Zvezda - Pale još dve ostavke, evo ko je sve otišao!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 06. avgust 2015.

 • 16:15

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Vođeni primerom Zvezdana Terzića i Slaviše Kokeze ostavke na mesta u Upravnom odboru FK Crvena zvezda tokom popodneva su podnela još dvojica viđenijih članova i visokih funkcionera Socijalističke partije Srbije.

Zvezda - Pale još dve ostavke, evo ko je sve otišao!
Foto: rtv.rs
Fudbalski klub Crvena zvezda ostao je u četvrtak bez polovine članova Upravnog odbora koji su doneli odluku da se povuku sa funkcija nakon sednice održane u utorak popodne.

Nogu je povukao potpredsednik kluba Slaviša Kokeza koji je svoju odluku o ostavci obrazložio još u sredu, a njegovim koracima krenuli su u četvrtak Zvezdan Terzić, Predrag Ćulibrk, Branimir Đurđević, Branko Radujko, Aleksandar Antić i Dušan Bajatović.

Tokom popodneva su svoje odluke o ostavkama na mesta u Upravnom odboru FK Crvena zvezda obrazložili ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, inače obojica funkcioneri Socijalističke partije Srbije.

"Crvena zvezda je veliki sportski sistem i bez obzira na teškoće u njegovom funkcionisanju, čitava sportska javnost uvek je očekivala da Zvezda ostvaruje pobede i osvaja trofeje. Nažalost, u borbi sa brojnim teškoćama nije bilo moguće ostvariti veće sportske rezultate. Deo zvezdaške javnosti počeo je konstantno da vrši pritiske ne sagledavajući celokupnu sliku i svodeći probleme samo na personalne. U takvim uslovima postalo je nemoguće raditi i zato sam odlučio da podnesem neopozivu ostavku na mesto člana Uprave Kluba", navodi se u saopštenju Antića.

Antić je još saopštio da je došao u klub koji je već bio u velikim problemima i bez ijednog sponzora, i da je situacija sada znatno drugačija.

"Čitav niz godina pre toga Zvezda se suočavala sa finansijskim problemima koji su samo postajali sve veći. Kao član Uprave, zajedno sa timom ljudi sa kojim sam radio, pokušao sam da se izborim sa finansijskim teškoćama. Kada sam došao u Klub, Crvena zvezda nije imala ni jednog sponzora. Danas kada tim saradnika i ja odlazimo, Crvenoj zvezdi ostavljamo brojne sponzorske ugovore vredne nekoliko miliona evra na godišnjem nivou", dodaje se u saopštenju Antića.

Antić je rekao da će i dalje biti veran navijač Zvezde i da će dolaziti na utakmice kluba.

"Moja ljubav prema Crvenoj zvezdi će uvek ostati velika i iskrena. I dalje ću biti veran navijač Zvezde i dolaziću na utakmice kluba, kao što sam to činio i godinama pre nego što sam prihvatio da budem deo Uprave", zaključio je Antić.

Zvezda uprava 1
Zvezda uprava 2
Zvezda uprava 3

Manje opširno saopštenje povodom odluke da napusti Crvenu zvezdu napisao je i Dušan Bajatović.

"Prihvatio sam da budem član Upravnog odbora sa idejom da fudbalski klub Crvena zvezda, koji za mene predstavlja nacionalnu instituciju, pomognem da prebrodi teškoće koje je imala u svom radu. To sam u prethodnom periodu i činio, koliko su to moje mogućnosti dozvoljavale. S obzirom na najnovija dešavanja, koja su poznata široj sportskoj javnosti smatram da je najcelishodnije da podnesem neopozivu ostavku na članstvo u Upravnom odboru fudbalskog kluba Crvena zvezda", navodi se u pismu Bajatovića dostavljenom javnosti.

Upravni odbor Crvene zvezde je u utorak pokrenuo proceduru za opšte, prevremene izbore u klubu koji će biti raspisani 15. septembra.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari