''Zvezda je život'', ali Lalatović se uzda u sitnice

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.10.2014.
10:52
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Manje od nedelju dana ostalo je do 147. prvenstvenog ''večitog derbija'', a trener Crvene zvezde Nenad Lalatović već stvara sliku šta bi moglo da bude odlučujuće u duelu protiv Partizana.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Pristalicama Crvene zvezde dobro je poznat slogan ''Zvezda je život, sve ostalo su sitnice'', ali uoči predstojećeg ''večitog derbija'' trener crveno-belih Nenad Lalatović naglašava da bi upravo ''sitnice'' mogle da odluče pobednika u Humskoj.

Njegov tim je aktuelnu prvenstvenu pauzu iskoristio za gostovanje u Banjaluci, gde je Zvezda savladala domaći Borac sa 2-1, a po povratku u Beograd, mladi stručnjak smatra da je ovaj trijumf pozitivno uticao na samopouzdanje igrača pred duel sa Partizanom.

''Ovakvi susreti dobro dođu da se održi takmičarski tonus u pauzi i vidi na kojim mestima je potrebna korekcija. Pojedincima je test značio i da uhvate ritam, pa polako od ponedeljka kreće spremanje za derbi'', istakao je Lalatović, a prenose ''Novosti''.

A kad je u pitanju ''večiti derbi'', Lalatović smatra da je Partizan u blagoj prednosti zbog domaćeg terena, kao i činjenice da crno-beli letos nisu mnogo izmenili sastav ekipe. Ali, naravno, to ne znači da se Zvezda unapred predala. Naprotiv.


''U ovakvim mečevima odlučuju sitnice, a ja verujem da će one ovog puta biti na strani Crvene zvezde'', optimista je Lalatović.

On još uvek ne može da računa na kompletan sastav, dok se ne vrate igrači koji imaju reprezentativne obaveze, međutim, juče je stigla i loša vest o povredi ligamenata kolena Marka Petkovića za koga je sezona praktično završena.

Tako će trener Lalatović imati do derbija i jednu dilemu više, koju će takođe morati da reši na pravi način, ako želi da se sa svojim igračima raduje u Humskoj.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke