Zvezda opet u šampionskoj trci!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.03.2015.
16:55
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda slavila u uzbudljivom derbiju u Jagodini, nastavila tradiciju u duelu sa ovim rivalom, ali i vratila se u trku za titulu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Od 17. kola JSL, Crvena zvezda zaostaje samo četiri boda za Partizanom, posle današnjeg trijumfa u Jagosini od 3-2!

Kako je počelo, izgledalo je da će Predrag Rajković vrlo brzo kapitulirati. Mile Savković je u prvih desetak minuta imao dve stopostotne prilike za Jagodinu, ali je oba puta loptu poslao pored desne stative Zvezdinog gola!

Mogla je Jagodina da vrlo lako i brzo povede sa 2-0, ali umesto toga, nedugo zatim je na semaforu stajalo 2-0 za Zvezdu.

Igrao se 15. minut meča, Saša Stojanović je lepo pronašao Darka Lazovića na desnoj strani, a ovaj je snažno i precizno poslao loptu u suprotni ugao - 0:1!

Jagodina je zatim stvorila novu priliku za izjednačenje, nije je iskoristila, a u 23. minutu crveno-beli dupliraju svoju prednost. Stvorila se tda velika gužva u šesnaestercu Jagodine, lopta se na kraju odbila do Aleksandra Kataija, koji sa nekih 17 metara šalje loptu u gornji levi ugao Perićevog gola - 0:2!

Usledio je mirniji period igre, Zvezda je stvari držala pod kontrolom i do kraja poluvremena bez problema sačuvala dva gola prednosti.

A tek što je počelo drugo poluvreme, Đurić je u kaznenom prostoru Jagodine oborio Dušana Anđelkovića i arbitar je opravdano pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Džošua Parker, ali je šutirao visoko preko gola, ostalo je 2-0!

I vrlo brzo, na drugoj strani usledila je kazna za ovaj promašaj!

Miloš Lepović je u 61. minutu odlično uposlio Đorđa Šušnjara, koji pored Lazića, iskosa sa desne strane pogađa Rajkovićevu mrežu - 1:2.

Četri minuta kasnije, novi šok za Zvezdu. Slobodan udarac za domaće odlično je izveo Đurić, a najviši u skoku bio je Jovančić, koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 2:2!

Usledio je neizvestan finiš, ali se ulazak Luke Jovića pokazao kao pravi potez trenera Nenada Lalatovića.

Mladi napadač je u 58. minutu ušao umesto Petra Orlandića, a dvadeset minuta kasnjije je napravio pometnju pred golom Jagodine posle upućene lopte Darka Lazovića. Lopta je završila u mreži, gol je pripisan Lazoviću, Zvezda slavi sa - 2:3!

U samom finišu meča, najpre je Džošua Parker mogao da potvrdi pobedu Zvezde, ni tu priliku nije iskoristio, da bi u poslednjim sekundama meča Đurić pogodio živi zid iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara.

Ostalo je 2-3, Zvezda je ponovo na drugom mestu na tabeli, sa 36 bodova, samo 4 manje od vodećeg Partizana!

Golove pogledajte OVDE.

Jagodina: Perić, Filipović, Gašić, Mihajlović, Savković, Đurić, Martinović, Mitošević, Lepović (od 89. Antić), Šušnjar, Jovančić (od 67. Milinković).

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Jovanović, Lazić, Anđelković, Lazović, Stojanović (od 90. Savićević), Ristić, Katai, Parker, Orlandić (od 57. Jović).

Vrh tabele posle 17. kola:

Partizan 40
Crvena zvezda 36
Čukarički 34
Vojvodina 33 boda...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Glogovac
Sunday, 01.03.2015
17:57

Svaka Cast Jagodini, ali zvezda je vise zasluzila pobedu, oduvali smo ih u prvom poluvremenu. ZVEZDA , Cuka I Vosa ZA TITULU ! :)

avatar
Vladimir Simovic
Sunday, 01.03.2015
18:48

Ne bih se slozio, Jagodina je kao i Crvena Zvezda imala nekoliko odlicnih prilika u prvom poluvremenu, bilo bi podjednako zasluzeno da je Jagodina izborila bod. Drugo je to sto je C. Zvezda postigla 2 gola, a Jagodina nije. Uglavnom, zanimljiva utakmica.

avatar
Branislav
Sunday, 01.03.2015
19:36

Bas tako... Mogli su i oni nama dati...mada i mi smo mogli jos vise od ovoga. Sve u svemu, da nam je bar vise ovakvih tekmi, valjda bi nam liga bila gledanija...