Zvezda - Hoće li Degenek opet igrati beka i šta je oduševilo Pankova na debiju?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.07.2019.
16:49
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Sa njima dvojicom, Zvezdina odbrana će u nastavku sezone biti još snažnija.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Miloš Degenek je sinoć imao povratnički debi u dresu Crvene zvezde, posle dolaska na pozajmicu iz Al Hilala pre nekoliko dana.

Iako sa Zvezdom nije prošao pripreme, iskusni štoper je ostavio dobar utisak, ali na poziciji beka. Posle meča je naglasio da mu je od same pozicije važnije da igra i da trener veruje u njega.

''Nikad u životu nisam bio nespreman, hvala Bogu. Vratio sam se da bih igrao i da bih pomogao ekipi. Svi znaju šta sam uradio u polusezoni koju sam proveo u Zvezdi, ali ne živi se od prošlosti, već za budućnost. Došao sam ovde kako bih pomogao svom klubu, ali i da bih napredovao i kao igrač i kao čovek, uz pomoć saigrača, šefa i celog stručnog štaba.

Igrali smo malo drugačiji sistem nego do sada, trebaće nam svima vremena da se naviknemo. Bek nije moja prirodna pozicija, više sam štoper, ali videćemo u kakvom sistemu ćemo igrati u nastavku. Kroz treninge ćemo se svakako dodatno uigrati.

Nebitno mi je da li igram kao štoper, bek ili zadnji vezni, bitno mi je da igram. Ofanzivnije i modernije je kada igramo sa trojicom u poslednjoj liniji. Lično mi je najvažnije da svi budemo zdravi i da ispunimo na terenu ono što šef traži od nas'', objašnjava Degenek, a prenosi Zvezdin klupski sajt.

Prvi put je u novoj sezoni starter bio i novajlija iz Niša Radovan Pankov, koji je protiv svog doskorašnjeg kluba, Radničkog, imao debi na ''Marakani'' pred ''delijama'', o čemu je godinama maštao.

''O ovome sam sanjao celog života, zaista nije fraza. Zvezdaš sam od glave do pete. Naši navijači su najbolji na svetu, to stalno ističem. Naravno, na terenu sam fokusirani na zadatak, čujem na momente kada zagrmi publika, ali razmišljam naravno o onome što traži trener na terenu od mene. Svakako bih pozvao naše navijače da nastave da nas podržavaju u što većem broju, jer ovo se ne viđa nigde.

Jako je lep osećaj. Zbog Zvezdine pesme 'Za tebe bih život davao' sam izabrao broj šest, tako da mi je bilo neizmerno drago kada su je navijači zapevali. Prelepa pesma koja izaziva poseban osećaj kod mene'', poručio je Pankov.

I jedan i drugi ističu da u poslednje tri utakmice Zvezda nije primila gol, uz nadu da će se ta serija nastaviti i u sredu u Helsinkiju, u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 28.07.2019
20:02

Degenek nije igrao beka već štopera protiv Radničkog u formaciji 3-4-2-1.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 30.07.2019
12:19

Da se ti ne dolazis na vesti o Zvezdi samo da trolujes, nego da se malo razumes u fudbal onda bi ukapirao da je to bila formacija 3-5-2, a Degenek jeste igrao desnog centralnog beka.

avatar
tomi selbi
Sunday, 28.07.2019
18:38

Bolji bek nego "pravi" bekovi... I to dosta govori o Rodicu i Stojkovicu...

avatar
Südkurve München
Sunday, 28.07.2019
17:45

Bolji je Degenek bek, nego Zule i Gobelja

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 28.07.2019
16:51

Pankov je protiv Radnickog bio odusevljenje, a Degenek povratnicko osvezenje.