Zvezda gost Vojske Srbije, Milojeviću poseban poklon: ''Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, ali i po Gardi''

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.09.2019.
18:18
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Velika čast za aktuelnog šampiona Srbije.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Aktuelnu prvenstvenu pauzu Crvena zvezda je iskoristila i za posetu Gardi Vojske Srbije.

Crveno-beli su se danas na klupskom sajtu pohvalili da su dočekani uz velike počasti.

''Crveni tepih bio je postavljen za srpske šampione koje su na poseban način pozdravili gardisti Vojske Srbije'', navodi se na Zvezdinom sajtu.

Zvezdinu delegaciju danas su u poseti Gardi činili predsednik Svetozar Mijailović, stručni štab i prvotimci, a dočekao ih je komandant Garde general-major Milomir Todorović.

''Crvena zvezda i Garda imaju mnogo toga zajedničkog. Zvezda je jedan od najstarijih klubova, a Garda je najstarija jedinica Vojske.

Zvezda je najtrofejniji klub, a garda jedna od najelitnijih jedinica Vojske.

Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, ali i po Gardi. Smešteni smo na Topčiderskom brdu, samo je kilometar vazdušnom linijom udaljena Marakana od našeg doma. Imamo i zajednički cilj, a to je da na najbolji način predstavljamo našu zemlju i građane Srbije'', istakao je Todorović.

Gosti su upoznati sa istorijom Garde, od 1830. godine do danas, a onda je usledilo veliko iznenađenje za trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića.

Kako je saopšteno na Zvezdinom sajtu, general-major Todorović uručio je Milojeviću šapku komandanta Garde, koja je posebna po tome što na sebi ima grb.

''Počastvovan sam što smo danas ovde i neizmerno zahvalan na poklonu. Srećan sam što su moji igrači, posebno stranci, uspeli da upoznaju našu bogatu istoriju. Ne možete da volite zemlju, ako ne poznajete njenu istoriju'', istakao je Milojević.

Crveno-beli su obišli i crkvu Svetog velikomučenika Georgija, koja postoji u sklopu Garde, a onda je sa aerodroma Vojnomedicinske akademije helikopterom crveno-bela ekspedicija odletela do aerodroma u Batajnici.

''U tridesetominutnom letu svi su uživali, a svakako je najlepši deo bio obletanje oko Marakane, te su tako naši fudbaleri mogli da vide stadion iz nesvakidašnjeg ugla.

Na najvećem vojnom aerodromu u Srbiji, 204. vazduhoplovna brigada dočekala je predstavnike Crvene zvezde. Piloti su odgovarali na sva pitanja naših fudbalera i potrudili se da im što bolje predstave svaki avion. Usledio je letački program, gde su zvezdaši uživali u umeću srpskih vojnih pilota.

Usledio je i zajednički ručak, a potom su piloti i fudbaleri dogovorili novo druženje'',
navodi se na Zvezdinom sajtu.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 12.09.2019
13:18

Institucija ugostila Instituciju.

avatar
REVØLT
Wednesday, 11.09.2019
21:45

Svetog Velikomucenika (Georgija), ne Svetom velikomuceniku Georgiju.

avatar
noxovac993
Wednesday, 11.09.2019
20:23
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 11.09.2019
19:14

Gardisti, tenk, garda, da li to zvezda pokušava da postane vojni klub, pa zašto se stidi istorije svog nastanka ili su to kompleksi od nekog vojnog kluba koje ima. zvezda je jedan od mlađih klubova u Srbiji, a najstariji su osnovani od 1901 do 1925.

avatar
DeXy \'92
Wednesday, 11.09.2019
19:25

Trebali su u policiju da idu posto su pandurski klub...mi tu pripadamo kao vojni klub...

avatar
pfc
Thursday, 12.09.2019
10:57

To mozda nekada. Onu su sada i policijski i vojni i db klub. Oni su sada najsrpskijim naljepsi, najvislji, najzgodniji. Svi ostali su protiv Srbije a oni su na braniku srpstva. Jeste da su malo kockasti i crveni ali to ne smeta.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 11.09.2019
21:06

zvezda mafija, Kosovo i Metohija su Srbija!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 11.09.2019
19:31

Imas obraza da iskoristis rec kompleks u svom komentaru ? :D Ti ces nekome da kazes da je iskompleksiran ? :D Kakva ironija. :D