Zvezda - Pojačanje konačno stiže, a ko će još otići?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 05. jul 2015.

  • 10:40

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Iako je već započela novu sezonu, Crvena zvezda još uvek nije kompletirala sastav. Danas se očekuje dugo najavljivano pojačanje, ali ukoliko crveno-beli ne naprave čudo u Kazahstanu, biće teško izbeći nove odlaske.

Zvezda - Pojačanje konačno stiže, a ko će još otići?
Foto: fifa.com
Da krenemo od pojačanja... Navijači Zvezde već mogu da pretpostave, u pitanju je Argentinac Luis Ibanjez, koji bi prema poslednjim informacijama danas konačno trebalo da postane član našeg najtrofejnijeg kluba.

One koji iz dana u dan prate dešavanja u Zvezdi, ne treba ni da podsećamo da je nekadašnji levi bek zagrebačkog Dinama najpre odbijao mogućnost da se preseli u Zvezdu, onda je upornost Zvezdana Terzića u pregovorima dovela do toga da Argentinac prvo dođe na Zvezdine pripreme u Sloveniji, pa onda i u Beograd sredinom nedelje, kada se i očekivala zvanična promocija.

Ali, u poslednjem trenutku je došlo do zastoja, promocija je otkazana, ali u Zvezdi uveravaju da su u pitanju samo ''tehnički razlozi'' koje Ibanjezov menadžer želi da definiše do kraja.

I konačno, valjda je sada i taj deo posla obavljen, pribavljene su bankarske garancije, pa se Ibanjez danas ponovo očekuje u Beogradu, kako bi stavio potpis na ugovor sa Zvezdom.

''Pribavljena je kompletna papirologija i nema više razloga da ne formalizujemo posao'', potvrdio je sportski direktor Zvezde Blažo Raosavljević.

Luis Ibanjez

A za to vreme, na Marakani i dalje vlada neizvesnost hoće li u crveno-belom dresu ostati zlatni ''Orlići'' - kapiten Predrag Rajković i vezista Marko Grujić.

Već smo izvestili o načelnom interesovanju Pari Sen Žermena za Rajkovićeve usluge, a i tu informaciju je potvrdio Zvezdin sportski direktor.

''Poznato mi je da PSŽ hoće Rajkovića i da se čeka zvanična ponuda sa 'Parka prinčeva' sa svim detaljima i uslovima kada je u pitanju obeštećenje'', objašnjava Raosavljević.

Njegov prethodnik na toj funkciji, poznati menadžer Zoran Stojadinović je izneo i još neke detalje, ne samo kada je u pitranju Rajković, već i Marko Grujić, za koga se već izvesno vreme interesuje Hamburg.

''Što se tiče Rajkovića, i iz Mančester Sitija su ga snimili, ali su ranije angažovali mladog golmana i mesto je tako zatvoreno. Jasno je da se pita Zvezda, a ima dovoljno vremena za sklapanje aranžmana.

Grujić jeste rekao da hoće još godinu dana da ostane u Zvezdi, smatrajući da pod komandom šefa struke Božovića može da napreduje. Njegova visina eventualne plate nije sporna, već smatra da je rano da napušta Srbiju. Ali, priča sa Nemcima nije završena, videćemo'', zagonetan je Stojadinović.

''Novosti'' prenose i da bi i Vukan Savićević mogao da napusti Zvezdu ovog leta, iako ga je trener Miodrag Božović uvrstio među startere protiv Kairata na evropskoj premijeri.

I za njega se očekuju ponude iz inostranstva i ukoliko se pojavi povoljna, i Savićević bi vrlo skoro mogao u inostranstvo.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari