Zvezda odmah počela da rasterećuje budžet, novi odlazak!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.09.2020.
16:38
Izvor: Sportske.net

Čeka se još da se sve ozvaniči, brojke već izašle u javnost.

2020 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
2020 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Višemesečna saga u vezi sa statusom Matea Garsije i njegovim potencijalnim transferom izgleda da će biti završena dan posle Zvezdine eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crveno-beli su sinoćnjim porazom u penal-seriji protiv Omonije u Nikoziji ostali bez željenih finansijskih sredstava koja bi im doneo ne samo plasman u grupnu fazu, već i u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, pa je i očekivano da srpski šampion počne sa smanjivanjem troškova.

Prema informacijama koje je danas prenela grčka ''Gazeta'', Mateo Garsija će se vratiti u Aris, gde je već igrao na pozajmici iz Las Palmasa pre dolaska u Zvezdu prošlog leta.

Isti izvor navodi da je dogovor dva kluba već postignut, da će Zvezda zaraditi 1.3 miliona evra plus 30 posto od sledećeg Garsijinog transfera i da je ceo posao već došao do ''razmene dokumenata'' što bi trebalo da bude uvod i u zvanično promociju argentinskog fudbalera u Solunu.

Nezvanično, on bi trebalo da sa Arisom potpiše ugovor na četiri godine, baš kao što je to učinio sa Zvezdom prošle godine.

Crveno-beli su ga tada angažovali za 2.2 miliona evra iz Las Palmasa, prema podacimja sa ''Transfermarkta'', a Garsija je za Zvezdu upisao 24 nastupa u svim takmičenjima, postigao pet golova, uz dve asistencije.
-
Baner 7
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red to the bone
Sunday, 20.09.2020
15:03

Uh da svi odu pa da nam svane 😁
Afirmisan trener domaći igrači i max 3 stranca koja su došla da rade za tim umesto da gledaju da se prodaju dalje

avatar
Tristan
Friday, 18.09.2020
02:49

svake godine se prodaju mladi igraci, razumem da je ponekad neophodno, ali onda ispada da nema ko da pokrije pozicije kao zamena ili cak kao prvi izbor i angazuju starije strane igrace iz druge trece lige koji nisu nista postigli (najsvezi primer - 3 gola na 27 utakmica u seriji B) i to ne za sitne pare cak i ako pozajmice su u pitanju. Koliko moras biti alav za sicu da ne ulazes malo vise u neku buducnost da bi klub napredovao, da pustis i kojih klinaca da istrce na teren u evropskim takmicenjima da se kale i staknu iskustvo koje ce se vratiti trostruko, ali ne - to bas ne ide tako - jedina "logika" koja postoji je "posle nas moze i potop - uzecu 10 hiljada sada jer 5 miliona sledece godine mozda necu biti tu"
A na prolece ili cak bolje na leto opet krece "idemo na pijacu po pojacanja - stvaramo ekipu za kvalifikacije u evropu" jer tako se to radi - 8 novih fudbalera plus domaci neprodaj/neupotreb kroz 4-6 prijatelske utakmice se Teleoptikom/TemerinPlastikom na Zlatiboru i obavezno koju nedelju na nekom Kipru ili Antaliji (po mogucnosti sto vrucije da nemoze cime da se dise) da bi uprava se malo odmorila na suncu i na plazi - i onda spremili se za evropsku jesenj - "Gledamo u pasulj da izvucemo neku ekipu iz Moldaviji" sto vec nije ni neka sigurica jer su dokazali da lagano se gubi i od Omonii !
A osim svega - svaki klinac i njegov potencial je velika nepredvidjenost za protivnika koja moze da se isplati i za 10-20 minuta utakmice, da ne pricamo o buducnosti, dok vecina otpada koju angazuju iz inostranstva je svima poznata i vec analizirana i redko kad doprinese nesto, kamoli pozitivno iznenadjenje!
Navijati za nase klubove u evropi je zaista muka!

avatar
Mario21
Thursday, 17.09.2020
22:48

ja se ponadao Deki dao ostavku

avatar
Red to the bone
Thursday, 17.09.2020
18:30

Koje pranje para ovaj domaći fudbal, gledamo splačine 20 godina uz 3 svetla trenutka hahaha, a ljudi se LOŽE

