Zvezda ima dobar rezultat! Marakano, sad budi prevaga!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.08.2017.
20:52
Izvor: Sportske.net

Mnogo muka zadao je Crvenoj zvezdi njen bivši igrač Mihailo Ristić, golman Borjan je bio na vetrometini, ali na kraju - dobar rezultat pred revanš u Beogradu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Nije bilo nimalo lako na prelepom stadionu u Krasnodaru, ali Crvena zvezda ima čemu da se nada pred revanš na svom terenu za sedam dana - 3:2 za ruskog predstavnika večeras.

Krasnodar je maltene od početka meča počeo da steže obruč oko Zvezdinog šesnaesterca. Već u šestom minutu i prva prilika za domaće preko Ristića koji je odlično šutirao, Borjan nesigurno reagovao, ali srećom crveno-beli su uspeli da otklone opasnost.

Ovo je bila najava onoga što smo od domaćina gledali tokom čitavog meča.

I upravo iz takve jedne situacije, domaći su i poveli u 20. minutu meča. Opet je Ristić šutirao sa distance, Borjan odbio loptu, a Ignjatijev je iz peterca sproveo u mrežu - 1:0.

Videlo se da povređeni Branko Jovičić mnogo nedostaje Zvezdi, previše slobodnog prostora na sredini terena imali su fudbaleri Krasnodara, što je Mihailo Ristić obilato koristio i stavljao na muke Borjana.

Nova takva situacija viđena je i u 31. minutu, Borjan je uspeo da interveniše, a nešto kasnije Srnić je imao jednu od retkih prilika za Zvezdu u prvom poluvremenu, kada je golman Sinicin dobro reagovao.

Mnogo više sadržaja i uzbuđenja višeno je u nastavku meča. Tek što je počelo drugo poluvreme, Borjan je opet morao da vadi loptu iz mreže. Ramirez je odlično centrirao sa leve strane, a na pravom mestu bio je Klasen koji iza neopreznog Anđelkovića iskosa sa desne strane šalje loptu u mrežu - 2:0.

Ipak, Zvezda je ekspresno uspela da se oporavi od ovog šoka. Već u 51. minutu Boaći je propustio stopostotnu priliku posle odličnog prodora i centaršuta Anđelkovića sa leve strane. Napadač Zvezde šutirao je sa pet metara, ali Sinicin fenomenalno reaguje.

Srećom, samo šest minuta kasnije, Zvezda stiže do pogotka. Akcija Radonjića, Boaćija i Srnića ispred kaznenog prostora domaćih, Srnić na kraju precizno šutira sa dvadesetak metara i lopta završava u donjem desnom uglu gola Sanicina - 2:1.

Novu dramu crveno-belima režirao je Mihailo Ristić u 63. minutu, još jednim izvanrednim šutem iz daljine, lopta je pogodila prečku, završila iza leđa Borjana, ali po proceni arbitara nije prešla gol liniju, što je naišlo na oštre proteste domaćih navijača.

Nažalost, samo tri minuta kasnije, domaći stižu do trećeg gola. Ovoga puta posle kornera, Petrov je ostao zaboravljen na petnaestak metara, kasnili su Le Talek i rezervista Milić, a fudbaler Krasnodara snažno šutira i pogađa Borjanovu mrežu - 3:1.

-
-
Morao je trener Milojević da reaguje i to je učinio sjajno - izveo je štopera Babića uveo napadača Pešića, a takođe i umesto Radonjića na teren poslao pomenutog Milića.

Upravo su ova dvojica rezervista režirali drugi pogodak za Zvezdu. Milić je probio po desnoj strani u 72. minutu, a Pešić prelepo zavukao loptu u bliži ugao gola domaćih - 3:2!

Do kraja bilo je i tenzije na relaciji Vujadin Savić - Fjodor Smolov, tražili su Rusi penal, ali sudija je imao drugačije mišljenje, ostalo je 3-2.

