Zvezda osvojila i Novi Sad, Proleteru poništen gol

Autor: Darko Mitrović
subota 03.11.2018.
16:58
Izvor: Sportske.net

Petnaesta utakmica i četrnaesta pobeda Crvene zvezde u domaćem šampionatu ove sezone. Novosađani prekinuli svoju seriju pobeda.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

U duelu sa najprijatnijim iznenađenjem sezone, ekipom novosadskog Proletera, fudbaleri Crvene zvezde su danas kao gosti slavili po teškom terenu na ''Karađorđu'' sa 2:0 i tako se dodatno učvrstili na čelu tabele, a ujedno i napravili dobru uvertiru pred duel sa Liverpulom u utorak na ''Marakani''.


Tokom prvog poluvremena nije bilo nekih drugih većih prilika, ni na jednoj, ni na drugoj strani, a izdvojićemo samo pokušajh Čolovića iz slobodnog udarca u 45. minutu, iskosa sa desne strane, kada je loptu poslao pored leve stative Zvezdinog gola.

Prvu priliku u nastavku imao je Filip Stojković u 50. minutu, kada je posle dodavanja Krstičića snažno šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman Vesić dobro reagovao.

Pet minuta kasnije opasno prete domaći preko Čovića, a posle centaršuta Vujaklije sa desne strane. Čović je bio viši u skoku od Stojkovića, zahvatio je loptu glavom, ali lopta odlazi iznad prečke.

I onda, samo minut kasnije, Zvezda duplira svoju prednost. Igrao se 57. minut, Marin je majstorski pronašao Stojkovića u kaznenom prostoru, ovaj odložio loptu za Bena, a Zvezdin napadač rutinski završio akciju - 0:2.

Ubedljivo najbolja prilika za Proleter od početka mećča viđena je u 70. minutu, kada je rezervista Šćepanović prihvatio loptu u kaznenom prostoru posle centaršuta sa desne strane, ali je neprecizno šutirao sa nekih šest-sedam metara...

Devet minuta kasnije, sporna situacija - mreža Crvene zvezde se zatresla, ali Čovićev gol nije priznat! Sve se dogodilo posle kornera sa desne strane, Čolović je izveo korner, Čović je glavom poslao loptu u mrežu, ali sudija Đorđić je na asistnciju svog pomoćnika poništio gol pošto je Vujaklija bio najbliži golmanu Popoviću i po proceni arbitra mu zasmetao u toj situaciji.

Par minuta kasnije usledilo je i isključenje jednog od članova stručnog štaba Proletera koji je najžešće protestovao zbog ovakve odluke arbitara.

Do kraja, domaći su i dalje pokušavali da dođu do počasnog gola, ali u tome nisu uspeli, pa nje do kraja ostalo 2:0 za Zvezdu.

Aktuelni šampion sada ima 43 osvojena boda, a Proleter je ostao na 23. Ovo je prvi poraz Novosađana posle pet vezanih pobeda, a ukupno šesti od početka sezone.

Proleter: Vesić - Tanasin, Andrejević, Lambulić, Ćuković (od 74. Mitrović) - Bukorac (od 60. Šćepanović), Mićić - Čolović, Čović, Novaković (od 60. Mirosavljev) - Vujaklija.

Crvena zvezda: Popović - Stojković, Savić, Degenek, Rodić (od 80. Gobeljić) - Jovičić, Krstičić - Ben, Ebisilio (od 46. Čaušić), Marin (od 59. Srnić) - Pavkov.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NemanjaVidic No1.
Saturday, 03.11.2018
18:23

Sporna odluka?sporna odluka??covek stoji ispred golmana,pravi trzaj glavom da li se sklanja ili hoce da je udari niko ne moze da zna osim njega,ofsajd se svira uvek,pravila jasno kazu ne razumem onda?

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 05.11.2018
17:21

Zar ti mislis da se sudije bolje razumeju u fudbal od Pantica i njegovih Sojica.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 03.11.2018
18:05

Proleter se herojski borio protiv zvezdine sudije, ali nije mogao da ih pobedi. U regularnim uslovima dobio bi zvezdu lagano. Pedantni glavni sudija 3 puta vraća zvezdi centar zbog prestupa Proletera, a ne vidi da je autogol zvezde, a ne ofsajd, ne vidi da je Jovičić drugi žuti trebao da dobije kad je napucao loptu posle prekida igre, a pomoćnik diže ofsajd na aut Proletera, Stojković se vraća u teren bez njegove dozvole što je žuti karton, a on se pravi da to ni ne vidi, dosudio je 31 prekršaj zvezde, a nije još jedno 15-ak, preko 45 prekršaja, a nijedan žuti karton za učestalost! zvezdi je dozvoljavao i igranje rukom, i đonove, i povlačenje s leđa, i guranje u skoku s leđa, a Proleteru jedva da igra jer je dosudio čak 22 prekršaja za zvezdu, a da pola nisu bili prekršaji. Nadam se samo da će Liverpul biti ozbiljniji nego u prvoj utakmici, a zvezdi želim da ima ovakvo suđenje u utorak kakvo je danas imao Proleter - za spas srpskog fudbala!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 03.11.2018
22:19

Ti kao Zvezdina Zvezda koja je svoj zivot posvetila Zvezdi imas pravo da mastas.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 03.11.2018
22:26

Metereolozi predvidjaju da ce sutra na vojnom pasnjaku da procvetaju lale.