Zvezda će da uživa, ponosni Miloje poručuje: "Sad neka dođe ko hoće!"

Autor: Pavle Knežević
sreda 28.08.2019.
00:50
Izvor: Sportske.net

Emotivan je i ponosan bio trener Crvene zvezde posle još jednog velikog uspeha svog tima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Srećan je i emotivan bio Vladan Milojević posle novog plasmana u Ligu šampiona, prebacivši sve pohvale na navijače.

"Dosta sam ponosan, napravili smo lep uspeh, ispunili smo cilj sa kojim smo krenuli. Od prvog dana kada smo pričali, imali smo veliku želju da ponovimo lepo iskustvo koje smo imali prošle godine. Znali smo da neće biti lako.

Rekao sam igračima i pre utakmice sa Kopenhagenom, da se vratimo na to, da treba da uradimo sve što je do nas i da budemo to što jesmo. Mislim da nas je Bog nagradio da budemo među 32 najbolje ekipe u Evropi, što je fantastičan uspeh za moje igrače, za klub, za istoriju
", rekao je Milojević novinarima posle meča.

Zvezda i Jang bojs odigrali su 1:1, a šampion Srbije prošao je dalje jer je u Bernu odigrao 2:2. Milojević je odmah počeo da razmišlja o široj slici.

"Siguran sam da će se desiti mnogo lepih stvari i što se tiče ulaganja u infrastrukturu, da raste sve to i dalje dok ne bude nas, ali imaćemo i naše klince u Ligi šampiona. To je prilika da se naši mladi kale i da budu nosioci kad odrastu.

Čestitam prevashodno mojim igračima, mojoj porodici koja trenutno nije ovde sa mnom. Mnogo su mi nedostajali, ali kad ste u Zvezdi imate mnogo veliku porodicu. Čestitam i vama (medijima) što ste bili uz nas i našim vernim navijačima i celoj Srbiji.

Nije ovo samo veliki sportski uspeh, uspeli smo da dovedemo najveće evropske ekipe, da vide koliko je ovo lep grad, da upoznaju našu zemlju i tradiciju", kazao je trener.

A što se tiče same utakmice...

"Izbacili smo stvarno jako dobrog protivnika. Teško je igrati protiv njih, mnogo su brzi, motorični, skočni...Nisu nas iznenadili u formaciji, znali smo da će da igraju sa tri igrača pozadi. Možda smo bili malo opterećeni rezultatom u Bernu, ali smo se rasteretili razgovorom u poluvremenu. Ostaće zapamćen rezultat i jako je bitno da će Zvezda i ove godine biti u eliti evropskog fudbala.

Čestitam, idemo da uživamo i tako ćemo se i ponašati. Čestitam svima, mnogo sam ponosan, a igrači znaju da ih volim najviše na svetu
", rekao je trener.

Pričalo se mnogo i o odlasku trenera posle ove sezone zbog velikog pritiska i zbog toga što stalno sebi dižete granice. Kako vam sada sve to izgleda?

"Može da se gleda, tek kad podvučete crtu. Sadašnjost je uvek kratkovida, kad prođe neko određeno vreme, moći ćemo da sagledamo malo trezvenije. Nikada nismo razmišljali na takav način i ne želim da igrači razmišljaju na takav način. Lepo je da se sve to izdogađalo. Ponosan sam na sve rezultate koje smo ostvarili, ali posle toga vas drže još veći pritisak, još veća obaveza. Ako je neko rekao 'e sad nema dalje', mi smo uspeli da napravimo još jedan korak", kaže trener.

Miloju je posebno drago što se Zvezda vraća, kako je rekao, tamo gde joj je mesto i da se to pokazuje i u malim stvarima.

"Od kada smo došli, svi pričamo da treba da probamo koliko možemo doprinesemo da Zvezdu polako vratimo na one stare staze slave. Ne znam kako da iskažem koliko sam ponosan na sve ljude koji su davali krv. Na tim sitnicama se mnogo pokazuje, a Zvezda je ovih dana pokazala koliko je veliki klub, moćan klub", rekao je Milojević.

Da li je sada teže nego prošle godine, jer uvek je lakše postići rezultat nego ga odbraniti?

"Slažem se da je uvek lakše nešto osvojiti nego odbraniti. Mislim da smo malo digli i očekivanja i standarde. Pokušavam da svaku utakmicu gledam ponaosob, da probamo da je prođemo, pa gde se završi. Svakako, kako god je danas bilo, sigurno je lepo da se uđe u Ligu šampiona posle svih problema iz prošlih godina.

Video sam od prvog dana da su igrači pobednici, hteo sam da igraju Evropu, jer to je poenta, da igrate protiv najboljih igrača u Evropi. Pogledajte i kakvi smo kao klub i ova organizacija, to je sasvim druga dimenzija i Zvezda je pokazala da može da bude na ovom nivou
", rekao je Milojević.

Javnost se sada sprema za žreb, ali trener, očekivano, nema želja.

"Nisam ni prošle godine imao želju i prošle godine ste videli kakva nam je grupa, ne sumnjam da će takva i da bude ove godine. Nema ovde lakih protivnika, neka dođe ovde ko hoće. Stvarno nemam nekih želja", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 28.08.2019
12:18

Bravo Majstore!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 28.08.2019
11:52

Zvezda je opet tamo gde joj je mesto.

avatar
Amalainter
Wednesday, 28.08.2019
09:39

Strasno dobar trener..uzivajte dok je tu,sledece ce godine verovatno unovciti negde svo ovo znanje-zasluzio je covek-vise nego bilo ko u zadnjih 20ak godina..
Napred Zvezda!

avatar
Nemanjici
Wednesday, 28.08.2019
08:25

Bravo momci bravo Miloje. Da se vrate stari dani 😁

avatar
Wednesday, 28.08.2019
00:57

Mi smo se već navikli na Evropu, interesuje me kako su Deki Trbic, onaj sa kartaroskim znakovima i Revolt 😂 ovo podneli? Hvala Miloje, hvala igračima...