Zvezda - Kako preživeti bez prodaje igrača?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 11. februar 2014.

  • 10:47

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

I dok maltene svi domaći klubovi glavni izvor prihoda vide u prodaji svojih najboljih igrača kako bi sastavili kraj sa krajem, Crvena zvezda se već dugo ne može pohvaliti značajnijim transferom nekog od njenih fudbalera.

Zvezda - Kako preživeti bez prodaje igrača?
Foto: crvenazvezdafk.com
Ako se ovome dodaju i optimističke najave sa Marakane da Crvena zvezda ovog proleća ima jasnu ambiciju da osvoji šampionsku titulu, u startu se nameću pitanja - Zašto nema velikog interesovanja za Zvezdine fudbalere, ako su već kadri da se bore za šampionski tron i kako je moguće nadati se tituli bez ključnog izvora prihoda?

Ipak, Zvezda izgleda ima svoj 'recept', koji će pokušati da 'patentira' ovog proleća i svima onima koji sumnjaju u mogućnosti kluba sa Marakane, možda i zapuši usta.

A situacija na Marakani, i ne samo u ovom trenutku, sa finansijskog aspekta zaista deluje alarmantno.

Podsetimo, Zvezda je od superligaša prva na listi dužnika prema svojim bivšim igračima i trenerima, novca nema na vidiku (ili to nama samo tako deluje), FSS je odavno ''pripretio'' da neće dozvoliti registraciju novih igrača, a ove zime su na Marakanu stigli i Pavićević i Kelhar...

S druge strane, ne može se reći da baš nije bilo nikakvog interesovanja za Zvezdine fudbalere. Kasalica je bio na probi u ruskom drugoligašu Mordoviji, ali nije uspeo da sa njima postigne dogovor, pa se vratio na Marakanu, Dauda je bio na pragu odlaska u Genčlerbirligi, ali ljudima iz uprave Zvezde se ponuda od 500.000 evra učinila preskromnom, pa je i on ostao da se bori za titulu...

Marko Vešović je karijeru nastavio u italijanskom Torinu, ali tek posle raskida ugovora sa crveno-belima, tako da se ni u tom slučaju Zvezda neće mnogo ovajditi.

A da ovakva situacija nije ''od juče, potvrđuje i podatak da oni koji prate crveno-bele teško da se posle odlaska Dejana Lekića u Osasunu 2010. godine, mogu prisetiti nekog značajnijeg transfera sa Marakane u neki veći evropski klub, dok je to, primera radi, redovna pojava u redovima njihovog najvećeg rivala...

Kao jedan od izlaza iz teške sutuacije, vodeći ljudi u Crvenoj zvezdi vide u predstojećoj reviziji ugovora sa fudbalerima, što bi trebalo da usledi već do početka prolećnog dela sezone.

Ukoliko igrači pristanu, a većina verovatno hoće, tu bi se napravile neke značajnije uštede, sa druge strane ništa manje važna nije ni očekivana ''injekcija'' od strane generalnog sponzora Gasproma, ali navodno ima još par kompanija koje bi pomogle crveno-belima da na proleće ostvare svoj san, dođu do titule, što bi, nadaju se na Marakani, doprinelo i većem interesovanju za njihove fudbalere u narednom periodu.

Živi bili, pa videli, maj nije tako daleko...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari