Zvezda i Partizan pred novim kaznama, hoće li biti drastične?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.04.2018.
11:01
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Posle nedavno oduzetih bodova zbog međusobnih optužbi u saopštenjima, sada je sve moguće posle velikih incidenata na 157. večitom derbiju.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Disciplinska komisija FSS ovog proleća je konačno ''pokazala zube'' i Zvezdi i Partizanu koji su nedavno ostali bez po dva osvojena boda, a sada su ''večiti'' ponovo na tapetu.

Razlog - brojni navijački ekscesi tokom 157. večitog derbija.

Da su kojim slučajem takve scene viđene na nekom od evropskih mečeva Zvezde ili Partizana, UEFA ne bi imala popusta, kazne bi bile drakonske, ali na domaćoj sceni se mnoge stvari tolerišu, kazne su preblage, pa zato iz derbija u derbi i dalje gledamo ovakve scene.

Međusobna tuča navijača na zapadnoj tribini, ''tone'' pirotehničkih sredstava unetih na stadion, uvredljiva ''skulptura'' napravljena od balona i još ponešto, bili su ovoga puta povod za reakciju nadležnih.

''Novosti'' prenose da će stadion Crvene zvezde biti suspendovan na jednu ili dve naredne utakmice, očekuju se i novčane kazne, ali ni Partizan neće biti izuzet.

Podsetimo, posle prethodnog, 156. večitog derbija u Humskoj, crno-beli su bili kažnjeni sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama. Da li će i Zvezda morati da se suoči sa takvom kaznom?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 19.04.2018
15:01

Ovo nema nigde,ajde da se kazni Zvezda zbog pirotehnike,ali da se kazni Zvezda sto ee tuku njihovi navijaci,pa sta treba da uradi? Da svakom gostujucem navijacu da morfijum pred derbi ili da izvede vojsku da puca u glavu?

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 19.04.2018
15:01

Kakve Partizan ima veze sa organizacijom meca?

avatar
carbone
Thursday, 19.04.2018
13:23

goveda bilo koje vrste ne treba da ide na stadion jer to nisu navijaci vec ni sam ne znam sta.U zemlji sa zakonima vec bi bili procesiuirani i dozivotno bi im dolazak na stadion bio zabranjen

avatar
Al(a)din
Thursday, 19.04.2018
11:09

Cena karata za derbi bi trebala biti duplo skuplja, pa cak i 3x skuplja za gostujuce navijace. Tada bi manje ljudi dolazilo, i manje incidenata bilo