Zvezda na slatkim mukama - Trojica stalno na radaru, jednog želi Juventus, spremne i zamene!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 08. novembar 2017.

  • 14:39

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić otkrio je kakvi su planovi vicešampiona Srbije za zimski prelazni rok.

Zvezda na slatkim mukama - Trojica stalno na radaru, jednog želi Juventus, spremne i zamene!
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
Dobri rezultati i izlazak na evropsku scenu omogućili su vicešampionu Srbije da dobro zaradi u predstojećem prelaznom roku što je u razgovoru za navijački portal "RedStarBelgrade.info" potvrdio i generalni dirketor kluba Zvezdan Terzić.

Govoreći o planovima vezanim za zimski prelazni rok Terzić je otkrio koji igrači bi mogli da napuste klub i na čije transfere je stavljen "veto".

"Pisana ponuda nije stigla ni za jednog igrača, s tim što postoji mnogo interesovanja, kontakata, razgovora i sastanaka. Pre svega za Boaćija, Kangu i Donalda. Postoji veliko interesovanje za Srnića i Radonjića koji u ovom momentu jedini sigurno nije na prodaju. Mislim da je tek zakoračio na veliku scenu i da su njegove mogućnosti neslućene zbog čega u ovom momentu ne treba razmišljati o njegovoj prodaji", rekao je Zvezdan Terzić.

Zvezda je u letnjem prelaznom roku imala višemilionske ponude za Boaćija i Kangu ali ih je odbila kako bi ispunila cilj i plasirala se u Ligu Evrope.

"Nadam se da nismo pogrešili sa aspekta biznisa i da ćemo u januaru imati i boljih ponuda od tih iz avgusta", dodao je Terzić.

Sličan status kao i Nemanja Radonjić u datom momentu ima i vezista Uroš Račić za koga je zainteresovane italijanski velikan Juventus.

"Imamo konkretno interesovanje Juventusa za Uroša Račića, imali smo konkretnu ponudu Briža za istog igrača ali mislim da u ovom momentu Račić nije na prodaju jer ima fantastičnu perspektivu", kaže generalni direktor crveno-belih.

Logično je da se priča o prelaznom roku na bazira samo na prodaji igrača, premda je jasno da domaći klubovi od toga žive.

"Crvena zvezda u strukturi svojih prihoda skoro 70% ostvaruje od transfera igrača. Prodaja igrača je jednostavno nužno zlo Crvene zvezde. Naša je obaveza da uvek dovedemo bolje igrače od ovih koje prodamo ali za manje para. Već tri i po godine, od kako sam u Zvezdi, mi to izuzetno uspešno radimo. Svake godine ostvarujemo ogromne prihode od prodaje igrača a u isto vreme je tim sve bolji i bolji iz godine u godinu. Naša će obaveza biti, ukoliko Kanga i Boaći odu, da dovedemo bolje i kvalitetnije igrače", ističe Terzić.

Kada je već reč o angažovanju novih igrača, Zvezdan Terzić je imao poruku za navijače Crvene zvezde koja će ih sigurno obradovati.

"Skautirali smo i suzili izbor na četvoricu igrača koje bismo želeli da angažujemo u januaru. Stupili smo u pregovore sa njihovim agentima i u slučaju da odu Kanga i Boaći, mogu da poručim Zvezdinim navijačima da budu bezbrižni, dovešćemo mnogo kvalitetne igrače. Prvi put smo spremni da platimo ozbiljna obeštećenja, s obzirom na to da ostvarujemo ozbiljne prihode", dodao je Terzić.

Fokus crveno-belih biće na angažovanju igrača sa srpskim pasošem ali je generalni direktor Terzić nagovestio da će u slučaju prodaje nekog od četvorice stranaca (Le Talek, Donald, Kanga, Boaći) kao zamena biti angažovan stranac.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari