Zvezda - Degenek ostavio upražnjeno mesto, četiri kandidata da ga popune?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.01.2019.
11:05
Izvor: Sportske.net

Odlazak odličnog štopera ostavio je prostor nekim drugim igračima da se ove zime nametnu treneru Vladanu Milojeviću.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Crvena zvezda je, posle Nenada Krstičića, ostala bez još jednog, i to najstandardnijeg člana prve postave iz jesenjeg dela sezone.


S obzirom da je Degenek tokom jeseni bio gotovo nezamenljiv, da je odigrao čak 33 utakmice, i to uglavnom po 90 minuta u igri, biće zanimljivo videti ko će sada zauzeti njegovo mesto.

Naravno, u prvom planu je Nemanja Milunović, koji je stigao iz BATE Borisova, ali to samo po sebi ne znači da ostali konkurenti za to mesto treba unapred da se predaju. Uostalom, Milunović tek treba da pokaže da je pravo pojačanje za Zvezdu.

Osim njega, ulozi standardnog štopera na proleće sada sa više šansi može da se nada i Srđan Babić, koji je jesenas uglavnom bio alternativa povređenom kapitenu Vujadinu Saviću.

Treća opcija sa Milojevićevog spiska objavljenog na prozivci, jeste i Rašid Sumaila, ali njegov problem je, osim kvaliteta pomenutih igrača na toj poziciji, i činjenica da u Superligi postoji ograničen broj stranaca, a on teško može da se nada da će biti među četvoricom odabranih, pored Marina, Bena, Boaćija, Ebisilija...

Na spisku nema Strahinje Erakovića, Zvezdinog supertalentovanog omladinca koji će za devet dana postati punoletan. Njega je letošnja povreda odvojila i od terena i od prvog tima kojem je već bio priključen, pa će ove zime ponovo pokušati da se iz drugog plana nametne treberu Milojeviću.

Ne treba da iznenadi ukoliko Zvezda rano osigura novu šampionsku titulu, da će Eraković tokom proleća ponovo biti priključen prvom timu i dobiti priliku na superligaškoj sceni, jer je i on jedan od momaka, poput Joveljića ili Terzića, na koje se veoma ozbiljno računa u narednom periodu.

Crvena zvezda spisak

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NemanjaVidic No1.
Sunday, 13.01.2019
14:46

Eno pantic vec prica da je 4 miliona evra a ne dolara kako je lepo receno i da peremo pare hahahHHHh

avatar
Čeki
Sunday, 13.01.2019
14:17

Gledao sam Erakovica dosta, mozda cete mi deliti minuse, ali stava sam da nije nista posebno, a vreme ce pokazati da li sam u pravu. Voleo bih da me demantuje, ali tesko.

avatar
Taribo West
Sunday, 13.01.2019
13:26

Sve su to gluposti. Milunović je bolji štoper nego Degenek, Savić i Babić zajedno...

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 13.01.2019
13:02

Strahinja Erakovic nasa buducnost.

avatar
Аполо
Sunday, 13.01.2019
12:35

U prevodu Babic i Milunovic pretenduju na poziciju stopera.

avatar
ddr16
Sunday, 13.01.2019
12:14

ovog proleca ozbiljniju sansu treba da dobiju terzic i joveljic,a ako situacija dozvoljava neki minut mogu i nikolic i erakovic.
ekipa nam nije toliko mlada i nema previse igraca sa visokom cenom na trzistu i vreme je da neki novi klinci dobiju sansu.