"Zvezda je bila vizitkarta jugoslovenskog fudbala"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 22.03.2018.
18:21
Izvor: Sportske.net

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac ocenio je da je Crvena zvezda bila "vizit karta" jugoslovenskog fudbala.

Epa/Nebojša Paraušić
Epa/Nebojša Paraušić

Povezane vesti

Član generacije omladinske selekcije reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. godine osvojila Mundijalito u Čileu govorio je za ukrajinski portal "football.ua" o mnogim zanimljivim temama.

Igor Štimac je uglavnom pričao o stvarima vezanim za hrvatski fudbal i period od kada su "Vatreni" počeli da nastupaju kao samostalna zemlja.

Ukrajince je ipak zanimalo i ono što se događalo u Jugoslaviji krajem prošlog veka tako da je bilo reči i o velikom uspehu Crvene zvezde iz 1991. godine.

"Balkanske zemlje su uvek bile bogate fudbalskim talentima. Crvena zvezda je bila vizit karta celog jugoslovenskog fudbala. Nije bila srpski tim, već jugoslovenski. Crvena zvezda je bila sastavljena od najboljih fudbalera sa Balkana u tom periodu", objasnio je Štimac.

Bivši selektor Hrvatske potom je pobrojao najveće zvezde Zvezdinog tima koji je osvojio Kup Šampiona i podvukao da su u tom podvigu, pored Srba, učestvovali Hrvati, Crnogorci, Makedonci i Bosanci.

"Bili su nepobedivi. A Jugoslavija je tada imala sjajnu reprezentaciju koja bi sigurno dominirala svetom devedesetih godina prošlog veka", rekao je Štimac.

On je još dodao da nema prepreka da Srbi i Hrvati u budućnosti žive u miru i slozi, ali da bi oba naroda morala da porade na zbližavanju i prevazilaženju problema koji ih muče.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G0L iz kornera
Friday, 23.03.2018
17:10

Hrvati su oduvek voleli da se kite tudjim perjem. Kao sto kaze Doktor Zvezda je oduvek bila pravi srpski klub i to ce uvek biti.

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 23.03.2018
03:54

Звезда је увек била српски клуб у свим државама у којима је постојала. Љубоморни им уздаси......

avatar
Thursday, 22.03.2018
20:45

А ова слика је била кореографија против Меца 1998. кад је пијани Милојко у преносу рекао 1991. и једно велико срце ! :)

avatar
Bianconeri Belgrado
Thursday, 22.03.2018
20:43

Objasnio,da im nije Hrvata,Bosanaca ne bi ni igrali ligu sampiona nikad,a kamoli da je osvoje.

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 22.03.2018
21:40

Da Barsi nije bilo Mesija i Alvesa,Junajtedu Vidica i Gigsa,Realu Ronalda i Marsela... Timovi imaju strance,to je normalno.

avatar
RG VILI
Thursday, 22.03.2018
22:11

Imaju svi i to je normalno. Al zato mandovi jako puno pominju ko je odakle i obicno pominju samo one iz Partizana! A imali su vise ustasa u ekipama nego sabor u Šmrekovu

avatar
Bianconeri Belgrado
Thursday, 22.03.2018
22:08

Da upravu si,vama i treba da igraju Hrvati i Bosanci,ipak ste najsrbskiji klub na svetu i celom univerzumu.