Zvezda o tituli: ''Zasluženo - to je prava reč!''

Autor: Darko Mitrović
subota 30.05.2020.
22:26
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Dan posle trijumfa na Banjici i osvojene titule, Crvena zvezda pozabavila se i statističkim podacima.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Posle pauze od dva i po meseca, Crvena zvezda je do kraja sezone imala četiri prilike da ''overi'' novu šampionsku titulu, ali tim Dejana Stankovića nije želeo ništa da čeka, pa je iskoristio prvu priliku juče protiv Rada i pobedom od 5:0 osigurao ostanak šampionskog pehara na ''Marakani''.

Dan posle, na klupskom sajtu je osvojena titula potkrepljena i brojkama koje dodatno ilustruju Zvezdinu ovosezonsku nadmoć.

Kako bi sve izgledalo impresivnije, napravljeno je poređenje i sa ostalim evropskim klubovima.

''Zasluženo - to je prava reč kojom bi se opisalo osvajanje titule Crvene zvezde za sezonu 2019/20. Ono što je Vladan Milojević započeo - Dejan Stanković je završio i doneo Crvenoj zvezdi treću titulu u nizu'', početak je teksta na Zvezdinom sajtu, a zatim su usledile pomenute brojke:

''Dominacija se pre svega ogleda u broju osvojenih bodova, čak 72 na 27 utakmica što je impozantnih 88,9 odsto. Bolji procenat osvojenih bodova od Crvene zvezde ima samo Liverpul.
-
Baner 9

Naš tim ima i veoma dobar odnos u gol razlici 61:14, postizali smo u Superligi 2.25 golova po meču, a primali svega 0.51 pogodaka.

Odličan je učinak imao i Dejan Stanković u prolećnom delu jer je u do sada odigranih sedam mečeva ostvario pet pobeda i dva remija uz samo jedan primljen gol i to protiv Inđije 26- februara!

U seriji je od četiri meča bez primljenog gola, ali je i efikasnost ekipe rasla pa je u poslednjih 270 minuta ekipa postigla čak 11 golova'', navodi se na Zvezdinom sajtu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Sunday, 31.05.2020
14:21

Steta sto prvenstvo nije moglo da se odigra do kraja jer Dekijeva Zvezda igra sve bolje i bolje.

avatar
samo navijač
Sunday, 31.05.2020
12:48

Odlicno pripremljena sezona od strane uprave CZ, uh pardon od strane FSS