. Titula iz 46? Kao da je bitno.

avatar
jfvr
Tuesday, 07.05.2019
15:37

Кад у кошарци не може нико да има забрани како ће се звати,ко им тек у фудбалу може забранити звездицу још једну

avatar
Čeki
Tuesday, 07.05.2019
14:00

Ovako, po meni ni Hajduku nije trebalo niti nasoj Zvezdi treba priznati ovu titulu. U pitanju je kvalifikacioni turnir u oba slucaja i smatram da nam ne treba ova, a i da je glupo da se o ovoj i razmatra uopste. Pokusavamo da budemo kao Juventus, a opet ne treba to raditi. Besmisleno mi je ovo jednostavno da kazem.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 07.05.2019
13:52

Samo napred Vuleticu kadje jednu titulu mogao da nam otkine sud udruzenog rada sto ne bi mogli i ljudi u komisiji koji gaje patolosku mrznju prema Zvezdi.

avatar
Momcilo Stojanovic
Tuesday, 07.05.2019
15:04

Tu titulu je Partizan osvojio na terenu i nije prihvatio da igra ponovljeno kolo jer nije namestio protiv Želje,a Zvezda je priznala da je namestila protiv Sarajeva i ponovljenu utakmicu izgubila sa 2:1.Pre onih 0:4 Zvezda nikada nije pobedila u Sarajevu tako očigledno i ubedljivo.Valjda je logičniji rezultat bio da je Partizan pobedio Želju sa 4:0 u Beogradu nego Zvezda tim rezultatom FK Sarajevo u Sarajevu.Ova koju Zvezda hoće je bila jednokružni kvalifikacioni turnir od pet utakmica,a u isto vreme je i Spartak bio prvak takvog turnira u Vojvodini.Treba im onda priznati po pola titule jer ne može biti dva prvaka države u istoj godini.Ovako je pošteno po pola.Zvanična prvenstva se igraju od 1946. godine,a na turnirski način po želji Čovića Zvezda juri danas Patizan i u košarci,jer prave lige više nema i ovo bi moglo da se zovu titule u vreme Čovića i one pre i posle njega,jer je evidentno da nije isto.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 08.05.2019
13:22

Tu titulu je Zvezda osvojila na zelenom terenu, ali nam je oteta preko suda udruzenog rada ciji Predsednik je bio clan uzeg rukovodstva jugoslovenskog fudbalskog kluba partizan.

avatar
nikoletina bursac
Tuesday, 07.05.2019
13:46

Treba im dati i tu titulu. Ukrali 10 ili 11, meni nikakve razlike nema. Nismo isti.

avatar
hulkdelija
Tuesday, 07.05.2019
13:34

A sta se Vuletica tice koliko Zvezda ima titula, ko je on da sastavlja pravnu argumentaciju i odlucuje o tome?

avatar
ddr16
Tuesday, 07.05.2019
13:23

potpredsednik partizana napisao 25 strana o zvezdinoj tituli od pre 70godina ,dok mu ekipa trenutno ne lici ni na sta,menja treceg trenera ove godine (bez vidnog pomaka u igri) i to pred prelazni rok u kojem treba da napravi potpunu rekonstrukciju ekipe.
ako napise jos neku stranu o zvezdi ona vec moze da slavi titulu i sledece sezone...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 07.05.2019
18:01

Ne nego da ce da pusti da je prisvojite, hajde bezi bre:-D Nije on zaduzen za sportski sektor iako je selektor futsal reprezentacije nego za pravna pitanja.