Zvezda - Partizan pred 70.000 ljudi, strašna imena na terenu, ali i Mijatov očajni penal....

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.03.2018.
10:52
Izvor: Sportske.net

U to vreme, Zvezda je još uvek bila aktuelni šampion Evrope i sveta i još uvek je imala veoma moćnu ekipu, a na drugoj strani Partizan koji će narednih godina započeti svoju dominaciju.

Screenshot/YouTube/Crni Guja
Screenshot/YouTube/Crni Guja

Povezane vesti

Na današnji dan pre tačno 26 godina, 22. marta 1992. na ''Marakani'' je odigran 90. večiti derbi kome je prisustvovalo oko 70.000 gledalaca i koji je završen rezultatom 0:0.

Ali, da podsetimo mlađe čitaoce, to je bilo vreme kada ste na svakoj utakmici mogli da vidite golove, ako ne u 90 minuta igre, onda u penal seriji koja bi usledila u slučaju nerešenog rezultata.

Tako je bilo i u ovom duelu, koji je Zvezda posle penal-serije dobila sa 4:2 i tako osvojila jedan bod, a Partzan je ostao praznih šaka.

U prilogu možete da vidite kompletne sastave Crvene zvezde i Partizana, a ovde ćemo iz redova crveno-belih pomenuti Zvonka Milojevića, Sinišu Mihajlovića, Darka Pančeva, Miodraga Belodedića, Vladu Jugovića i, naravno, Dejana Savićevića koji je tada sa kapitenskom trakom predvodio crveno-bele u ovoj utakmici.

Glavnu ulogu u Partizanu tada je imao Peđa Mijatović koji je bio i tragičar crno-belih u ovom meču. Propustio je i najbolju šansu za Partizan tokom meča, a onda je i veoma loše izveo šut sa bele tačke u penal seriji koji je golman Milojević lako zaustavio njegov udarac i uhvatio ''živu loptu''.

Što se tiče same utakmice, tada veoma moćna Zvezda je bila bliža pobedi, imala je inicijativu, stvarala prilike, a poništen im je i jedan gol posle (ne)sporne situacije u prvom poluvremenu.

Prošlo je mnogo vremea, ali zaista se vredi podsetiti svih ovih asova u 90. ''večitom derbiju''. Zvezda je te sezone osvojila titulu sa četiri boda više od Partizana, a crno-bele su tada baš skupo koštale ove penal serije, s obzirom da je tokom sezone od 10 dobio samo četiri, a Zvezda je imala mnogo bolji skor - 5/4.

Ali, crno-beli su osvojili Kup, baš pobedom nad Zvezdom u finalu (1:0 i 2:2).
-

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 23.03.2018
04:09

Одувек су нас закидали у дербијима.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Thursday, 22.03.2018
18:31

Jedna od retkih utakmica na kojima je zvezda drasticno ostecena.

avatar
jv
Thursday, 22.03.2018
16:15

Šta su nam u ratu uradile lopovske elite! Od prvaka Evrope do ivice ambisa. Ali vraćamo se, bićemo opet veliki!

avatar
Thursday, 22.03.2018
14:01

Нисам тад још пратио спорт, али ваља се присетити дербија из 90 - их кад се играо леп фудбал . Звезди је овде поништен регуларан гол !

avatar
Thursday, 22.03.2018
13:15

Trenera kao što je Osim i igrače kao što su Mihajlović i Savićević više nikad nećemo imati.Nažalost.

avatar
Mino Rajola
Thursday, 22.03.2018
12:14

I onda su počeli ratovi i nenormalna vremena. Da nije bilo rata i da nije bilo sve nenormalno, Partizan nikad ne bi započeo svoju dominaciju. CZ je rasprodala ceo tim, uključujući igrače sa klupe. Ostalo je poznato, bar nama koji pamtimo.