Odličan rezultat za Zvezdu pred revanš na Marakani.

-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

89 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jack Rackham
Friday, 18.08.2017
11:27

Ne razumem negativne komentare za Ristica, decko je profesionalac protiv bilo koga da igra dava ce maksimum i to ne znaci da ne voli Zvezdu, a koga je Grof stavljao na beka to je vec strasno... Sa dobrim partijama ako nastavi mogao bi Ristic i u reprezentaciju.

avatar
molijer
Friday, 18.08.2017
09:19

nisam navijac blizanaca ali cudna,lepa utakmica za gledanje,fudbal je igra gresaka, gresili su i rusi u odbrani, tako da nema mesta kritici.rusi su realno nesto jaci ali zvezda uz maximum svih igraca i neophodnu dozu srece moze napraviti podvig.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 18.08.2017
09:16

Odlicna utakmica, otvorilo se i njima i nama, ulazilo je dosta toga sto inace tesko ulazi... Parirali smo koliko smo mogli, igrali smo fudbal, stvarali sanse... Krasnodar je objektivno mnogo kvalitetniji protivnik iz mnogo kvalitetnije lige, cim dobiju malo prostora vidi se koliko su kvalitetniji. Ristic me odusevio, steta zbog onog gola za njega. Ne ocekujem da cemo proci (mada se do kraja nadam), ali je veliko zadovoljstvo nakon mnogo godina gledati ovakvu Crvenu zvezdu u Evropi!

avatar
MarkoSi
Friday, 18.08.2017
08:40

Jovičić je povređen, Le Talek ima kartone+još jednom je pokazao da je jedva prosečan igrač, Anđelković može da igra samo lakše mečeve domaće lige, Babić stagnirao i predstavlja primer zašto ne bi trebalo na silu ići u inostranstvo, Borjan prilično nesiguran. Nadam se da će se Rodić oporaviti potpuno i da ćemo imati levog beka u Beogradu, umesto Le Taleka se nameće Gobeljić koji ima izuzetan voljni momenat.

avatar
Mr Tixma
Friday, 18.08.2017
05:37

Dobar rezultat? Hocete da kazete da je dobro da nisu iskasapljeni 3-0? Ok, shodno stanju nasih klubovima, minimalan poraz i dodje neka vrsta uspeha. Ali svakako poraz ne moze biti dobar rezultat. Zvezdi treba pobeda da bi prosla. Dobar rezultat bi bio da nisu u minusu. Nekako osecam da je moguce da prodju. Istina, vise se nadam nego sto stvarno mislim da je moguce. Ali zasto da ne, ako se potrude i fokusiraju, ne prave amaterske greske, moguce je. Pa jedan Vardar dobije Fenera 2-0. Sto ne bi i CZV Krasnodara. Nadamo se najboljem.

avatar
Bukovski2701
Friday, 18.08.2017
01:11

Dobra tekma,realno Krasnodar ako da gol u Beogradu cao evropo.Msm da su rusi potcenili zvezdu i da ce mnogo organizovanije igrati u revansu.Tako da msm da zvezda ima male sanse jer ce rusi sigurno barem jednom zatresti mrezu zvezdine realno slabe odbrane za ligu evrope.Zvezdi ipak po nekom pravilu treba da se okrene tocak srece,vreme je.

avatar
Thursday, 17.08.2017
23:53

Kanga i Donald moraju vise da se potrude oko defanzive i generalno svi igraci danas nisu igrali presing na srednje igrace i zadnju liniju rusa. Previse otvorenog i praznog prostora zbog kojeg su igraci Krasnodara dolazili do otvorenih suteva bez ikakvog bloka sto je meni neshvtljivo. Ocekivao sam borbu za svaku loptu kao i protiv Sparte i nikakvo opravdanje ne moze dabude izostanak Jovicica. Mora Zvezda da da svoj maksimum u Beogradu i jedino tako moze proci dalje.

