Zvezda gleda ka Trnavi, iza ugla evropska jesen?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 31.07.2018.
10:22
Izvor: Sportske.net

Narednih sedam dana moglo bi da se pokaže odlučujućim za crveno-bele i njihove evropske apetite. Sve počinje večeras u Trnavi.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Zahvaljujući ubedljivom trijumfu u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, fudbaleri Crvene zvezde došli su u poziciju da mirno čekaju revanš sa Suduvom i bez ikakvog pritiska prate dešavanja u Trnavi.

Večeras je na programu revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Spartaka i Legije, a kako je šampion Slovačke neočekivano slavio u Varšavi (0:2) jasno je da je Zvezda bliža dvomeču sa Slovacima.

Neko će reći da je Spartak završio posao sa dva data gola u gostima, ali smo mišljenja da je Legija i dalje u igri i da šampiona Poljske ne treba otpisivati pre vremena.

Šta ako Spartak uspešno dovrši posao započet u Varšavi i Zvezda potvrdi plasman u treću rundu kvalifikacija?

Crveno-beli bi na taj način došli u poziciju da protiv rivala koji je objektivno slabiji od Legije traže plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, a samim tim i overu evropske jeseni.

Dobro je poznato da timovi koji se domognu plasmana u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona u najgorem slučaju završavaju u grupnoj fazi Lige Evrope.

Ono što za Zvezdu deluje ohrabrujuće jeste da joj se žreb otvara, pa bi već u ponedeljak, kako smo to ranije pisali, mogla da zna koliko je blizu istorijskom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona.


Žreb za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona zakazan je za 6. avgust, što znači da će se parovi znati pre prvih mečeva trećeg kola. U takvoj situaciji crveno-beli će znati ko su joj potencijalni rivali na poslednjem koraku ka Ligi šampiona, a najbolje od svega je to što bi ponovo moglo da dođe do nekog iznenađenja ukoliko favoriti nastave da kiksiraju i u trećem kolu.

Rasplet počinje večeras. U trećem kolu već čekaju Salcburg i Jang bojs, a večeras ćemo saznati da li će Dinamo Zagreb, Spartak Trnava i Škendija iz Tetova odbraniti prednosti stečene u prvim utakmicama i proći dalje.

Crvena zvezda svoju revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Suduvom igra u sredu od 19 časova i 30 minuta u Marijampolju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
miki ni
Tuesday, 31.07.2018
14:22

Ja sam igrac Trnave.Drago mi je da ce da dodju kod nas da igraju.Samo nek paze na rupe do stadion.Bobe ce da obelezi teren sa trinu pa ako sve protekne u najbolji red ce da odemo sa igraci pred zadrugu na po pivo.
Ce da bude veliki dan za nase selo.Trnava do LS

avatar
Vladanko
Tuesday, 31.07.2018
12:04

Da li bi Zvezda bila povlascena u play off-u za ligu evrope ukoliko ne daj boze ispadne od Legije/Spartaka?

avatar
Tuesday, 31.07.2018
16:14
avatar
Zoran Blagojevic
Tuesday, 31.07.2018
17:49
avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 31.07.2018
11:54

Samo ne Salcburg i PSV, sa ostalima mozemo da se nadigravamo i moguc je prolaz.

avatar
Tuesday, 31.07.2018
16:15

Samo da se ovaj tim još uigra i dovede napadač i možemo ladno sa svakim da se nadigravamo.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 31.07.2018
23:29

Najvise bih voleo Boacija, mnogi nisu svesni sta bi tad sve mogli..

avatar
Toto Salvatore Riina
Tuesday, 31.07.2018
11:14

Odvija se sve lepo...ali polako gospodo.