Zvezda - Još jedna potrošena godina?

  • Autor: Boris Jovanović

  • 01. januar 2014.

  • 09:42

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Crveno beli su u boljoj poziciji nego pre godinu dana, ali samo kada je teren u pitanju. Finansije i dalje kamen oko vrata, da li bi titula zalečila rane?

Zvezda - Još jedna potrošena godina?
Foto: crvenazvezdafk.com
Teško je dati neku generalnu ocenu Zvezdi u 2103. godini. Jer, naš stav znate, čak ni titula u ovoj situaciji ne znači ništa, klub ima mnogo preče probleme koje nije uspeo da reši, a svode se na ogroman nasleđen dug koji je praktično ostao isti.

To će neko, pre ili kasnije morati da vrati, pozitivno je što, prema rečima ljudi sa "Marakane" nije produbljivana ta finansijska rupa, no nije bilo ni većeg prihoda, osim povremenih prodaja igrača.

I godinu na izmaku su obeležili sukobi unutar uprave, promene trenera, nemaština, gledanje u leđa Partizanu. Na početku 2013. nije bilo realno da Zvezda osvoji trofej u maju, prednost crno-belih je bila velika, nada je stigla sa Sa Pintom, ali je ipak titula ostala u Humskoj.

Portugalac se pokupio jer nije mogao da sačeka da uprava realizuje obećanja, a ekipa je radila u teškim uslovima, on je i kasnije navodio igrače kao profesionalce koji su se borili, iako praznih džepova.

Tokom leta je stigao Slaviša Stojanović, kao kompromis dve struje. Jesen je bila turbulentna, ali je Zvezda održala korak sa Partizanom i ima samo bod manje. Kažemo "samo" jer je prethodnih godina bitka za titulu bivala rešavana tokom jeseni, sada to nije slučaj.

U Zvezdi ne odustaje od maksime "titula pre svega". Predsednik Džajić tvrdi da bi posle toga sve bilo lakše, ali iskreno, teško je verovati da Zvezda sa ovim timom i bez novca za ozbiljna pojačanja može nešto da napravi u Evropi.

Ipak, takmičarske ambicije postoje, Stojanović je dobio poverenje, kao i Sale Janković na kraju prošle godine, a u proleće će Zvezda bez smenjenog Zorana Stojadinovića, čime je prevagu u unutrašnoj borbi odnela struja u upravi oličena u potpredsednicima Kokezi i Tončevu.

Hoće li sada biti mira i sloge na "Marakani" videćemo, tek, start šampionata je u poslednjoj nedelji februara, u pitanju je pravi sprint, 15 mečeva, derbi je u Humskoj, ali to ne mora da znači ništa. Sve karte u Zvezdi su bacili na titulu, ali jasno da će se pitati i Partizan.

Zato neka ocena 2013. ipak bude povezana sa onim što će se desiti na proleće, jer ponovimo, ako je do takmičarskih aspiracija, podloga za njih je bolja nego pre godinu dana, sa stanovišta tabele. Ako gledamo kroz prizmu finansija, muke tek predstoje...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari