Zvezda gost Vojske Srbije, Milojeviću poseban poklon: ''Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, ali i po Gardi''

  • Autor: Darko Mitrović

  • 11. septembar 2019.

  • 18:18

  • Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

  • facebook
  • twitter
  • email

Velika čast za aktuelnog šampiona Srbije.

Zvezda gost Vojske Srbije, Milojeviću poseban poklon: ''Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, ali i po Gardi''
Foto: crvenazvezdafk.com
Aktuelnu prvenstvenu pauzu Crvena zvezda je iskoristila i za posetu Gardi Vojske Srbije.

Crveno-beli su se danas na klupskom sajtu pohvalili da su dočekani uz velike počasti.

''Crveni tepih bio je postavljen za srpske šampione koje su na poseban način pozdravili gardisti Vojske Srbije'', navodi se na Zvezdinom sajtu.

Zvezdinu delegaciju danas su u poseti Gardi činili predsednik Svetozar Mijailović, stručni štab i prvotimci, a dočekao ih je komandant Garde general-major Milomir Todorović.

''Crvena zvezda i Garda imaju mnogo toga zajedničkog. Zvezda je jedan od najstarijih klubova, a Garda je najstarija jedinica Vojske.

Zvezda je najtrofejniji klub, a garda jedna od najelitnijih jedinica Vojske.

Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, ali i po Gardi. Smešteni smo na Topčiderskom brdu, samo je kilometar vazdušnom linijom udaljena Marakana od našeg doma. Imamo i zajednički cilj, a to je da na najbolji način predstavljamo našu zemlju i građane Srbije'', istakao je Todorović.

Gosti su upoznati sa istorijom Garde, od 1830. godine do danas, a onda je usledilo veliko iznenađenje za trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića.

Kako je saopšteno na Zvezdinom sajtu, general-major Todorović uručio je Milojeviću šapku komandanta Garde, koja je posebna po tome što na sebi ima grb.

''Počastvovan sam što smo danas ovde i neizmerno zahvalan na poklonu. Srećan sam što su moji igrači, posebno stranci, uspeli da upoznaju našu bogatu istoriju. Ne možete da volite zemlju, ako ne poznajete njenu istoriju'', istakao je Milojević.

Crveno-beli su obišli i crkvu Svetog velikomučenika Georgija, koja postoji u sklopu Garde, a onda je sa aerodroma Vojnomedicinske akademije helikopterom crveno-bela ekspedicija odletela do aerodroma u Batajnici.

''U tridesetominutnom letu svi su uživali, a svakako je najlepši deo bio obletanje oko Marakane, te su tako naši fudbaleri mogli da vide stadion iz nesvakidašnjeg ugla.

Na najvećem vojnom aerodromu u Srbiji, 204. vazduhoplovna brigada dočekala je predstavnike Crvene zvezde. Piloti su odgovarali na sva pitanja naših fudbalera i potrudili se da im što bolje predstave svaki avion. Usledio je letački program, gde su zvezdaši uživali u umeću srpskih vojnih pilota.

Usledio je i zajednički ručak, a potom su piloti i fudbaleri dogovorili novo druženje'',
navodi se na Zvezdinom sajtu.
-
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari