Zvezda blistala u "Zemunelu", Partizan još i dobro prošao!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.03.2019.
14:03
Izvor: Sportske.net

Revanširali su se omladinci Crvene zvezde vršnjacima iz Partizana za poraz koji su im priredili na startu tekuće sezone.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Omladinska selekcija fudbalskog kluba Crvena zvezda slavila je danas u "večitom derbiju" i tako praktično eliminisala Partizan iz borbe za šampionsku titulu u ranoj fazi prolećnog dela sezone.

Crveno-beli su u okviru 18. kola Omladinske lige Srbije savladali Partizan sa 3:1 (1:0) i preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

Partizan: Bondžić, Radmanovac, Vujić, Momčilović (od 88. Kašiković), Ilić (od 22. Glišić), Đurković, Stanojlović (od 67. Janković), Šehapi, Stevanović, Pavlović (C) (od 85. Pejović), Bosić (od 58. Štulić);

Crvena zvezda: Gordić, Kukolj, Stajić (od 90. Savić), Adžibaba (od 90. Pupović), Milikić, Eraković (C), Novaković, Stojanović, Kupusović (od 81. Baić), Jočić (od 86. Dedijer), Velikić (od 73. Odada).

Gosti su se danas prikazali u mnogo boljem svetlu u odnosu na vršnjake iz Partizana, pa se slobodno može reći da je ekipa Dražena Bolića rezultatski dobro prošla.

Već u sedmom minutu Zvezda je mogla do gola preko Bogdana Jočića, ali je Stefan Radmanovac u poslednjem trenutku očistio loptu sa gol linije.

Ono što gostima nije pošlo za rukom u sedmom minutu jeste četiri minuta kasnije posle greške golmana Partizana Bondžića i Mihaila Ilića. Strelac vodećeg gola za Crvenu zvezdu bio je Njegoš Kupusović.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Partizan je imao preko bivšeg igrača Crvene zvezde Radivoja Bosića u 12. minutu. Bosić je izbio sam pred Gordića ali je golman Crvene zvezde nogom sačuvao mrežu.

Na sledeće uzbuđenje čekalo se do 17. minuta. Luka Velikić se našao u odličnoj prilici ali je loptu posla pored gola pa je ostalo 0:1.

Agresivnom igrom Zvezda je potpuno zatvorila sve prilaze svom golu ekipi Partizana, a u samoj završnici prvog poluvremena Kupusović je imao sjajnu priliku da duplira prednost. Srećom po Partizan, bio je to loš šut pa je Bondžić uspeo da interveniše.

Na startu drugog dela Partizan kreće mnogo bolje i već u 46. minutu Filip Stevanović ulazi u šansu ali Miloš Gordić još jednom intervencijom nogom sprečava domaćina da dođe do izjednačenja.

Kazna za promašaj stigla je nepunih deset minuta kasnije. U 55. minutu Kupusovič odlično probija po levoj strani, vraća povratnu za Velikića, a ovaj rutinski šalje loptu u mrežu za 0:2!

Upravo je Luka Velikić u 69. minutu imao još jedan pokušaj koji je završio na stativi, a nedugo zatim kapiten Partizana Lazar Pavlović vraća nadu domaćinu. Udarcem sa distance Pavlović uspeva da savlada Gordića i smanji na 1:2.

Da Partizan nema čemu da se nada na današnjem meču postalo je jasno minut nakon Pavlovićevog gola. Bogdan Jočić je sve uradio sam i na kraju overio trijumf Crvene zvezde!

Deset minuta pre kraja strelac vodećeg gola za Zvezdu pogađa prečku, pa posle svega ostaje utisak da je Partizan dobro prošao u omladinskom "večitom derbiju".

Crvena zvezda se nakon današnjeg trijumfa u "Zemunelu" probila na prvo mesto sa 41 bodom. Vojvodina ima bod manje na drugom mestu, a Čukarički je treći sa 2 boda manje i utakmicom manje u odnosu na Zvezdu. Omladinci FK Partizan nalaze se na petoj poziciji sa 31 bodom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Wednesday, 13.03.2019
17:31

VVV I ovde see vidis vas rad

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 13.03.2019
16:51

Gledao sam prvo poluvreme posteno smo ih razbili nisu mogli loptu da iznesu,dosta dobrih mladih imamo,e sad kako ce se razvijati u buducnosti to je veliko pitanje!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 13.03.2019
15:21

Toliko da se zna ko je ko u fudbalu u nasoj Srbiji.