Zvezda počela da prima golove, ali seriju je nastavila i na Kanginom debiju!

Autor: Darko Mitrović
petak 14.08.2020.
21:01
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo veče na ''Rajku Mitiću'' i - nova Zvezdina pobeda.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Četvrto kolo Superlige počelo je veoma zanimljivom utakmicom između Crvene zvezde i Spartaka, koji su crveno-beli dobili sa 3:2 (1:1) i upisali četvrtu uzastopnu pobedu na startu nove sezone.

Spartak je na samom početku pokušao da iznenadi prilično nesigurnu Zvezdu u tim trenucima, pa smo već u prvih osam minuta videli čak četiri vrlo dobre prilike da gosti dođu u vođstvo.

Počelo je velikom greškom Pankova koji gubi loptu ispred šesnaesterca, Nikolić ne uspeva da savlada Borjana, lopta se odbija do Tufegdžića, koji sa dvadesetak metara ne pogađa praznu mrežu.

Već u šestom minutu Nemanja Nikolić opasno preti, ovoga puta odlično je šutirao glavom pod prečku, ali je Borjan uspeo da izbije tu loptu.

U narednih par minuta još dve neiskorišćene prilike za Subotičane, najpre Tekijaški, pa Tufegdžić i tek onda Zvezda počinje da liči na sebe.

Igrao se 10. minut, kada je Katai sa oko 16 metara pogodio prečku, a isti igrač je pripretio i tri minuta kasnije, kada je golman Dujmović sigurno reagovao.

Potom je Ben u 18. minutu propustio odliičnu priliku posle centraršuta Gajića, nije je iskoristio, a u 25. minutu Rodić je iznudio jedanaesterac, pošto ga je Dunđerski nesmotreno povukao za dres. Ben je preuzeo odgovornost da šutira sa bele tačke, ali je golman Dujmović uz pomoć stative uspeo da zaustavi taj udarac.

Ipak, Zvezda je povela već u 32. minutu, kada se Ben iskupio za promašeni penal. Odlična saradnja sa Rodićem, koji je centrirao na liniju peterca, a Ben je loptu sproveo u mrežu - 1:0.

Tek što je Zvezda proslavila vodeći gol, Spartak je izjednačio. Igrao se 33. minut, kada je Srećković centrirao sa desne strane u kazneni prostor, tamo Nikolić glavom spušta loptu do Tufegdžića, a ovaj rutinski šalje loptu u Borjanovu mrežu - 1:1.

Bio je to Zvezdin prvi primljeni gol ove sezone.

U poluvremenu trener Crvene zvezde Dejan Stanković je izvršio dvostruku izmenu, na teren je poslao Gobeljića i Spiridonovića umesto Gajića i Gavrića i kako je meč odmicao domaći su vršili sve veći pritisak pred golom Spartaka.

Ta inicijativa dala je rezultat u 65. minutu kada je Njegoš Petrović snažno šutirao, golman Dujmović kratko odbio loptu do Bena, koji se i drugi put upisuje u strelce večeras - 2:1.

Odmah zatim je Njegoš Petrović izašao iz igre, zamenio ga je Tomane, koji je već u 70. minutu posle kornera uspeo da Zvezdinu prednost uveća na 3:1.

Ni tada se Spartak nije predavao, pa je samo dva minuta kasnije Vidaković iznudio jedanaesterac, pošto ga je Ben oborio u svok kaznenom prostoru. Nemanja Nikolić je vrlo smireno i samouvereno izveo penal i smanjioo na 3:2.

U samom finišu meča, gosti su imali lepu priliku i za izjednačenje, kada je Pankov napravio prekršaj na ivici kaznenog prostora, po sredini gola, ali Savković je iz slobodnog udarca pogodio samo živi zid.

Dodajmo još i da je večeras za Zvezdu zaigrao i Gelor Kanga, kome je ovo bio povratnički debi u crveno-belom dresu. Gabonac je odigrao poslednjih deset minuta, zamenio je Kataija.

