Zvezda ''iz 2 u 1'', rezervisti popravili utisak

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.01.2020.
17:25
Izvor: Sportske.net

Imaće Dejan Stanković šta da kaže svijim igračima posle današnjeg meča.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde danas su imali prvu proveru po dolasku u turski Belek.

Rival im je bila poljska Arka iz Gdinje, a Zvezda je slavila sa 3:2.

Trener Dejan Stanković se odlučio da od prvog minuta na teren pošalje ovaj sastav:

Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Rodić, Vulić, Ivanić, Ben, Garsija, Krstović, Pavkov.

Na vođstvo crveno-belih čekalo se 15 minuta, a onda se posle Vulićevog kornera Miloš Degenek najbolje snašao u gužvi pred golom rivala.

Potom je Ben imao odličnu priliku koju nije iskoristio, mogla je Zvezda tada da duplira prednost, a onda je usledio period bolje igre Poljaka.

Vršili su presing na poslednju liniju Crvene zvezde i taj pritisak je doneo rezultat za njihov tim.

U 25. minutu Zbožen je posle kornera ostao usamljen na prvoj stativi i bez problema savladao Borjana.

Pred sam kraj poluvremena, mladi Zvezdin napadač Nikola Krstović naivno je skrivio penal, koji je Borjan uspeo da odbrani nešto kasnije, ali na odbijenu loptu Serarens je najbrže reagovao i prosledio u mrežu.

Bio je besan Borjan na svoje saigrače zbog loše reakcije u ovoj situaviji i to je bilo poslednje što se videlo u prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu, Zvezda je izašla u izmenjenom sastavu:

Vasiljević, Gobeljić, Babić, Pankov, Petrović, Nikolić, Simić, Vukanović, Gavrić, Tomane, Boaći.

Ta postava je popravila ukupan utisak i uspela da napravi preokret.

Zvezda je izjednačila ponovo posle kornera, uz dosta sreće, jer je lopta pogodila jednog od igrača Arke i završila u mreži. Bio je to 62. minut meča, a preokret i pobedu u ovom meču doneo je Aleksa Vukanović.

Tomane je iznudio jedanaesterac, šut Boaćija sa bele tačke odbranio je golman Arke, a Vukanović je odbijenu loptu prosledio u mrežu - 3:2.

Slična situacija kao kod drugog gola Arke.

Do kraja Zvezda je kontrolisala dešavanja na terenu, Poljaci, za koje je nastupio i bivši fudbaler Partizana Nemanja Mihajlović, nisu uspeli ozbiljnije da priprete.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BojanMC
Sunday, 26.01.2020
21:35

Bojim se da će ovako biti i u takmicarskim utakmicama, mnogo primljenih golova i oscilacije, mi nismo barselona niti imamo para da igramo leprsavo, JEDINA MOGUĆNOST DA SE OSTVARE NEKI REZULTATI JE TVRDO KAO KOD MILOJEVICA STO JE BILO. Mislim da Stankovic nije sposoban za to, jer da jeste dali bi mu šansu kao prvom treneru u Udinezeu ili negde.

avatar
Man united
Monday, 27.01.2020
11:09

То сам и ја говорио. Али хоће људи лепршаву офанзивну игру. Не ваља Милоје који има резултате иза себе. Ето 'Станкеле', па уживајте у игри и поздравите се са титулама и ЛШ у догледно време!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 27.01.2020
19:36

Ako zvezda nema para sa preko 60M € budžeta i preko 30M € uloženih u tim, ko ih onda ima u srpskom fudbalu? Partizan je u poređenju sa zvezdom siromašan klub, budžet mu je 5 puta manji, a ne verujem ni da je Arka nešto bogatija pa igraju lepršavo. Koliko zvezdi treba para da nadigra trinaestoplasirani klub poljske lige s reputacijom drugoligaša koji je zvezdu nadigrao s prvom postavom u prvom poluvremenu u potpunosti? Koliko, 600M €, 6 milijardi €? zvezdi ne trebaju pare da bi igrala lepršavo, već joj trebaju protivnici poput većine iz SL koji joj se sklanjaju i zato nemoj da brineš bar do evropskih kvalifikacija.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 26.01.2020
21:10

Videlo se da Deki ima strategiju jer ja ne pamtim kad je Zvezda igrala ovako brzo i agresivno. Naravno, jos uvek ima dosta toga da se popravi ali ja sam siguran da ce sa ovakvom igrom u nasem prvenstvu Zvezda sve redom da melje.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 26.01.2020
19:29

Prva utakmica u 2020. godini, odmah prelaz. Ludi Zeks na aparatima, momentalno snima novu epizodu vesnika. :D