Zvezda - Kad "bombarder" napuni kasu, zimska pijaca puna opcija! Ko će biti prvi?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.01.2018.
11:21
Izvor: Sportske.net

Nakon jeseni za pamćenje crveno-bele čeka ozbiljan posao u zimskom prelaznom roku. Hoće li Boaći napuniti kasu i ko će se priključiti Milojevićevom timu?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Gubitak titule i odlazak trenera Miodraga Božovića predstavljali su ozbiljan udarac za Crvenu zvezdu prošlog proleća, ali se klub tokom leta stabilizovao i došao u poziciju da napravi sjajne rezultate u poslednjem kvartalu 2017. godine.

Aktuelni vicešampion Srbije završio je godinu kao lider domaćeg prvenstva sa devet bodova viška u odnosu na "večitog" rivala, a na osnovu onoga što generalni direktor Terzić iznosi u javnosti reklo bi se da je titula osigurana već u decembru.

Pošto je ekipa napravila sjajne rezultate u Evropi i obezbedila plasman u eliminacionu fazu masovnijeg takmičenja pod okriljem UEFA, na stadionu "Rajko Mitić" ove zime žele da formiraju tim koji će na leto napasti Ligu šampiona.

Mada se crveno-belima ovakvo razmišljanje prošle godine obilo o glavu, plan da se već sada oformi ekipa koja će ostati na okupu do kraja godine deluje kao legitiman i vrlo pametan.

Tokom prethodnih mesec dana u vezu sa Crvenom zvezdom dovedena su neka veoma ozbiljna fudbalska imena, a posebno je važno naglasiti da su na "Marakani" opredeljeni za domaće igrače koji nastupaju u inostranstvu.

Ukoliko izuzmemo priču o mogućem povratku Luisa Ibanjeza (Trabzonspor), primetićete da je ove zime samo jedan stranac označavan kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde i nije teško pogoditi o kome se radi.

Napadač Olimpijakosa El Fardu Ben nije zadovoljan svojim statusom u klubu iz Pireja i spreman je da se već ove zime preseli u redove bratskog kluba. Ben je u prošlosti sarađivao sa Vladanom Milojevićem, utisak je da ga trener Crvene zvezde želi u timu i sada se samo čeka rasplet oko transfera Ričmonda Boaćija koji će biti preduslov za realizaciju saradnje sa napadačem rođenim na Komorima.

Kada smo već kod Olimpijakosa, valja reći da je Zvezda zainteresovana i za štopera tog tima Jagoša Vukovića, a pisalo se i o Marku Marinu, mada je ta priča potpuno nerealna. Jagoš Vuković nije nedostižna meta iako treba reći da je prošlog leta plaćen preko 2.000.000 evra i da ga Olimpijakos neće pustiti bez pristojnog obeštećenja. Pozajmica je opcija ali za Zvezdu to i nije najsrećnije rešenje jer će se u slučaju odlaska Damjana Le Taleka tražiti štoper na duže staze.

Zbog gore navedenog veće šanse za dolazak u Zvezdu ima Nemanja Milunović (BATE Borisov) koji je ušao u poslednju godinu ugovora sa beloruskim šampionom. On nije jedini fudbaler BATE Borisova koji se našao na meti crveno-belih, ali za sada nije jasno koliko je Mirko Ivanić realna opcija, jer se pisalo da Belorusi traže 1.700.000 evra za slobodu crnogorskog reprezentativca.

Trenutno najbliži crveno-belom dresu trebalo bi da je Milan Jevtović (Antalija) koji je pred Novu godinu doputovao u Beograd na završne pregovore sa čelnicima Crvene zvezde.

Kum Branka Jovičića imao je sjajnu sezonu u dresu Rozenborga za koji je nastupao kao pozajmljeni igrač Antalije, a spekuliše se da će Zvezda za njegov transfer morati da izdvoji oko 600.000 evra i da će Jevtović na "Marakanu" doći kao zamena za Slavoljuba Srnića.

Povremeni reprezentativci Srbije Filip Đuričić (Sampdorija) i Aleksandar Ignjovski (Frajburg) takođe participiraju kao potencijalna pojačanja Crvene zvezde, ali treba uzeti u obzir da to i nisu tako realne opcije zbog činjenice da za pomenute igrače postoji interesovanje inostranih klubova veće platežne moći od vicešampiona Srbije.

Recimo i to da su se na meti crveno-belih našli i talentovani mladi defanzici Dominik Dinga (Ural) i Ranko Veselinović (Vojvodina), ali su Rusi i Novosađani poručili da nisu voljni da prodaju perspektivne igrače.

Crvena zvezda pripreme za novu sezonu počinje sledeće nedelje, radiće se u Beogradu i Antaliji, a ostaje da vidimo ko će biti prva lasta na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aca008
Tuesday, 02.01.2018
23:59

Cuj Bombarder,ja jesam zvezdas,ali taj igrac je daleko od bombardera,jer da to jeste,vec bi otisao,a ovako ga vi novinari selite iz kluba u klub,a istina je da ga niko i nece.

avatar
indija durot
Tuesday, 02.01.2018
17:32

Ako prodamo bocka za 8 miliona odma kupiti zajedno ivanica i milunovica za neka tri miliona i ostane 5 za dug i tekuce troskove..Jevtovic je bolji od srnica kog moramo sto pre da prodamo..poenta je da ako dovedemo ivanica mozemo utopiti i kangu za dva ili tri miliona..Donald mora da ostane uz bolji ugovor bar do kraja leta.sto se tice bena,njega nikako ne bi dovodio jer je pesic ubica a imamo i joveljica,vucicevica pa i pavkova....Borjan/stojkovic,savic,milunovic,rodic/donald,krsticic,ivanic,radonjic,jevtovic/pesic.ovo je tim dostojan lige sampiona uz rezerve babic,frimpong,gobeljic,racic,jovicic,joveljic,adzic,vucicevic,ilici....

avatar
realni navijac
Tuesday, 02.01.2018
17:26

Kakav bre bombarder!!!!!! Da li ste svesni da imate centarfora koji je za klasu bolji od njega. Ja sam partizanovog ali ne mogu a da ne napomenem Pešića , dečka koji je izmislio fudbal za nazovi bombardera. Videćete da će biti prodan za manje pare nego Pešić.

avatar
Doktor Trax
Tuesday, 02.01.2018
16:18

Realno Jevtovic i jeste najbolji od svih ovih imena tako da sam zadovoljan da samo on dodje.

avatar
Goran_Ilic
Tuesday, 02.01.2018
16:15

Nije mi jasno sto bre teraju Bocka,takve igrace gledas da zadrzis ako mislis da pravis sportske rezultate,hoce neko da mi kaze da ce biti bolji neko ko dodje dzabe kad prodamo nekog za 8 miliona i da su ovi sto placaju 8 milki budale i pijani milioneri a mi pametni,e necete me bas u to ubediti.

avatar
Vrlo intelektualno
Tuesday, 02.01.2018
13:26

Gubitak titule i odlazak trenera Miodraga Božovića predstavljali su ozbiljan udarac za crvenu zvezdu prošlog proleća, ali je onda došla marfin banka koja oprašta dug od 20 miliona evra, pa se eto tokom leta klub stabilizovao i došao u poziciju da napravi sjajne rezultate u poslednjem kvartalu 2017. godine.

avatar
Tuesday, 02.01.2018
12:58

Puno imena a nijedan od pomenutih nece doci! zivi bili pa videli! to vazi i za Partizan za koji navijam, sve mete koje su nemoguca misija

avatar
Goran_Ilic
Tuesday, 02.01.2018
16:16

Brate nece ljudi ovde da igraju jer Partizan i Zvezda imaju nizak budzet za plate,negde na ovou spanske sequnde.

avatar
Čerek Republika Srps
Tuesday, 02.01.2018
16:28

Ja sam siguran da ce bar dva imena koja se pominju ba kraju i biti u Zvezdi. Za Partuzan ne znam.