Golove sa večerašnjeg meča možete da vidite OVDE.
-
Baner
- 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 14.08.2020
22:16

Moje iskrene cestitke igracima Spartaka na vise nego odlicnoj igri u utakmici koju su izgubili junacki. A mojoj Zvezdi beskrajne cestitke sto su pobedili odlicni Spartak zajedno sa bracom Simovic. Ja sam mislio da se onakav penal kao sto je protiv Zvezde sviran Spartaku svira samo ljepima u Super Ligi, ali opet sam pogresio.

avatar
svetski prvaci 1991
Friday, 14.08.2020
22:01

Svaka cast Spartaku, a kod Zvezde sam uocio mnogo nedostataka, krivicom trenera. U Evropi, ne da ce primati golove, nego ih nece ni postizati zahvaljujuci neshvatljivim Stankovicevim nerazumnim eksperimentima. Njemu sede na klupi i na tribinama igraci koji vaze za najbolje u timu, a tim nema igru kakvu bi trebalo, a to je Kanga. Deki je zlo neiskusan za ovu sadasnju Zvezdu. On treba da se otrezni i promeni ili da napusti ovaj klub kojem nije jos uvek dorastao.

avatar
zlogi
Friday, 14.08.2020
21:56

Iznenadjujuce dobar mec. Spartaka su kostali promasaji iz prvog poluvremena. Realno od onih sansi mogli su da daju bar 1 gol. Zasluzena pobeda Zvezde.

avatar
Stefan Lazović
Friday, 14.08.2020
21:55

Bravo za Spartak. Vise ovakvih ekipa i vise ovakvog fudbala.

avatar
Mario21
Friday, 14.08.2020
21:35

Napadac i bekovi pod hitno. Kanga samo 10 minuta ali vidi se iz aviona da zna. Tomane zalutao u fudbal. Prestrogo dosudjen penal za Zvezdu, drago mi je sto nismo dali gol.

avatar
Kori Volden
Friday, 14.08.2020
21:27

Cestitke Spartaku na odlicnoj utakmici, nisu do sada dzabe imali 3 pobede. Po kvalitetu trenutno 2. klub u Srbiji uz TSC, bice zanimljiva borba za 2. mesto.

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 14.08.2020
21:17

Решити се Бена што пре.

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 14.08.2020
21:15

Тешка али много важна победа.

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 14.08.2020
21:11

Odlicna utakmica,svaka cast Spartaku nisu zasluzili da izgube definitivno,ali na nasu srecu ipak jesu.Sto se tice nas ne znam odakle bih poceo,mada je glavni utisak odbrana naravno i Stankoviceve rotacije koje ce nam prvi sledeci put doci glave,danas smo se provukli ali necemo uvek.Sto se tice Pankova mislim da su stvari jasne,skandal od fudbalera,ali ne samo ova utakmica nego svaka mu je puna istih gresaka samo sto je ova bila vrhunac,Degenek nezainteresovan kao da je vec otisao iz kluba,prvi gol njegov,onako da se ne isprati igrac je bas iznenadjujuce od njega.Vulic odigrao jos jedan odlican mec,definitivno mozak ekipe i nadam se da ce igrati sto vise,sve u svemu pobeda se pise ali dosta briga sa odbranom nas ocekuje tek.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 14.08.2020
21:28

Ne loži se - namešteno je, otuda i rotacije i zato su i nezainteresovani za ozbiljan fudbal i jedni i drugi.

avatar
Piksi G00L iz korner
Monday, 17.08.2020
14:10

Kad vi posteno pobedite Napredak, Novi Pazar i Radnik onda se javi da pricas o postenju ljepi.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 14.08.2020
21:10

90 minuta autoput po desnoj strani odbrane spartaka, Rodić je imao otvorene obe trake, mogao je da radi šta je hteo tj. koliko je znao, a prvi put kada ga je napao Japanac onako časno i samurajski proigrao je tunel. Kod prva dva gola zvezdin Muhamed sam kao duh, kod prvog sa 10-ak metara po sredini gola niko oko njega bar 5 metara, a oko asistenta Rodića niko bar 10 metara - gol kao i 80% zvezdinih golova prošle sezone, kod drugog slična situacija samo umesto završnice s leve lopta je bila prebačena kao na treningu na desnu stranu odakle nakon neometanog šuta Muhamed poentira opet neometan nakon odbitka. Lakše mu je kad ga puste nego sa penala. Kod trećeg gola Tomane neometan iz peterca. Niko se ni ne raduje kod postignutih golova ni sa jedne ni sa druge strane jer je krajnji ishod unapred poznat, međutim ipak je bilo onih koji su pustili vatromet, a legenda kluba im umro. Ozbiljna sramota od kluba i njenih utakmica je ova crvena 5-0kraka.

avatar
tanzar
Friday, 14.08.2020
21:23

Ti se jos nisi ocitavio 🤣🤣🤣

avatar
Kori Volden
Friday, 14.08.2020
21:26

'ajde da napises sad sve ovo, a da napises sve ovo, a da ne places ? :D