"Zvezda će biti sve jača" - Ovo je Terzićev plan za januar!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.12.2018.
19:26
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić progovorio je o planovima vezanim za zimski prelazni rok i ono što sledi na proleće.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Subotnjom utakmicom sa Čukaričkim fudbaleri Crvene zvezde spustiće zavesu na jednu od najuspešnijih godina u klupskoj istoriji.

Ostaće zapisano da je na početku 2018. godine ekipa zaigrala u eliminacionoj fazi evropskog takmičenja posle četvrt veka, te da je na leto izborila plasman u Ligu šampiona.

"Sve rezultate, i sportske i finansijske, iskoristićemo kao novi zamajac, nećemo se zaustaviti na ovome, ovo je početak stvaranja velike Zvezde. Zvezda se više ne može zaustaviti", kaže u razgovoru za "Blic" generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Nakon što bude stavljena tačka na kalendarsku godinu u Zvezdi će se pozabaviti pitanjima koja predstavljaju prioritet za nastupajući period.

"Zvezda će iz sezone u sezonu biti jača. To je sigurno, u januaru se spremamo da sezonu privedemo kraju, da osvojimo titulu, ali i za start kvalifikacija za Ligu šampiona. Već sada kreću pripreme za sledeću sezonu", dodaje Terzić.

To znači da će promene u igračkom kadru biti minimalne, što potvrđuje i jučerašnji produžetak saradnje sa Milanom Pavkovim.

"Nosioci igre će ostati, dakle, Marin i Boaći. Dogovor je da ne diramo igrače kojima ugovor ističe u junu, da se fokusiramo na završetak prvenstva i da od 15. decembra privedemo kraju razgovore koje vodimo mesecima. Samo smo ih zamrzli u završnici, da im ne bismo odvukli fokus, ali ne sumnjam da ćemo naći zajednički jezik", poručuje Terzić.

Pisali smo ranije danas da Crvena zvezda ima preobiman igrački kadar za ono što je čeka na proleće. Za očekivati je da bude i odlazaka.

"Bez ovolikog fonda igrača ne bismo uspeli da izdržimo ovu trku. Na proleće ćemo imati manju potrebu za tolikim brojem igrača, pa ćemo po završetku sezone, posle 15. decembra, videti šta ćemo sa ovolikim brojem igrača. Možda će biti neke prodaje, ali ključni igrači, koji su nosioci igre, ne mogu da idu", zaključak je generalnog direktora.

Treba reći i to da je Crvena zvezda prošlog leta angažovala Erika Jirku, kao i da se očekuje ozvaničenje saradnje sa štoperom Nemanjom Milunovićem.

Crvena zvezda godinu završava sa najmanje 6 bodova više u odnosu na prvog pratioca, a navijači se nadaju novoj pobedi u subotu i ostanku na sigurnoj distanci u odnosu na Radnički i Partizan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 14.12.2018
13:02

Terzic ce sjajan posao da napravi da opet san Zvezdasa ostvari da se i sledece godine igraju utakmice Lige Sampiona na nasoj Mari.

avatar
Anonymous Official
Friday, 14.12.2018
09:13

Uprava radi sjajan posao samo neka nastavi u tome tempu, Milunović bio mogao biti dobro pojačanje jer nam je stvarno potreban štoper jer onaj Babić izgleda da nema kvalitet za Zvezdu a Jirka je talentovan fudbaler. Još kada bi za Bena uspijeli uzvići 10mil i dovesti Kataija to bi bilo sjajno.

avatar
svojnasvome
Friday, 14.12.2018
08:07

Lagano terza, nemoj se previse zanositi jer dobro znamo svi puteve koje ste koristili za ovo do sada...a to je promenljivo......mzd znas vise tj da radite sistem hrvatske jedna drzava jedan klub, al kod tebe mora ici jos uze jedan grad jedan klub........

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 13.12.2018
21:50

Ne bih bas rekao da se ne moze zaustaviti, nekoliko losih prelaznih rokova pa i gramzivi ljudi u upravi kao recimo pre 10-15 god ili kao u Partizanu sada i da vidis kako se brzo vratimo na isto. Bez opustanja, samo rad i disciplina. Svaki sektor da maksimalno radi svoj posao i eto nas medju 16 LS vec za godinu-dve

avatar
BlagoMeniOpetJA
Friday, 14.12.2018
01:29

volim ja zvezdu al za godinu dvije u 16 ls. sacuvaj taj sejv da ti menadzer ne iskoci :P

avatar
Rulermaster
Friday, 14.12.2018
11:57

O top 16 ne treba razmišljati u ovom trenutku. Važno je postati redovan učesnik grupne faze, i eventualno ciljati to treće mesto i nastavak takmičenja u LE na proleće.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 13.12.2018
21:19

TO je najbitnije, da se ne prodaje kostur tima.. Ja bih prodao Pavkova samo za neke fine pare...

avatar
Anonymous Official
Friday, 14.12.2018
00:43
avatar
NemanjaVidic No1.
Thursday, 13.12.2018
20:53

"ali ključni igrači, koji su nosioci igre, ne mogu da idu" pet puta pisem komentar,i pet puta nije u skladu sa uslovima koriscenja a samo kazem istinu te vase price borjan i ostali da idu nisu tacne,toliko