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 17.08.2017
23:17

Ristic kao Lampard na SP 2010

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 17.08.2017
23:07

Rezultat vrlo povoljan, uz punu Marakanu i pravi momenat i Zvezda je u LE

avatar
redlife
Thursday, 17.08.2017
22:25

sva sreca sto se povredio Andjelko pa je Krasnodar oslabljen inace bi bila 5 komada , puna Marakana srce na teren mislim da mozemo dalje iako su rusi favoriti i daleko skuplji tim

avatar
Delije Sever 021
Thursday, 17.08.2017
22:22

Posle nase tekme,parizai i videoton izgleda kao utakmica seoske lige

avatar
Čerek Republika Srps
Thursday, 17.08.2017
21:57

na nekoj od vesti koje su najavljivale mec,napisao sam da je pogubno da u sredini igraju Donald i Le Talek,jer Kanga kao taj ofanzivni vezni skoro i da ne igra odbranu a ova dvojica su prespori. Nije Jovicic toliko dobar igrac ali se odlicno nadopunjava sa Donaldom i ima sve ono sto Donald nema i obrnuto,tako da je Jovicic tu, Zvezda sigurno ne bi izgubila.Nista, u revansu Miloje mora izmisliti jos jedno veznog igraca koji ce igrati sa Donaldom.Račić to ne može izneti,ja bih pokusao sa Gobeljicem ili mozda cak Milicem.

avatar
Golzalo Higuain
Thursday, 17.08.2017
21:50

dobro je proćete umjetni klub, iako vas ne volim, za umjetne klubove se ne navija!!!

avatar
Mario Žile Stajić
Thursday, 17.08.2017
21:40

Nije loše, može to i bolje. Sviđa mi se to što ginu na terenu za svaku loptu, što se nadigravaju sa protivnikom. Bilo je i grešaka ali treba biti realan i reći da Krasnodar ima kvalitetnije igrače. Nama baš fali Jovičić na sredini terena, nemamo adekvatnu zamjenu za njega. Imamo šansu za prolaz, mnoogo to bolje izgleda nego prethodnih sezona. Samo hrabro u Beogradu, svim silama pa šta nam bog da!!!

avatar
НемојВрућВоде
Thursday, 17.08.2017
21:36

Запалити сутра свијећу за овај резултат. Гобељић од старта,Леталек штопер или га поклонити.Ристић играо бека код нас:))

avatar
Nikola_pg
Thursday, 17.08.2017
21:23

Da je bio Jovicic da zatvori sve ovo pozadi, dobili bi noca. I ovo je odlican rezultat. Vidimo se u cetvrtak na Rajku Miticu.

avatar
Don Silvio
Thursday, 17.08.2017
21:18

Eee moj grofe Bozovicu koga si ti gurao na levog beka...

avatar
Čeki
Thursday, 17.08.2017
21:57

Ma to bre nije trener, to je covek koji je zalutao u fudbal, ali pokupio dobru lovu i zamaskirao svoje korene.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Thursday, 17.08.2017
22:45

Zbog svog igraca Geolora Kange.

avatar
FaStee
Thursday, 17.08.2017
21:14

Ajde sad nemojte da pljujete po boaciju,kangi i borjanu. Do juce su vam valjali. Nije im bio dan,pa sta Boze moj? Imamo sjajan rezultat. Ima da oderemo ove ruse na marakani !!!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 18.08.2017
00:34

Šta je Borjan uopšte kriv, ni za jedan od 3 gola nije kriv.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 18.08.2017
19:12

Za prvi je delno kriv, Babić bi trebao da pokupi onu loptu a ne napadač

avatar
FaStee
Friday, 18.08.2017
16:09

Ako cemo realno za prvi jeste kriv. Branio je dosta nesigurno,ali sta sad,svima se desi. Bice on sjajan u revansu

avatar
Iznogoud
Thursday, 17.08.2017
21:12

Ja bih voleo da vidim Milica da odigra jednu utakmicu na zadnjem veznom. Samo da trci, da stalno bude na lopti, pa da ne mogu suturiati ovako sa sredine terena. To daje i vremena odbrani da se postavi, da pokriva prostor, a ne da mora izletati stalno i igrati 1 na 1. I naravnp Rodic umesto Andjelkovica koji se ponasa kao gledalac

avatar
crveno beli
Thursday, 17.08.2017
21:10

Rezultat dobar, igra u odnosu na Spartu losa, odbrana rastimovana,Ristic ima top u nozi, a kod Grofa igra beka.Momci imate vremena za odmor, Milojevicu i ti odmori da je utakmica trajala jos pet minuta ja bi dobio srcku kako je tek tebi bilo.U cetvrtak jako, bez straha i uz 55 hiljada ljudi da udjemo u tu Evropu.Verujem da cete uspeti !!!

avatar
Čeki
Thursday, 17.08.2017
21:58

Pazi ne mozes da poredis Spartu i Krasnodar, to su dve razlicite dimenzije.

avatar
crveno beli
Friday, 18.08.2017
14:08

Pa dobro to da, ali posle onakve igre protiv Sparte svi smo ocekivali mnogo bolje u odnosu kako smo odigrali sinoc.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 17.08.2017
21:09

krasnodar odlicna ekipa veceras su sramotno pokradeni od strane sudije koji nije priznao cist gol...izgleda da su i ovde kupili sudije

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 17.08.2017
21:07

Realan rezultat,nista oni bolji od nas nisu! Ajmo sada na najvecem i najlepsem stadionu,na stadionu prvaka Sveta da izbacimo ove amatere.

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 17.08.2017
21:07

Haha super rezultat za zvezdu realno je trebalo biti 5:2. Prolazi zvezda. Risticu ponisten cist gol

avatar
Petar Petar
Thursday, 17.08.2017
22:04

Gde prolazi? Ovi ce i u BG da ih dobiju. Jedino moze da ih spasi ono njihovo kukuruziste od stadiona. Realno je Zvezda dala dva komada ni iz cega. Mora se priznati da igraci Zvezde ovi trenutno igraju na 300%, ali mislim da to nije dovoljno. Gledajuci sada Partizan mislim da cemo biti bez ekipe u grupama.

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Friday, 18.08.2017
08:52

A sto je trebalo biti 5:2 imala je Zvezda isto sansi

avatar
Iznogoud
Thursday, 17.08.2017
21:05

Sreca pa se najveca rupa evrope povredio. Ne bi ga zamenio, kao da je od zlata. Prva dva gola cista njegova greška, a on mucenik nosi kapitensku. Mozete misliti koliko to demotivise ekipu

avatar
masimomorati
Thursday, 17.08.2017
21:03

Kriminalna odbrana i jednih i drugih. Kontre sjevale svaka 2-3 minuta. Onaj Kanga i Boakye sami sve ofanzivno u zvezdi organizuju. Ostali se samo sklanjaju i to doslovno. Da imaju jos kojeg cestitog igraca koji moze ovoj dvojici pomoci dali bi jos 2-3 gola. Ne navijam za Zvezdu i volim da nasi klubovi prodju dalje, ali ogromna nepravda za Krasnodar kad je lopta nakon one precke bila bar pola metra u golu. Gdje je ta gol tehnologija? A golman zvedze naobicno antipatican sa onim laganjem i mahanjem ruklama. Nije morao priznati gol, ali je mogao bar da cuti.

avatar
CZYNWA
Thursday, 17.08.2017
21:16

Logicno da ce mahati. Decko igra za svoj tim.

avatar
masimomorati
Thursday, 17.08.2017
23:25

Bufon nije mahao.

avatar
Ivan Trajkovic
Thursday, 17.08.2017
22:47

TESKO DA SI TI ZVEZDAS SA TAKVIM IZJAVAMA....

