Zvezda - Deki već ''skockao'' tim za Evropu, šta još nedostaje?

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.06.2020.
09:57
Izvor: Sportske.net

Titula je već osvojena, a crveno-beli sada žele i u Kupu da potvrde kvalitet i za razliku od prethodnih godina, konačno osvoje duplu krunu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Tek što je sezona u Srbiji nastavljena, Crvena zvezda je obezbedila novu šampionsku titulu.

Prošlog petka tim Dejana Stankovića je na Banjici deklasirao Rad sa 5:0, po prikazanom je trijumf mogao da bude i ubedljiviji, a ono što posebno raduje Zvezdine navijače je i to što je novi šef struke ''preporodio'' nekolicinu igrača koji su izvesno vreme bili u drugom planu, poput Mirka Ivanića, Srđana Babića, Alekse Vukanovića, Tomanea.

I ne samo to, hrabro je ukazao veliko poverenje i najtalentovanijim igračima, Veljku Nikoliću, Željku Gavriću, koji ne samo da su je iskoristili, nego sada u Zvezdi za njih očekuju milionske ponude.

Danas od 17 časova sve njih ćemo videti ponovo na sceni, Zvezda uz TV prenos na TV Arena Sport gostuje u Inđiji, u četvrtfinalu Kupa i za očekivati je da Stanković manje-više, izvede isti tim kao protiv Rada, kada je ovako izgledalo startnih 11:

Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Petrović, Nikolić, Ivanić, Ben - Tomane, Vukanović.

Kada je odbrana u pitanju, primetna je promena Babić umesto ranije neprikosovenog Milunovića, u ''vezi'' Stanković ima poverenja u Ivanića, Nikolića, Njegoša Petrovića, Željka Gavrića, a u napadu je Tomane dobio prednost u odnosu na Pavkova i Boaćija.

Jasno je, do izlaska u Evropu, Zvezdin tim će doživeti određene promene, ali utisak je da one neće biti drastične.

Mnogo će zavisiti i od odlazaka, a prethodnih godina se dosta spekulisalo o odlasku Rodića u inostranstvo, pa će verovatno to biti tema i ovog leta, samim tim će se rešavati i pitanje levog beka, gde je alternativa mladi Konatar.

Takođe, očekuje se i prodaja bar jednog od trojice najtalentovanijih prvotimaca (Gavrić, Nikolić, Petrović), ali tu je Seku Sanogo, koga posle oporavka od povrede tek treba da vidimo na delu.

U napadu Ben je siguran, očekuju se odlasci Pavkova i Boaćija, umesto kojih će biti angažovan i bar jedan novi napadač. Tomane će do kraja sezone pokazati definitivno koliko može, za sada ima Stankovićevo poverenje, u suprotnom bi promena u špicu mogla da bude i najdrastičnija.

Bilo kako bilo, deluje da će Stanković na leto imati veći deo sadašnjeg tima na raspolaganju, da neće biti slabiji, a ukoliko to bude moguće s obzirom na krizu izazvanu pandemijom, doći će i do njegovog dodatnog jačanja.
-
Baner 1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 02.06.2020
15:53

Napred Zvezdo, napred Svetinjo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore.

avatar
Brajkoo
Tuesday, 02.06.2020
11:17

Ali kome uvaliti Panjkova i Padacia ?

avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 02.06.2020
15:54

Otice oni dzaba.