Zvezda nastavila proboj ka TOP 100 na UEFA rang listi!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.02.2018.
14:14
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Crvena zvezda napravio je veliki proboj na UEFA rang listi zahvaljujući dobrim rezultatima u tekućoj sezoni. Remi sa CSKA doneo dodatni napredak.

Beta/AP Photo/Keystone, Jean-Christophe Bott
Beta/AP Photo/Keystone, Jean-Christophe Bott

Povezane vesti

Ukoliko premotamo film na prethodno leto i žreb za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope setićete se da je Crvena zvezda imala očajan koeficijent i da je to razlog što je na putu ka plasmanu u Ligu Evrope morala da odigra čak osam utakmica.

Crveno-beli su u žreb za kvalifikacije ušli kao 195. tim na UEFA rang listi sa koeficijentom 4.25!

Sedam meseci kasnije Crvena zvezda se nalazi na pragu TOP 100 što je ogroman uspeh posle svega kroz šta je bivši šampion Evrope prošao u prethodnoj deceniji.

Zvezda je samim plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, a zatim i u šesnaestinu finala osigurala najbolji plasman u poslednjih dvanaest godina, ali je remijem sa CSKA dodatno napredovala na UEFA rang listi.

Nerešen ishod u prvom meču sa moskovskim klubom omogućio je crveno-belima da naprave dodatni proboj na UEFA rang listi i popnu se za dodatnih osam pozicija do 116. mesta!

Crvena zvezda je sada ispred Lila, Bordoa, Apolona, Apoela, a najbolje od svega je to što ne postoji bojazan da će plasman biti pogoršan jer klubovi koji se nalaze iza vicešampiona Srbije više nisu deo evropskih takmičenja.

Zvezda je ove sezone uspela da osvoji već osam bodova, i trenutno se, računajući i prethodne četiri sezone, nalazi na broju 10,75.

Tako se aktuelna ekipa Crvene zvezde izjednačila sa generacijom 2006/07 koja je početak sezone dočekala takođe na 116. mestu.

Najbolje rangirani srpski tim godinama unazad je Partizan, a crno-beli su trenutno osamdeseti na UEFA listi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi G0L iz kornera
Thursday, 15.02.2018
16:43

Mi smo u Evropi uradili za jednu godinu za sto je nekima trebalo 20.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Thursday, 15.02.2018
16:32

Jel to znaci da je Zvezda favorit u 3.kolu kvalifikacija za LS, koliko se secam Apoel je ove bio a mi presli Apoel

avatar
Doktor Trax
Thursday, 15.02.2018
15:23

Izbacimo Cska i u osmini jedna pobjeda ili remi i ispod sto smo.Partizan pogotovo treba da se isprda sa Plzenom, samo jacaj valjace i Vosi i jos nekome bar prva dva kola kvalifikacija da budu nosioci.Srbija

avatar
Thursday, 15.02.2018
16:17

Tako je! Danas ću zbog toga da navijam za Partizan. Samo znajući naše jadnike u upravama, ja se bojim da će oni upropastiti sve ovo. Kupiće na leto igrače na pogrešnim pozicijama, neke matorce ili strance koji su čist promašaj i da će opet nekoliko sezona biti agonije...

avatar
Man united
Thursday, 15.02.2018
20:58

Мсм да се више не рачуна коефицијент лиге. Сада је сваки тим за себе. Тако да, на жалост, Воша неће имати користи од овога...

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 15.02.2018
15:15

Svaka cast partizanu. Ipak su godinama igrali i ls i le tako da su zasluzeno na 80 mestu.