avatar
Amar Zornic
Thursday, 17.08.2017
21:01

Odlicno smo prosli , u revansu Rodic i Talel sa Savicem a na sredini nek izmisle nesto jer su Andjelko - Babic tanki za Evropu

avatar
crveno beli
Thursday, 17.08.2017
21:59

Le Talek ne igra ovo mu je treci zuti.

avatar
Amar Zornic
Friday, 18.08.2017
16:52
avatar
Branislav Maric
Thursday, 17.08.2017
23:43

La Talek ne igra zbog kartona

avatar
Seva7
Thursday, 17.08.2017
21:00

Nedostaje jovičić i to mnogonmnogo,ali dobar rezultat i uz punu marakanu možemo proći

avatar
Don Silvio
Thursday, 17.08.2017
21:20

Bas tako. Le talek ne moze u sredinu jer kad Donald napravi izlet on se izgubi i odmah sansa tako smo dobili prvi gol...

avatar
Kajri Irving
Thursday, 17.08.2017
21:00

Zvezdina efikasnost je za svaku pohvalu. Iz 3 šanse dati 2 gola u Evropi je ogroman stvar. Ali odbrana je komedija. Više sreće nego pameti, jer su bili samo 3 gola u njihovoj mreži. Sve u svemu, imaju solidne šanse.

avatar
napred Panktizan!
Friday, 18.08.2017
03:18

Krasnodar je dao 4, a mogao je i jos koji, ali realno je i zvezda imala neke, ako ne sanse, bar polusanse, ali svakako vise od 3.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 18.08.2017
09:23

Odbrana je solidno odradila posao, jedostavno Krasnodar ima veoma kvalitetne igrace u odnosu na nas i cim malo dobiju prostora ili ubrzaju igru nasa odbrana se gubi. Ipak, ono sto su mogli odradili su odlicno, mnogo dobrih intervencija, ali i mnogo srece. Jedino Andjelkovic je imao dosta propusta, malo ga je izvadilo ono kad je spasio gol. Utakmica se tako otvorila da je i nama i njima mnogo toga ulazilo sto inace ne bi. Koliko puta udje volej iz kornera? Imamo sanse, ali male.

avatar
kizito
Thursday, 17.08.2017
20:59

Rezultat predobar sobzirom na desavanja na terenu.Iskren da budem ne verujem da mozemo da prodjemo,ali obrukati se necemo.

avatar
Che NS
Thursday, 17.08.2017
20:58

Ja sam mislio da su ovi rusi bolji...Gas u beogradu i nemate jeda,prolaz je siguran!!!

avatar
Stefan Lazović
Friday, 18.08.2017
00:04

Pa to su samo rusi, kad su oni igrali neki fudbal

avatar
napred Panktizan!
Friday, 18.08.2017
03:20

U napadu su dobri, dali 4 gola, a realno su mogli i jos koji. U odbrani su ispadali.

avatar
Juventino SS
Thursday, 17.08.2017
20:58

Imamo šansu, samo da se ne odseku noge kao protiv Ludogoreca prošle sezone. Mada ovaj tim može ovo da iznese na pravi način.

avatar
Жан Пол Белмондо
Thursday, 17.08.2017
20:58

Страшан зицер Боаћиа. Јефтино примљени голови. Поништен чист гол Краснодара, у суштини можемо да се надамо у реваншу. На момцима је све.

avatar
Filip MUFC
Thursday, 17.08.2017
21:18

Pa kad pricas o njihovom ponistenom, pricaj i o drugom njihovom golu koji je neregularan jer je lopta izasla van terena.Tako da sve je na mestu.

avatar
Жан Пол Белмондо
Friday, 18.08.2017
01:06

Сада сам опет прегледао голове и акције које су предходиле, требао би и ти.

avatar
Жан Пол Белмондо
Thursday, 17.08.2017
22:10

Тај детаљ нисам пажљиво одгледао. Врло могуће да је тако и било :-)

avatar
Al(a)din
Thursday, 17.08.2017
20:58

BORJANU MAJSTORE, svaka cast. Najbolji golman Zvezde poslednjih 19-tak godina

avatar
Don Silvio
Thursday, 17.08.2017
21:22

Posle Bajkovica :)

avatar
Al(a)din
Friday, 18.08.2017
14:19

Tu je i Bajkovic, ali je po meni Borjan malo bolji od Bajkovica.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Thursday, 17.08.2017
20:57

Koliko fali Jovicic,rupa u sredini kad njega nema,mora u drugoj gobeljic veznog

avatar
Emperador(2018)
Friday, 18.08.2017
01:57

Gobeljic pa i nije los

avatar
Srbi Zalug
Thursday, 17.08.2017
20:57

Krasnodar iskreno igra dobro al ih je i mnogo sralo večeras.. Moze Zvezda mnogo bolje od ovoga.

avatar
Patrick Bateman
Thursday, 17.08.2017
20:57

S'obzirom na razvoj situacije imamo odlican rezultat. Krasnodar je pokazao da je bolji ali i da sa njima moze da se igra.

avatar
gosfkcz
Thursday, 17.08.2017
20:57

Krasnodar=Ristic. E moj Bozovicu, jedna od stvari zbog kojih te nisam voleo je ovaj momak kojeg obozavam, unistio si ga svojim neznanjem. Ubio nas je, mada, kada su Le Talek i Donald u paru svako moze da nas ubije jer su spori i ostavljaju mnogo prostora.

avatar
CZYNWA
Thursday, 17.08.2017
21:17

A tek kako se o Babunskog ogrijesio..

avatar
Al(a)din
Friday, 18.08.2017
08:36

Babunski bi im sada dobrodosao.

avatar
Don Silvio
Thursday, 17.08.2017
21:24

Bas tako. Donald je dobar al u znjega mora biti pokretljivi igrac, a le talek nije za vezu...

avatar
CZYNWA
Thursday, 17.08.2017
20:56

Momcima svaka cast, necu nikoga da izdvajam, svi su bili odlicni, ali Miloje.. Pa covjek ima mu** do poda, ubaciti spica umjesto stopera i odma sledeci napad go.. Svaka cast, veliki rizik i to je ono sto je Grofu falilo. MILOJE DOKTORE !

avatar
Don Silvio
Thursday, 17.08.2017
21:26

Da je Miloje bio sa onom ekipom prosao bi Ludogorec. Tu smo ispali samo zbog ziceraske taktike grofa

avatar
Al(a)din
Friday, 18.08.2017
08:36

Upravo sam to i pomislio, ima najveca medju nasim trenerima

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 17.08.2017
20:56

Odlicno je ovo. U revansu da bude puna Marakana i nije nemoguce da se prodje dalje.

avatar
Goran.984
Thursday, 17.08.2017
20:55

Moglo je i bolje,al moglo je i gore biti.. uglavnom dobar rezultat... Marakana ih mora progutati... Idemo Zvezdooo

avatar
S.P.Q.R. / Caligula
Thursday, 17.08.2017
20:55

Celu odbranu isterati iz kluba (osim golmana, on je bio solidan), kao da su igrali pijani. Neshvatljive greske i neangazovanje prilikom njihovih udaraca sa distance. Sa ulice da su doveli cetvoricu, bolje bi prosli.

avatar
Thursday, 17.08.2017
20:55

Odličan rezultat.Neverovatno kako smo jeftino primili golove.Sve u svemu ja sam prezadovoljan zbog ta dva gola.

avatar
Thursday, 17.08.2017
20:54

Обострано добар фудбал, биће свашта у реваншу, лепа шанса за Звезду!

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Thursday, 17.08.2017
20:53

Moze da se izbaci Krasnodar ajmo jako u revans