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Thursday, 17.09.2020
18:17

zvezda je prema sopstvenom priznanju prošle sezone samo za plate samo prvog tima davala preko 30M €. Ni ove sezone nije mnogo redukovala taj finansijski segment. Ove sezone do sada nije izdvajala za transfere kao prošle, a inače svi ostali troškovi od oko 58M € koliko prikazuju da su prošle sezone potrošili ih čekaju i ove. Tako da će teško zvezda uspeti da smanji svoje troškove ispod 50M € za aktuelnu sezonu. To znači da bi ove sezone morala da prihoduje oko 50-ak M € da dug ne bi porastao, a razlika između zarade od prošlogodišnje LŠ i eventualno ovogodišnje LE može da bude i čitavih 20M € minusa u ovogodišnjem prihodu zvezde. Zato i od "za vas Garsija 2.2M € i ni centa ispod" do "može i za 1.3M €". Sreća pa imaju pamentnog Terzića koji je na sve mislio pa je nakupovao igrače da ih ima za crne dane, da ih proda i da od njih preživi klub. Terzo ostani, prava si mađija, a ceo FSS napolje iz srpskog fudbala!

avatar
Man united
Thursday, 17.09.2020
20:06

То је Терзићево надувавање трошкова како би покрио нечије извлачење силних милиона из клуба. И није 30М, већ 25М. И није за плате, већ је ту урачунат бонус играчима за улазак у ЛШ. Твој клуб игра битну утакмицу док ти висиш на Звездиним вестима и спинујеш. Шта то говори о теби? Плаћа ли теби неко ову 'опседнутост' Звездом? Ал искрено. Да те занима Звезда много више него рођени клуб баш и није нормално.

avatar
Man united
Monday, 21.09.2020
19:25

Ја само кажем да нису толики трошкови ове сезоне јер је то ионако фингирано, а нема ни бонуса за ЛШ. Него, је л' вам Звезда наместила и ову Сфинтулу као најлакшег могућег противника? Или овај Лех исто као најлакшег могућег противника у плејофу? Једном извучете мало тежег противника и одмах Звезда крива. Невероватно!

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Saturday, 19.09.2020
20:08

Nije 30, nego više od 30M €, ali u pravu si da su tu uračunati i bonusi za LŠ, eto to će vas spasiti ahahahaha. To ne govori o meni nego o zvezdi i njenom uticaju na i u srpski fudbal. Za srpski fudbal je veoma bitno da zvezda nije ušla u LŠ, a bilo bi dobro da ne uđe ni u LE i da nijedna reprezentativna selekcija ne ode na EP, a to da li će Partizan ispasti od Šarloa, najjačeg mogućeg protivnika u 3. kolu za Partizan koji mu je namestila zvezda preko čoveka zaduženog za žreb s kojim zvezdina uprava održava večere tj. kontakte ili će ga sudije pokrasti u četvrtom kolu protiv Apolona zvezdinog Falija Ramadanija je manje bitno za srpski fudbal. Srpski fudbal se čisti od zvezde i kada to većina bude shvatila onda će nam biti bolje. Do tada ostaju zvezdine lažne titule i brukanja srpskog fudbala u kvalifikacijama ili samoj LŠ gde lažni rekorderi iz SL postaju pravi rekorderi LŠ, ali negativni.

avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 17.09.2020
17:50

Najvise cemo rasteretiti budzet kad odu Terzic, Mrkela i Stankovic sa svojim Italijanima.

avatar
Südkurve München
Thursday, 17.09.2020
17:42

Eto ti Terza madjija fenomenalno radi svoj posao

avatar
svojnasvome
Thursday, 17.09.2020
17:35

Još jedan unosan transfer i dobar posao....al tu su ledja

avatar
svetski prvaci 1991
Thursday, 17.09.2020
16:57

Miriši da je bolji od žabara,a i od drugih koji igraju u Zvezdi,nije Z vezda zaradila kako se kaže već je izgubila samo devetsto mil.Da ne ređam dalje jer mi je više muka.Beda i jad.

avatar
Emil Lackovic
Thursday, 17.09.2020
16:50

Terza prodaj sebe i tog talijana pa ces tako pomoci Zvezdi a povedi i mrkelu on je besplatan

avatar
Marko Kralj
Thursday, 17.09.2020
16:41

22 utakmice 5 golova, za veznog igraca nije lose.
Bolja statistika nego ovaj italijan sto je dosao

avatar
Amalainter
Thursday, 17.09.2020
16:54

Ovaj Italijan nije jos ni igrao..osim ovih nekoliko minuta..

avatar
Amalainter
Thursday, 17.09.2020
21:36

Pa zalosno je da vam je neki Italijan kriv koji je odigrao 15 minuta... Zalosno!

avatar
Man united
Thursday, 17.09.2020
20:15

Шта је овај 'Италијан' Богу згрешио да га неуки људи овако сатанизују. Човек једва што је крочио на терен, а већ има брдо 'стручњака' који су му пресудили. Баркоса који је покидао после Звезде, баш лепу каријеру направио, овде су после неколико утакмица прозвали Варкос. Докле више тако? Дајте човеку шансу да се докаже. Зашто одмах дрвље и камење на невиђено?

avatar
Nikola Kocic
Thursday, 17.09.2020
18:26

i bolje da ne igra...