Zvezda izabrala novog štopera, ali biće još jača i u ofanzivi! Stiže i Ajaksov đak?

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.06.2018.
09:24
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Spisak pojačanja u Crvenoj zvezdi još nije zaključen, iako Vladan Milojević već ima na raspolaganju odličan tim.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Da navijači Crvene zvezde ne treba da brinu pred početak nove sezone, čak i da više niko ne dođe do kraja prelaznog toka, nagovestila je i jučerašnja utakmica protiv Rida u Austriji, gde su crveno-beli već u prvih petnaestak minuta rešili pitanje pobednika i slavili sa 2:0.

Ali, uprvaka kluba i dalje radi na angažovanju još dva velika pojačanja i sve je izvesnije koji bi to igrači mogli biti.

Ključno je u ovom trenutku pitanje štopera koji bi trebalo da zameni Damijana Le Taleka, a kako prenosi današnji ''Žurnal'', to će biti Rašid Sumaila, 25-godišnji defanzivac iz Gane, koji od prošlog leta igra u Al Kadisiji, u Kataru, za koji je u prošloj sezoni odigrao 60 utakmica u svim takmičenjima i postigao četiri gola.

On je juče doputovao u Beograd i ostalo je još da se završe preostale formalnosti pre nego što se ovaj momak priključi ekipi Vladana Milojevića.
--
Ali, to nije sve.

Crveno-beli pripremaju i još jedno pojačanje u ofanzivnoj liniji tima, tačnije na poziciji ''plejmejkera''.

Ovog leta je već doveden Dejan Meleg, ali u Zvezdi žele još jednog kvalitetnog ofanzivnog vezistu i izbor bi mogao da padne na Holanđanina Ebesilija, koji je ponikao u Ajaksu, prošao njihovu slavnu omladinsku školu, ali je u seniorskoj konkurenciji igrao uglavnom u inostranstvum(Metalurg, Gabala, Mordovija, Anži...).

Ovaj fudbaler će u septembru napuniti 27 godina, a ono što je posebno zanimljivo, član je kiparskog APOEL-a, sa kojim bi Zvezda trebalo da se sastane u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

U prošloj sezoni je odigrao 39 utakmica, postigao osam golova, ali sada su se pojavile informacije da je slobodan u izboru nove sredine, iako je sa APOEL-om prethodno dogovorio saradnju do narednog leta.

Zvezda to želi da iskoristi, a naredni dani pokazaće da li će u tome i uspeti.

Ebesilio nije jedina opcija za pomenutu poziciju, preneli smo pre nekoliko dana da je u igri i Argentinac De Vinsenti, koji je takođe bio član APOEL-a.

Čekamo rasplet...
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Мирослав Мицић
Tuesday, 26.06.2018
18:47

Kakva brutalna ekipa!

avatar
babaroga
Tuesday, 26.06.2018
18:05

Nemojte Argentinca! Mozda igra ko Mesi.

avatar
RedDevils1878
Tuesday, 26.06.2018
14:37

Po čemu je ovaj Sumaila bolji od Frimponga, momak dolazi iz Afrike i tamo je za 7 godina promijenio 6 klubova. To sve govori o njegovom kvalitetu. Bolje da promovišemo Babića kao prvotimca, a da smo zadržali Frimponga kao rezervu. A i Terzić je rekao da će doći štoper koji je bolji od Le Taleka, ne bih rekao da je ovo taj xD.

avatar
DelijaMilic
Tuesday, 26.06.2018
15:49

Frimpong je sam zeleo da promeni sredinu i donese klubu neku paru a ovaj igrac je bas zamena za Frimponga i test dali nam odgovara jer je na pozajmici a tek ce doci pravi stoper koji je konvertibilan sa Vujadinom ili ti Babicem opusti se ;)

avatar
Taribo West
Wednesday, 27.06.2018
05:54

Jest, evo stiže samo što nije! Zvezda sigurno 7-8 godina ne može da pronađe čestito štopera. Da nije Le Talek prebačen iz veznog reda u odbranu, agonija bi se nastavila...

avatar
Pero79
Tuesday, 26.06.2018
13:03

Da nije smesno, bilo bi tuzno...sto se tice odbrane :(