Zvezda - Izbori raspisani, šta je sa kandidatima?

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.09.2015.
23:22
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Dan posle odluke Upravnog odbora Crvene zvezde da raspiše predsedničke izbore, niko od potencijalnih kandidata ne želi da potvrdi svoje učešće u predstojećoj trci.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Kako smo juče objavili, termin izbora u Zvezdi je 11. i 12. oktobar, a imena koja bi mogla da se nađu u trci jesu aktuelni predsednik Svetozar Mijailović, zatim Nebojša Čović, Ivica Tončev i Petar Škundrić.

Međutim, iako su izbori sada i definitivno raspisani, niko od pomenutih kandidata ne želi konkretno da kaže hoće li zaista učestvovati na izborima.

Svetozar Mijailović bi mogao da bude kandidat aktuelne uprave, ali ništa konkretnije od toga on u izjavi za ''Novosti'' nije rekao.

''Još je rano, poslednji rok za prijavu kandidata je pet dana do samih izbora, odnosno 6. oktobar. Vidite, ova uprava je ostvarila najuspešniji start u istoriji, uradila mnogo toga dobrog. I to očigledno nije dovoljno. Od izbora ne bežimo, ali smatram isto što i Terzić, da je tajming pogrešan'', istakao je Mijailović.

Nebojša Čović se već dugo najavljuje kao kandidat za novog predsednika, spekulisalo se kako ima veliku podršku navijača, ali kao da i on sada ima određenih dilema.


''Kad budem odlučio, javiću...'', poručio je Čović.

Za ozbiljnog kandidata važio bi i Petar Škundrić, ali on smatra da se pre podnošenja kandidature treba uspostaviti neophodni konsenzus.


''Zvezda je velika institucija, kandidat mora da ima široku podršku to je opšti društveni interes'', poručio je Škundrić.

Dodajmo još i da je primarni uslov za kandidaturu
podrška najmanje 500 članova sa plaćenom članarinom ili da ga predloži Upravni odbor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke