Zvezda i igrači iz Gane - U kom će košu završiti Sumaila?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 02.07.2018.
13:17
Izvor: Sportske.net

Počelo je pre trinaest godina dolaskom Hamunu Dramana. Rašid Sumaila biće sedmi fudbaler iz Gane koji će obući Zvezdin dres.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Prethodnog četvrtka na stadion "Rajko Mitić" stiglo je šesto pojačanje Crvene zvezde u tekućem prelaznom roku i sedmi fudbaler iz Gane koji je dobio čast da zaigra za bivšeg šampiona Evrope.

Reprezentativac Gane Rašid Sumaila (26) stigao je na jednogodišnju pozajmicu iz Al Kadisije i u nastupajućoj sezoni trebalo bi da bude jedna od opcija Vladana Milojevića na štoperskoj poziciji.

Zanimljiv je podatak koji se pojavio na zvaničnom sajtu FK Crvena zvezda. Rašid Sumaila postao je tek sedmi fudbaler iz Gane koji je dobio priliku da nastupa za bivšeg prvaka Evrope i aktuelnog šampiona Srbije.

Pošto je prvi fudbaler iz Gane u Zvezdu stigao 2005. godine, verujemo da vam neće biti teško da se prisetite o kojim se igračima radi. Počelo je dolaskom Haminu Dramana, a najveći pogodak crveno-belih bio je Ričmond Boaći koji je klub napustio prošle zime.

Kada pogledamo učinak fudbalera iz Gane koji su igrali za Zvezdu, nije teško zaključiti da su najveći trag ostavili Ričmond Boaći i Mohamed Aval Isah, a da su za najveće promašaje proglašeni Natanijel Asamoa i Haminu Draman.

Li Adi i Abraham Frimpong ne mogu se smatrati promašajima, ali ih isto tako ne možemo svrstati u kategoriju igrača iz Gane koji su napravili sjajan posao u Zvezdi.

Dakle, Rašida Sumailu čeka jednostavan izbor i samo od njegovih igara zavisi da li će ga pominjati u "paketu" sa Boaćijem i Isahom ili će završiti neslavno kao Asamoa i Draman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Monday, 02.07.2018
18:35

Li Adi je u početku igrao sjajno, kasnije za nijansu slabije, a Haminu Draman nije ni dobio šansu, koliko se sećam, a kasnije je bio u reprezentaciji Gane koja je igrala na svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

avatar
Don Silvio
Tuesday, 03.07.2018
08:10

Bas tako Draman nije dobio sansu a posle je u reprezentaciji kidao i svi su bili u cudu sto nije dobio priliku al ociti je da smo imali velike strucnjake u klubu. Li Adi je bio jako dobar ali nije bio konstantan

avatar
Amar Zornic
Monday, 02.07.2018
15:38

Li Adi je bio strasan igrac

avatar
babaroga
Monday, 02.07.2018
19:17

Secas li se kad je Daniel Mihajlovic dosao iz Jagodine? Tih par utakmica dok se nije povredio...

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 03.07.2018
10:03

Naravno, kad je pukao one makazice i jos neke golove . Ocekivao ssm dosta od njega

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 02.07.2018
15:18

Ponos Srbije i srpske dijaspore sve jaci, put do Lige Sampiona sve je kraci.