Zvezda je njegovim golom pobedila Arsenal, ko će sutra biti strelac?

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.10.2017.
11:58
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Sećanje na 1978. godinu ovih dana je maksimalno osveženo na Marakani pred novi dolazak Arsenala, 39 godina kasnije.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Kada je u pitanju taj dvomeč između Crvene zvezde i Arsenala (1-0 i 1-1) te 1978. godine, mnogo više medijske pažnje ovih dana dobio je gol Duleta Savića na ''Hajberiju'' kojim je Zvezda stigla do izjednačenja i plasmana u narednu fazu takmičenja, nego pobedonosni gol iz beogradskog dvoboja, koji je postigao Cvijetin Blagojević.

Tog pogotka možete da se podsetite u prilogu, a dan pred sutrašnji spektakl na ''Rajku Mitiću'' Cvijetin Blagojević je u izjavi za Zvezdin klupski sajt izneo i svoju prognozu kada su u pitanju strelci za Crvenu zvezdu, ne samo sutra, nego i u revanšu.

''Najsrećniji bih bio kada bi se sve ponovilo i kada bi i u četvrtak bilo 1:0. Želeo bih da Luka Adžić, koji je bio moj igrač u mlađim kategorijama i koji je već tada nagoveštavao da će biti fantastičan fudbaler, postigne pobedonosni gol.

Dalje neka istorija nastavi da se ponavlja, da dinastija Savić nastavi da vlada u Londonu i da Vujadin na stadionu Arsenala postigne pogodak'',
izjavio je Blagojević.

Svog pogotka Arsenalu pre 39 godina i danas se odlično seća i ovako ga opisuje:

''Sećam  se tog gola do najsitnijih detalja. Taj pogodak sličan je onom koji smo kasnije postigli u Londonu. Muslin i ja smo krenuli akciju iz zadnje linije, išli po desnoj strani, dodali Šestiću koji je proigrao Pižona.

Njegov šut odbio se od stative, lopta je stigla do mene i sproveo sam je u mrežu. Neopisiv osećaj, želeo bih ovim momcima da ga u četvrtak osete'',
poručio je Blagojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boki.Antonijevic
Wednesday, 18.10.2017
16:59

Da se vrate dani!

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 18.10.2017
15:33

Kako je lepo imati ovoliko bogatu istoriju,svi su padali pred Zvezdom.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Wednesday, 18.10.2017
15:20

Mogu zamisliti sta bi neki dali da mogu doziveti toliko radosti i uspeha sa svojim klubom kao sto sam ja doziveo sa mojom Zvezdom. Zvezdo hvala ti na svemu tome, velika ti hvala. Zivela Zvezda, majka Srbija i srpska dijaspora.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Wednesday, 18.10.2017
12:45

Kakva je to bila erupcija odusevljenja na Marakani secam se kao da je bilo sinoc.