Zvezda bolja u "evropskom" okršaju, Partizan konačno "probio led"!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 29.07.2018.
20:57
Izvor: Sportske.net

Oba večita rivala zabeležila pobedu pred nove evropske izazove.

Sportske.net/Aleksandar Milošević
Sportske.net/Aleksandar Milošević

Povezane vesti

Večerašnjim utakmica završeno je drugo kolo Superlige Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfovali su nad Radničkim iz Niša rezultatom 2:0.

"Crveno-beli" su bili bolji rival u prvom delu meča kada su i stekli prednost kontroverznim golom Milana Rodića u devetom minutu igre.



Fudbaleri Radničkog su signalizirali ofsajd, ali se linijski sudija nije oglasio.

Usledila je nešto bolja i povezanija igra gostiju koji su pokušavali da ugroze gol Milana Borjana, ali bez uspeha.

Svaku dilemu oko pitanja pobednika otklonio je Ben udarcem sa penala u 92. minutu meča.

Nišlije su utakmicu odigrale bez glavnog trenera Nenada Lalatovića, a razloge njegovog odsustva možete pročitati OVDE.

Igrači Partizana uspeli su da osvoje prve bodove u novoj sezoni Superlige pošto su u Surdulici pobedili Dinamo iz Vranja rezultatom 1:0.

"Crno-beli" su bili bolji rival tokom čitavog toga meča, ali u prvom poluvremenu nisu uspeli da probiju odbranu Vranjanaca bez obzira na to što su pretili preko Ožegovića, Valijentea i Pantića.

Možda i ključni momenat utakmice desio se u 59. minutu kada je sudija podelio žute kartone Ožegoviću i Đuriću, a fudbaleru Dinama je to bio drugi, pa je zaradio isključenje.

Krenuli su igrači Partizana na sve ili ništa, imali prečku Zdjelara u 78. minutu, da bi konačno zatresli mrežu golom Ognjena Ožegovića šest minuta kasnije iz lepe akcije sa desne strane.



"Večiti" se naredne nedelje okreću evropskim izazovima, Zvezda ide na megdan Suduvi, dok će Partizan gostovati Trakaiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zlogi
Monday, 30.07.2018
10:34

Kakva smo mi banana liga. Zvezda generalno igra odlicno, ali ovaj gol Rodica je blago receno smesan, cist ofsajd, svidelo se to nekome ili ne. Sto se penala tice ne znam, necu da ulazim u tu pricu nisam gledao tekmu, niti sam video situaciju, ali sta se sve svira i mom Partizanu a i C. Zvezdi verujem da je i penal diskutabilan. Sto se Partizana tice, verujem da bi bez Djukica igrali bolje nego sa njim na celu. Prosto mi je neverovatno koliko smo losi.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Monday, 30.07.2018
18:28

Jeste diskutabilan.

avatar
Capitano
Monday, 30.07.2018
00:02

Izuzev Mazica, sudije su nam ocajne. Treba vise da se povede racuna o njihovoj edukaciji, i VAR da se uvede pod hitno. To sto se trose pare na gluposti (nacionalni stadion i sl.) bolje da se finansiraju seminari za sudije, unapredi tehnologija (vise kamera i VAR) i sve drugo sto je moguce da se obrazuju sudije. U svakom kolu ima po nekoliko velikih sudijskih gresaka i vreme je da se to redukuje.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 29.07.2018
22:56

Drago mi je sto je i Rodic proradio. I sreca ga je malo posluzila, ali znao je da se nadje u pravom trenutku na pravom mestu. Utakmice rivala ja nikad ne gledam, ali procitao sam izjavu trenera Dinamai posle toga sve mi je jasno.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Monday, 30.07.2018
00:17

Ne gledaš ti, a i kad gledaš ništa ne vidiš jer si botina koja stalno isto piše kao i većina zvezdicinih navijača. Jel se pomoćni sudija ukočio da bi Rodić proradio ili kako je bilo, šta si ti video nama...hahaha

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 16.08.2018
17:34

Molio bih te da se vise ne obracas meni kad pises o sebi.

avatar
magister
Monday, 30.07.2018
22:55

Pozdrav Pixi. Ako se šališ i provociraš, u redu. Ali ako zaista misliš to što pišeš, da je igrač koji se očigledno našao u ofsajdu pa mu je gol priznat ogromnom, neoprostivom i kažnjivom sudijskom greškom, u stvari bio na pravom mestu, onda - nemaš pojma o fudbalu. Partizanu nisu suđena bar dva očigledna penala, a postoji i jedna sumnjiva situacija, u kojoj je dosuđen ofsajd, koji možda i nije bio, a u kojoj je start igrača Partizana prethodio padu igrača Dinama, što je možda bilo faul, možda u kaznenom prostoru. Takva bar još dva su bila faula za Partizan u kaznenom prostoru, a za jedan je sudina dao žuti Jankoviću. Eto toliko. Smeo bih da dam 100 na 1 opkladu, da je Partizan ozbiljno oštećen u ovoj utakmici protiv Dinama iz Vranja, kao i da je Zvezdin gol neregularan, naravno opkladu koja bi bila odlučena nekakvom FIFA ili UEFA komisijom. A ako te ne mrzi, još jednom pogledaj pa će ti biti jasno. Ne očekujem ni priznanje ni komentar.

