Zvezda - Krstičić je otišao, ko je sledeći? Šta će biti sa Jirkom, Kafuom i hoće li doći Ivanić i Gajić?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.12.2018.
09:56
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Konkretni odgovori stigli sa ''Marakane''.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Crvena zvezda je juče ostala bez iskusnog veziste Nenada Krstičića, koji je za 500.000 evra, na koliko je glasila izlazna klauzula u njegovom ugovoru sa Zvezdom, prešao u redove atinskog AEK-a.


A šta o njegovom odlasku kaže generalni direktor Zvezdan Terzić?

On je na tu temu, između ostalog, govorio u intervjuu za ''Večernje novosti'' i potvrdio da je Krstičić imao na stolu i odličnu ponudu Zvezde za nastavak saradnje.

''Iskoristio je izlaznu opciju iz ugovora da za 500.000 evra može da ide i Zvezda se tu nije ništa pitala. To je bio njegov uslov kada je dolazio bez obeštećenja pre godinu i po.

Krstičić je mnogo pomogao ekipi u stvaranju ovih rezultata. Naša velika želja je bila da ostane. Ponudili smo mu uslove kakve nijedan srpski igrač nije imao u Zvezdi. Pošto je odlučio da ide, želimo mu svu sreću'', istakao je Terzić.

Zvezda u ovom trenutku i dalje ima preveliki broj igrača za znatno kraći prolećni deo sezone, pa je neminovno da bude još odlazaka. Nemanja Milić je na pragu BATE Borisova, a blizu odlazaka je i još nekoliko standardnih prvotimaca.

''Prelazni rok počinje 1. januara. Nenad Krstičić je otišao u AEK, imamo razgovore oko odlazaka Vujadina Savića i Miloša Degeneka. Milanu Rodiću ugovor traje do 2021, ako stigne ponuda razmatraćemo je, pogotovo što imamo Aleksu Terzića koji je sazreo da dobije šansu'', objašnjava Terzić.

Mnogi očekuju i odlazak Brazilca Kafua koji se nije snašao u jesenjem delu sezone, iako je došao kao veliko pojačanje, ali Terzić i dalje veruje u njega, a po svemu sudeći je i trener Milojević raspoložen da mu ukaže novu šansu.

''Svi parametri su govorili da je dolazak Kafua bio pun pogodak, međutim, nije se snašao, ali sigurno ima kvalitet. Biće 10. januara na prozivci, ima ugovor do sledećeg leta i Milojević računa na njega. Možda će mu biti potrebne prave zimske pripreme da dođe na svoje. Nije zaboravio da igra fudbal, jer je vanserijski igrač'', naglasio je generalni direktor Zvezde.

A kada su u pitanju aktuelna pojačanja, tokom prošle nedelje angažovani su štoper Nemanja Milunović iz BATE Borisova i vezista Miloš Vulić iz Napretka, a još letos je potpisan Erik Jirka iz slovačkog Spartaka iz Trnave.

Međutim, prema Terzićevim rečima, Jirka će najverovatnije ove zime negde na pozajmicu, baš zbog prevelikog broja igrača koje Zvezda trenutno ima u svojim redovima.

Zbog toga se neće insistirati ni na dovođenju Mirka Ivanića ili Milana Gajića, o kojima se proteklih dana pisalo u medijima.

''Ne verujem da ćemo ikog više dovoditi u ovom prelaznom roku. Ivanić nije u kombinaciji, Gajić bi nam bio treći desni bek, imamo Stojkovića i Gobeljića. O Gaji mislim sve najbolje, ali prosto nemamo ih gde'', jasan je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srpska Bosna
Thursday, 27.12.2018
17:43

Terzic je stvarno madjija ovom.pricom oko degeneka odvlaci paznju javnosti ocekujem neku ponudu od desetak miliona za nekog drugog naseg igraca!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 27.12.2018
11:32

Srbija je dugo vreme cekala pametno poslovanje u Zvezdi i hvala Bogu napokon docekala. Bravo Terza magijo.

avatar
Südkurve München
Thursday, 27.12.2018
11:30

Dajte, nemojte z. Gde Degenek i Savic da idu ????