avatar
magister
Sunday, 29.07.2018
21:27

Partizan je zaista izgledao znatno bolje. Jeste Dinamo Vranje i slabiji rival i bez iskustva u ovakvim mečevima, ali način igre Partizana, konkretniji napadi na različite načine, doneli su dosta šansi i to od skoro samog početka pa do kraja. Kljajić 7 - Vulićević 7.5, Miletić 7, Valijente 6.5, Miletić 7 - Zdjelar 7, Kosović 6.5, Pantić 6, Janković 7 - Ožegović 7.5, Gomeš 6.5. Problem je velika nesigurnost i odsustvo samopouzdanja u ključnim trenucima, zbog čega se šanse promašuju, zbog čega se šutira brzopleto i često traljavo, često u blok ili pored gola, ali i sklonost igrača, pre svih Ožegovića i Jankovića, da iznude penal ili faul u situacijama u kojima treba da se izvrši egzekucija. Taj manir ih košta karijere, ali oni to ne shvataju. Stalno padanje, prevrtanje, i razmišljanje, ne kako će dati gol ili dodati za gol, kako da urade najbolje u datoj situaciji, već im je navika da čekaju dodir i padaju. Već sam pisao o tome: sad su na zlu glasu i ne svira im se i kad nečeg ima. Takvi igrači nisu dobri za tim. Teško se dođe u 100% ili 90% šansu, a oni je olako prokockaju, pa dobiju žuti karton, pa izazivaju publiku, a to loše utiče i na tim. Da sam trener, bili bi kažnjavani i na treningu za svaki pad, ili trčanjem dva kruga oko terena ili sklekovima, kažnjavao bih ih i kad padnu posle saplitanja, da nauče da ostanu na nogama, a ukoliko tu naviku ne mogu da iskorene, ukoliko Janković ne može da umesto u širinu prodire prema golu - nije im/nije mu mesto u Partizanu. Kosović zna, ali mora, a verovatno može, znatno oštrije, brže, žustrije, konkretnije. A ima smisla za igru i fudbal, i najbliži je poziciji - graditelj igre. Saša Ilić, uvek majstor, kad god mu se da lopta u zoni šuta, centaršuta, mirisaće na gol. Bravo majstore!

avatar
FamilyHangingOut \'11
Sunday, 29.07.2018
21:19

Moguce da je trebao da bude penal za njih (ofsajd nije bio), mislim da je onaj drugi zuti bio prestrog, a mi smo osteceni za najmanje jedan penal.

avatar
DekiStankovic5
Sunday, 29.07.2018
22:59
avatar
FamilyHangingOut \'11
Monday, 30.07.2018
08:09

Po svoj prilici, nas gol je neregularan jer je bio ofsajd.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Sunday, 29.07.2018
23:13

Like pa unlike, a? :-D

avatar
Борко Михајловић
Sunday, 29.07.2018
21:10

Teško mi je da gledam moj Partizan...

avatar
Vrlo intelektualno
Sunday, 29.07.2018
21:10

Pa to je ta mocna zvezda,penal i gol iz ofsajda idemo sve po starom,cudi me da slabo spominju igrace i trenera Dinama i njihove izjaveane to kako su ih dobili sa drugim timom,mozda je Partizan sad los,ali samo polako,ceka se da ode ovaj Stitarac.

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 29.07.2018
22:11

Radnicki je treci najbolji tim u ligi, neozbiljno je ocekivati neko razmontiravanje u ovoj fazi... Zvezda je opet kvalitetniji tim od Partizana i to ni drugi trener nece promeniti.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 29.07.2018
22:36

Па, то је тај моћни Партизан, 10 минута продужетка против Сурдулице, али помоћи нема, биће и 15 ако треба, све по старом...

avatar
Malo veliki covek
Sunday, 29.07.2018
21:04

Meni nije jasno, Partizan je protiv Radnika sutnuo 9 puta u okvir gola, a protiv D.Vranje 11 puta i postigao svega 1 pogodak. Ajde sto smo iz 20 suta u okvir gola (prema sajtu "www.rezultati.com") postigli 1 gol, ali taj jedan gol je postigao igrac koji je pre nedelju dana dobio potres mozga na utakmici. U kval. za LE, od 15 suta u okvir gola, postigli smo 7 gola, protiv ekipa koja su na nivou Radnika i D.Vranje. Ja evo sedim i ne znam. Da li igraci nemaju motivaciju da daju golove ovim nasim klubovima ili im je naredjeno da ne daju. Na stranu Djukic, on ne ume da vodi ekipu pa ne ume, ali ne kapiram kako to da ovi toliko sutiraju u okvir gola, a ne mogu da proguraju tu jednu loptu preko gol linije. Eko ce vec da bacite titulu (a to radite koliko vidim), onda bar izborite ponovo prolece u evropu.

avatar
noxovac
Sunday, 29.07.2018
21:03

signalizirali su ofsajd ali je zastavica ostala dole hahahahaha kakvo iznenadjenje

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 29.07.2018
21:02

Partizan je najmanje 10 golova trebao da da bez lažne skromnosti. 2 penala Anđelovski nije dosudio za Partizan (ruka i prekršaj nad Ožegovićem), najmanje 5 žutih kartona nije pokazao Dinamu, u drugom poluvremenu su se izležavali nakon svakog prekida i zadržavali vreme. Krenule su sudije već od 2. kola da kradu Partizan. Partizan mora da dovede realizatora i da eliminiše uticaj sudija.

avatar
PLAYBOY
Sunday, 29.07.2018
21:01

Pomogao sudija i jednima i drugima!

avatar
FamilyHangingOut \'11
Sunday, 29.07.2018
22:16

Nas je bogami i ostetio...